MApN „Prioritatea noastră de bază este reprezentată de creșterea capacității operaționale a Armatei României”

România implementează propriile măsuri de adaptare a capacităților defensive la realitățile generate de degradarea mediului de securitate din vecinătatea sa, a declarat, astăzi, ministrul Apărării Naționale, Gabriel-Beniamin Leș.

„Forțele Terestre ale Armatei României au avut astăzi, 25 ianuarie, ședința de autoevaluare a activității din 2016, în prezența ministrului Apărării Naționale, Gabriel-Beniamin Leș și a șefului Statului Major General, generalul Nicolae Ciucă. (...) Gabriel-Beniamin Leș a arătat că România implementează astăzi propriile măsuri de reconfigurare și adaptare a capacităților defensive la realitățile generate de degradarea accelerată a mediului de securitate din vecinătatea noastră, iar structurile de comandă-control aliate care funcționează pe teritoriul țării noastre, Unitatea de integrare a forțelor NATO, respectiv Comandamentul Multinațional de Divizie Sud-Est și constituirea Brigăzii Multinaționale de la Craiova, sunt mărturie a faptului că România este un pion important pe harta internațională a securității", arată un comunicat al Ministerului Apărării Naționale (MApN).

Gabriel-Beniamin Leș a afirmat că trebuie continuate demersurile pe dimensiunea de apărare și securitate, în vederea realizării unor capabilități de apărare credibile și creșterii capacității operaționale a forțelor armate, prin alocarea resurselor bugetare necesare și în coerență cu evoluțiile în domeniu din cadrul NATO și UE.

El a menționat că redresarea bugetelor apărării și înscrierea acestora pe o tendință ascendentă sunt esențiale și credibilitatea NATO va depinde, în final, de alocarea de către statele membre a resurselor necesare pentru asigurarea capabilităților militare de care este nevoie într-un context de securitate atât de complex cum este cel de astăzi și a reiterat că țara noastră este ferm angajată în această direcție.

„În plan național, prioritatea noastră de bază este reprezentată de creșterea capacității operaționale a Armatei României. Suntem hotărâți să respectăm angajamentul asumat, de alocare a două procente din PIB pentru MApN, beneficiind, în acest sens, de consensul tuturor forțelor politice care au semnat un acord național pentru atingerea acestui nivel al finanțării începând cu anul 2017 și menținerea lui pentru următorul deceniu", a declarat ministrul Apărării Naționale.

El a apreciat prestația excelentă a militarilor Forțelor Terestre în misiunile din teatrele de operații și a mulțumit pentru participarea personalului acestei categorii de forțe în sprijinul populației aflate în situații de urgență.

Șeful Statului Major al Forțelor Terestre, generalul-locotenent Dumitru Scarlat, a prezentat modul de îndeplinire a misiunilor acestei categorii de forțe, problemele curente, dar și prioritățile pentru 2017, punând accent pe grija față de personalul militar și civil, pe cele aproximativ 60 de exerciții internaționale la care militarii români au luat parte, dar și pe misiunile externe.

Au fost scoase în evidență, de asemenea, gradul mare de uzură a anumitor categorii de tehnică și necesitatea continuării programelor majore de achiziții.

O altă problemă ridicată a fost găsirea celor mai bune strategii de atragere de personal în unitățile militare.


Sursa foto: Facebook

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

MApN Acord de cooperare în domeniul apărării între România și Republica Coreea semnat, în premieră, la Seul

23 Apr 2024 188

MApNConsiliul Afaceri Externe, la Luxemburg

23 Apr 2024 218

MApN Se fac înscrieri pentru cursurile de ofițeri în Armata Română! Vezi câte locuri sunt disponibile în Constanța

22 Apr 2024 438

România MApN se pregătește de a doua campanile de recrutare a soldaților. Vezi ce criterii trebuie îndeplinite

22 Apr 2024 408

MApNElemente din analiza procesului de angajare în armată a soldaților profesioniști

22 Apr 2024 239

Dosarul vizând pensia amiralului Vergil Chițac, primarul din Constanța, declinat la Curtea de Apel (MINUTA)

19 Apr 2024 792

MApN Primele aeronave F-16, cumpărate din Norvegia, au aterizat la Câmpia Turzii

19 Apr 2024 509

MApN împachetează cadouri pentru eroii supraviețuitori ai celui de-Al Doilea Război Mondial

19 Apr 2024 540

MApN23 aprilie - 165 de ani de existență a Forţelor Terestre Române

19 Apr 2024 301

MApNExercițiu de instruire cu termen scurt de notificare, în județul Tulcea

19 Apr 2024 303

Exercițiu militar de instruire cu termen scurt de notificare, în raioane din județul Tulcea

18 Apr 2024 441

LIVE TEXTAmbasadorul SUA în România, în vizită la Baza Aeriană „Mihail Kogălniceanu” Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

17 Apr 2024 810

MApNÎntâlnirea conducerii MApN cu președinții comisiilor de apărare ale Parlamentului României

17 Apr 2024 324

MApNAngel Tîlvăr- „România își exprimă recunoștința pentru sprijinul esențial oferit de Statele Unite ale Americii în asigurarea securității și apărării Flancului Estic al NATO”

17 Apr 2024 265

MApNÎntrevederea ministrului apărării naționale cu omologul din Regatul Țărilor de Jos

16 Apr 2024 252