MApN Activități dedicate Zilei Naționale a României

Joi, 29 noiembrie, în contextul activităților dedicate Zilei Naționale a României, din ordinul șefului Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă, la nivelul tuturor structurilor din compunerea și subordinea Statului Major al Apărării, s-a păstrat un  moment de reculegere în memoria ostașilor căzuți în Marele Război pentru întregirea neamului.

Militarii din componența detașamentelor participante la Parada Militară Națională din garnizoana București și la activitățile organizate în țară, au păstrat momentul de reculegere în cazărmile în care se află dislocați.

Totodată, în Aula Ministerului Apărării Naționale, s-a desfășurat o ceremonie privind conferirea de decorații, înaintarea în grad la termen, precum și trecerea în rezervă a unor cadre militare din Statul Major al Apărării.

Generalul Nicolae Ciucă a mulțumit întregului personal pentru activitatea desfășurată până în prezent și celor doi ofițeri care astăzi au trecut în rezervă “Ce poate fi mai frumos decât să auzi urarea unui ofițer al Armatei Romaniei atunci când trece în rezervă spunând “Traiască România!, La mulți ani, România!”. Elementele acestea de spirit național, mândria de a fi român, datoria noastră de militari, dragostea pentru țara noastră România, este ceea ce nouă militarilor ne dă speranță și putere să ne îndeplinim misiunile ordonate.
Le mulțumesc, în nume personal și al tuturor colegilor din Statul Major al Apărării, celor doi ofițeri care, începând de astăzi, vor acționa pe un singur front, cel al familiei. Vă invit să rămâneți și pe viitor alături de instituția militară și să sprijiniți demersurile noastre, de data aceasta din postura de militar rezervist. Mulțumesc familiilor dumneavoastră pentru faptul că v-au fost alături și v-au sprijinit în toate momentele carierei, atât cele frumoase, cât și cele dificile.”

“Mulțumesc, deasemenea, cu prilejul Zilei Naționale a României și împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire, personalului Statului Major al Apărării, pentru întreaga activitate, pentru efortul și contribuția aduse la îndeplinirea misiunilor structurilor din care faceți parte. Devotamentul și implicarea dumneavoastră se regăsesc în toate etapele de restructurare și modernizare a Armatei României și în performanțele pe care instituția noastră le dovedește zi de zi, în misiuni, operații și alte activități specifice. Vă urez succes în tot ceea ce v-ați propus, multă sănătate, bucurie și împliniri alături de cei dragi!”, a transmis generalul Ciucă celor prezenți în sală.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

MApN Acord de cooperare în domeniul apărării între România și Republica Coreea semnat, în premieră, la Seul

23 Apr 2024 226

MApNConsiliul Afaceri Externe, la Luxemburg

23 Apr 2024 250

MApN Se fac înscrieri pentru cursurile de ofițeri în Armata Română! Vezi câte locuri sunt disponibile în Constanța

22 Apr 2024 472

România MApN se pregătește de a doua campanile de recrutare a soldaților. Vezi ce criterii trebuie îndeplinite

22 Apr 2024 439

MApNElemente din analiza procesului de angajare în armată a soldaților profesioniști

22 Apr 2024 248

Dosarul vizând pensia amiralului Vergil Chițac, primarul din Constanța, declinat la Curtea de Apel (MINUTA)

19 Apr 2024 833

MApN Primele aeronave F-16, cumpărate din Norvegia, au aterizat la Câmpia Turzii

19 Apr 2024 519

MApN împachetează cadouri pentru eroii supraviețuitori ai celui de-Al Doilea Război Mondial

19 Apr 2024 559

MApN23 aprilie - 165 de ani de existență a Forţelor Terestre Române

19 Apr 2024 312

MApNExercițiu de instruire cu termen scurt de notificare, în județul Tulcea

19 Apr 2024 309

Exercițiu militar de instruire cu termen scurt de notificare, în raioane din județul Tulcea

18 Apr 2024 451

LIVE TEXTAmbasadorul SUA în România, în vizită la Baza Aeriană „Mihail Kogălniceanu” Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

17 Apr 2024 831

MApNÎntâlnirea conducerii MApN cu președinții comisiilor de apărare ale Parlamentului României

17 Apr 2024 327

MApNAngel Tîlvăr- „România își exprimă recunoștința pentru sprijinul esențial oferit de Statele Unite ale Americii în asigurarea securității și apărării Flancului Estic al NATO”

17 Apr 2024 268

MApNÎntrevederea ministrului apărării naționale cu omologul din Regatul Țărilor de Jos

16 Apr 2024 256