Stiri calde

Cei peste 70 migranți de pe nava din Libia, debarcați astăzi. La bordul navei erau și marinari români

Potrivit paginii de Facebook al Sindicatului Liber al Navigatorilor, cei peste 70 de migranti care mai erau pe nava NIVIN au fost debarcați de autoritătile libiene astazi.

O ancheta a fost deschisa saptamana trecuta de catre Procurorul General cu privire la stabilirea modului cum nava Nivin a ajuns in portul Misrata cu migranti salvati la bord. Nu se stie stadiul anchetei, daca aceasta va continua sau se va incheia odata cu debarcarea migrantilor si nici daca nava va fi libera sa plece in voiaj sau va fi retinuta.

Amintim că nava Nivin sub pavilion Panama a primit pe data de 07/11/2018 un mesaj de la IMRCC Roma pentru a se indrepta spre o ambarcatiune aflata in distres pentru asistenta si salvare. Printre membrii echipajului se aflau navigatori din Liban, Ukraina dar si doi navigatori români.

Nava NIVIN, sub pavilion Panama, propietar - o firmă din Panama, care ar aparţine unu armator sirian.

Vasul a primit un apel/solicitare de la centrul de căutare şi salvare în Italia să se apropie de o ambarcaţiune, probabil suspectă, din zona lor de navigaţie.

Potrivit reprezentanţilor SLN era o ambarcaţiune care încerca să ajungă în Italia cu 90 de emigranţi.

Aceştia au urcat pe nava Nivin care se îndrepta catre Libia, numai că atunci când şi-au dat seama ca sunt în Libia şi nu în Italia, au devenit foarte agresivi.


Citește și: 

Marinari români blocaţi pe navă în Libia. Emigranţi agresivi la bord. Ofiţerii sunt plecaţi din Constanţa. Situaţia este fără ieşire

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Libia. Marinari români, blocaţi pe o navă cu 95 de migranţi. Ce noutăţi are Sindicatul Liber al Navigatorilor (galerie foto)

13 Nov 2018 560

Marinari români blocaţi pe navă în Libia. Emigranţi agresivi la bord. Ofiţerii sunt plecaţi din Constanţa. Situaţia este fără ieşire

13 Nov 2018 2984

Marinarul decedat în explozia navei din portul din Libia era la primul voiaj. Pe navă se afla şi tatăl său

05 Jan 2015 2319