Mariana Gâju, preşedinte ACoR Filiala Constanţa „Solicităm retransmiterea şi reorientarea proiectelor de apă şi canalizare”

Săptămâna trecută, a avut loc sedinţa Consiliului Director al Filialei Judeţene Constanţa a Asociaţiei Comunelor din România, la Biblioteca Judeţeană I.N. Roman Constanţa, fiind invitaţi să participe şi primarii celorlalte comune membre ale filialei, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Cumpăna.
 
„Un punct important pe ordinea de zi a şedinţei a fost Analiza Raportului de progres asupra Acordului de Parteneriat încheiat între Asociaţia Comunelor din România si Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice. La întâlnirea desfăşurată în baza acestui parteneriat, ce a avut loc în data de 16 ianuarie 2015 au participat şi dl. ministru Liviu-Nicolae DRAGNEA — Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi dl. ministru al Finanţelor Publice, Darius Bogdan Vâlcov. În cadrul întălnirii din 16.01.2015, s-a făcut o comunicare cu privire la existenţa unui fond de 273 mil. Euro, aflat în gestiunea Ministerului Mediului şi Schimbărilor Climatice, reprezentând bani destinaţi proiectelor privind alimentarea cu apă şi canalizare, ce urmează a fi accesate prin POS MEDIU.”, se arată în documentul citat.
 
În acest context, Liviu Dragnea  a cerut reorientarea proiectelor de apă şi canalizare depuse pe acest program, către Ministerul Mediului.
 
„Având în vedere că pentru comunele României şi ale judeţului Constanţa este o prioritate proiectul de pietruire şi asfaltare de drumuri în mediul rural, pentru prioritizarea prin PNDL a acestei investiţii majore, solicităm retransmiterea şi reorientarea proiectelor de apa şi canalizare, înaintate de primării, către Ministerul Mediului — Programul POS Mediu. Pentru accesarea fondurilor prin POS MEDIU, Filiala Judeţeană Constanţa a ACoR solicită ADI APĂ CANAL Constanţa ajutorul în atragerea fondurilor pentru implementarea proiectelor pentru infrastructura de apă şi canalizare de la Ministerul Mediului si Schimbărilor Climatice.”, se mai arată în comunicat.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Consiliul Director al Filialei Constanţa a ACoR, întrunit în şedinţă la Primăria Cumpăna. Subiecte importante pe ordinea de zi (galerie foto)

08 Jul 2017 2802