Mecanicii de locomotivă pichetează joi Ministerul Transporturilor

Federaţia Mecanicilor de Locomotivă din România (FMLR) va picheta joi Ministerul Transporturilor, între orele 10:00 - 13:00, reprezentanţii Federaţiei fiind nemulţumiţi de situaţia dezastruoasă a sistemului feroviar cu impact asupra condiţiilor de muncă şi a salarizării, informează Agerpres.

De asemenea, FMLR reclamă situaţia conflictuală dintre CFR Marfă şi Compania Naţională CFR SA, respectiv împingerea operatorului naţional de transport feroviar de marfă către faliment sau, mai grav, către dizolvare. Federaţia solicită, totodată, adoptarea Statutului Personalului Feroviar, un proiect de lege care actualmente stagnează în Camera Deputaţilor.

În data de 29 martie, mecanicii de locomotivă au anunţat că vor picheta, în zilele de 5, 12 şi 19 aprilie, Ministerul Transporturilor, iar pe 23 aprilie va fi organizat un marş către Guvern, din cauza situaţiei din sistem.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

CFR Călători Modificările intervenite nu afectează circulația trenurilor

17 Apr 2024 306

Grup Feroviar Român SA organizează cursuri de calificare. Vedeți pentru ce funcții și condițiile

14 Feb 2020 3874

Petrecere surpriză în Gara CFR Constanța în așteptarea trenului care venea de la București. Ce au sărbătorit angajații CFR (galerie foto+video)

21 Dec 2017 3188

Atenționare MAE Grevă a feroviarilor din Germania

17 Oct 2014 1694