Mecanicul trenului de marfă care a deraiat în județul Dolj se afla sub influenţa alcoolului. Ce au stabilit anchetatorii

Poliţiştii au constatat că mecanicul trenului de marfă care a deraiat duminică dimineaţa în zona localităţii Cârcea, judeţul Dolj, după ce a intrat pe un fir de cale ferată care se afla în reparaţie, se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.
 
Potrivit datelor furnizate AGERPRES de către reprezentanţii Secţiei regionale de poliţie transporturi Craiova, mecanicul, care se afla singur în locomotivă, a fost testat şi a rezultat o concentraţie de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de prezentare la serviciu sub influenţa alcoolului şi distrugerea sau semnalizarea falsă în cazul producerii unui accident.
 
Trenul cu 23 de vagoane cisternă încărcate cu biodiesel, care a deraiat duminică dimineaţa pe magistrala 900 Caracal-Craiova, pe raza localităţii Cârcea, judeţul Dolj, ar fi intrat pe firul de cale ferată aflat în reparaţie şi pe care circulaţia era întreruptă.
 
Prefectul judeţului Dolj, Dan Narcis Purcărescu, a declarat pentru AGERPRES că locomotiva a reuşit să treacă podul în virtutea inerţiei, însă vagoanele din spate au căzut după ce podul s-a rupt pe toată lungimea, pe firul aflat în reparaţii.
 

"Pe firul 1 de cale ferată circulaţia era întreruptă, pentru că de vreo lună era în reparaţie şi din acest motiv şina de cale ferată nu mai era pe o porţiune de circa 100 de metri. Se pare că mecanicul de locomotivă a ignorat semnalele date de la gara din Cârcea. El trebuia să treacă automat pe firul 2 şi nu a trecut. Nu ştiu ce s-a întâmplat. Cert este că a mers înainte chiar pe unde nu erau şinele de cale ferată şi s-a rupt podul pe toată lungimea lui doar jumătate, pe firul 1, iar cealaltă jumătate, pe firul 2, este intactă. Practic, a intrat pe o zonă fără cale ferată şi în virtutea inerţiei locomotiva a trecut podul şi a scăpat, de asta nici nu sunt victime omeneşti. Dar restul de vagoane care erau în spate, pe pod, 6-7 vagoane, au căzut în gol", a declarat Dan Narcis Purcărescu.

 
Potrivit prefectului judeţului Dolj, la faţa locului s-au deplasat reprezentanţi de la Apele Române, Garda de Mediu, ITM, Poliţia Transporturi şi s-a acţionat cu soluţie de neutralizare, întrucât dintr-un vagon rămas înclinat s-a scurs biodiesel.
 
Prefectul a mai declarat că în zonă circulaţia feroviară a fost întreruptă, pentru a se verifica dacă mai există siguranţă şi pe firul 2, iar trenurile au fost deviate pe ruta Caracal - Piatra-Olt - Craiova.
 
Potrivit unui comunicat al Companiei Naţionale de Căi Ferate "CFR" SA, trenul circula pe distanţa Slobozia Veche - Curtici şi aparţine operatorului de marfă - Grup Feroviar Român. 

Sursa foto cu rol ilustrativ: ZIUA de Constanța

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Înaintea ședinței CLM Ovidiu Cupșa, candidatul AUR la Primăria Constanța, îi înmânează lui Chițac un bilet către Eforie (FOTO+VIDEO)

28 Mar 2024 710

CFRVagon de marfă deraiat între stațiile Zoița și Râmnicu Sărat, fără blocarea traficului feroviar

13 Mar 2024 396

CFR Modificări în circulația feroviară. Lista trenurilor vizate

13 Mar 2024 440

IGPR InfotraficTrafic feroviar oprit pe secția CF 501 pe raza localității Căiuți

11 Mar 2024 282

Polițiștii verifică trenurile pe direcția Constanța- Cernavodă! Amenzi aplicate

10 Mar 2024 576

Razie în trenurile care circulă pe magistrala Constanța – Cernavodă! Au fost aplicate mai multe amenzi

20 Feb 2024 739

Droguri de mare risc într-un tren care venea spre Constanța! Începe procesul

18 Feb 2024 592

UPDATE Un tren de marfă ce circula pe relația Constanța Ferryboat - Iernut s-a defectat în județul Alba. Traficul feroviar, îngreunat în zonă

11 Feb 2024 732

Identificat într-un tren care circula pe ruta Constanța– București Cât timp va petrece după gratii, la Poarta Albă, un bărbat acuzat de tăinuire

05 Feb 2024 680

Accident mortal pe calea ferată. O femeie a fost lovită de trenul de pe ruta Galați-Buzău

04 Feb 2024 887

CFR Călători Rutele trenului InterCity pe anul 2024! Unde poți ajunge, rapid, din Constanța?

31 Jan 2024 740

Tragic accident feroviar, în județul Harghita. O persoană a fost lovită de tren

26 Jan 2024 5919

UPDATE Un tren de călători a lovit o mașină în județul Bacău. Două persoane și-au pierdut viața

26 Jan 2024 701

CFR Călători - „Asigură-te că ai bilet pentru a evita suprataxa!“

26 Jan 2024 607

Tragic accident feroviar! Un băiat de 14 ani a fost lovit de tren, în județul Neamț

25 Jan 2024 722