Marş pentru Constanţa. Locuitorii sunt aşteptaţi în faţa Cazionului!

Astăzi de la ora 17.00, peste 100 de constănţeni, vor pleca din faţa Cazinoului într-un  Marș pentru Constanța! Iniţiatorul evenimentului, Cătălin Anghel spune că „acest marş simbolic este pentru un oraș mai curat, mai frumos și mai îngrijit şi pentru redarea Constanței și constănțenilor a simbolului acestui oraș, Cazinoul nostru cel frumos. Vom mărșăluii pașnic, încercând să strângem cât mai mulți cetățeni care se simt parte vie a acestui oraș și care nu sunt indiferenți la suferința lui, suferință pricinuită de lipsa de interes a autorităților față de bunăstarea orașului și a cetățenilor.Acest demers reprezintă dorința noastră pentru conștientizarea și începutul schimbării modului de gândire a constănțeanului față de propriul oraș, pentru că, cetățeanul trebuie să știe foarte bine care îi sunt drepturile dar și obligațiile, și să mai știe că, dacă vrea și se implică în mod activ, atunci chiar poate să schimbe acest oraș minunat”!Este al doilea marș de acest gen organizat până acum, și dorințele participanţilor în afară de trezirea sentimentului civic, sunt simple : un oraș mai curat, un oraș mai frumos, un oraș mai îngrijit. Totodată, participanţii la eveniment militează pentru– piste de biciclete, investiții în cultură, accesare fonduri europene, străzi asfaltate, parcări amenajate, un oraș cu buget participativ,transparență în cheltuirea banului public, registrul spațiilor verzi și respectarea legii privind tăierea copacilor, reabiliitarea spațiilor de joacă pentru copii și construirea de spații noi mai ales în zonele ce au construcții recente, o comunicare mai bună cu cetățenii prin serviciile publice locale, investiții masive în educație și sport (construcții de săli de sport în școlile și liceele care nu au, dotarea școlilor cu aer condiționat și table interactive sau tablete, etc) și, binențeles reabilitarea Cazinoului Constanța, simbolul acestui oraș, care a fost lăsat în paragină, în mod deliberat și criminal, de către fosta administrație, care în ultimii 14 ani și-a bătut efectiv joc de acest oraș și toate simbolurile lui.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Marș al susținătorilor AUR la Constanța! Mai multe persoane participă la eveniment (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Mar 2024 1147

Partidul condus de Viorica Dăncilă a organizat un marș pentru pace la Constanța (VIDEO)

29 Jan 2023 2950

Garda de Coastă Copii de la Centrul de Plasament Micul Rotterdam, vizită în Portul Constanța (GALERIE FOTO și VIDEO)

01 Jun 2022 1985

Pasionații de motoare din Constanța s-au adunat la Pavilionul Expozițional și au sărbătorit Ziua Națională a României printr-un marș (GALERIE FOTO+VIDEO)

01 Dec 2021 2445

Nava-şcoală „Mircea“ s-a întors din marşul istoric de 93 de zile. Documentarul „Adrian V. Rădulescu - ctitorul“, vizionat pe bric (galerie foto)

08 Aug 2019 3152

Bicicliştii constănţeni, un nou marş pentru susţinerea transportului nemotorizat

20 Nov 2018 1729

Un nou protest pe două roţi în Constanţa. Motivele nu s-au schimbat în ultimii trei ani - lipsa pistelor pentru biciclete, ignorarea persoanelor cu dizabilităţi şi o primărie netransparentă!

07 Sep 2018 2199

UPDATE. Alertă pe Canalul Dunăre Marea Neagră. O persoană a căzut în apă de la bordul unei nave în zona portului Cernavodă (galerie foto)

25 Aug 2018 3104

Protest astăzi la Constanța. Cine organizează, cine participă și de ce. Care este traseul

21 Apr 2018 3387

Supăraţi pe autorităţile locale Al şaselea protest al bicicliştilor are loc pe 21 aprilie, la Constanţa

06 Apr 2018 3459

Imagini de la eveniment. Zeci de persoane au participat la Constanța la Marșul pentru viață 2018 - O lume pentru viață (galerie foto-video)

24 Mar 2018 3157

Constănțenii au pornit în ”Marşul pentru Constanţa”. Participanții cer schimbări (galerie foto+video)

24 Sep 2017 3151

Constănţenii, prezenţi la marşul bicicliştilor

24 Sep 2016 2243

Marș al bicicliștilor din Constanța, în Piața Ovidiu

22 Sep 2016 2434

Dacă aveți drum prin capitală aveți grijă! Circulaţia rutieră în Bucureşti va fi infernală din cauza a două marşuri

25 Jun 2016 3549