Medic și asistent medical din Spitalul Judeţean de Urgenţă Tulcea, suspecți de luare de mită

 
Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea, au  dispus miercuri, efectuarea  în continuare a  urmăririi penale şi ieri, punerea  în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatele Cecilia Chirvăsuţă – medic cardiolog şi Marcela Vlad– asistent medical,  ambele din cadrul  Spitalului Judeţean de  Urgenţă Tulcea,  sub aspectul  săvârşirii infracţiunilor  de luare de mită în formă continuată.
 
Din probatoriul administrat în cauză până la acest moment al urmăririi penale de procurorul de caz, a rezultat faptul că în cursul anului 2013, precum şi miercuri, inculpata  Cecilia Chirvăsuţă, în calitatea de  medic în specialitatea  cardiologie, angajat al Secţiei de cardiologie  a  Spitalului Judeţean Tulcea, prin acte materiale diferite realizate în temeiul aceleiaşi hotărâri infracţionale, a pretins şi primit cu  titlu  de mită, la date  diferite, suma  totală de 1.200 lei,  pentru îndeplinirea îndatoririlor de serviciu  de medic încadrat într-o unitate din sistemul public de sănătate constând în acordarea de îngrijiri medicale unui pacient şi pregătirea documentaţiei  aferentă unui dosar de pensionare pe caz de boală. Totodată, inculpata  Marcela Vlad, în calitate de asistent medical al unităţii  spitalicești mai sus-menţionate, a primit suma totală de  300 lei, la date diferite, în legătură cu îndeplinirea  atribuţiilor sale de  serviciu.
 
Miercuri, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea a dispus măsura preventivă a reţinerii pe o perioadă de 24 de ore faţă de cele două suspecte .  Ieri, s-a propus  judecătorului de drepturi şi  libertăţi din cadrul Tribunalului Tulcea, arestarea  prevenită  a inculpatei Cecilia Chirvăsuţă, pe o perioadă de 30 de zile, iar instanţa de  judecată  a hotărât  luarea  măsurii prevenite  a  arestului la domiciliu. Faţă de inculpata  Marcela Vlad, s-a  dispus, la  aceeaşi dată, de către  procurorul de caz, luarea  măsurii preventive a controlului judiciar pe o perioadă de 60 de  zile.

În cauză cercetările s-au desfăşurat cu sprijinul ofiţerilor din cadrul  Direcţiei  generale  Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Tulcea şi cu aportul Inspectoratului de Jandarmi Tulcea.
 
Facem precizarea  că punerea  în  mişcare a  acţiunii penale este o  etapă a procesului penal reglementată de Codul de Procedură Penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate  care  nu poate, în nicio  situaţie, să înfrângă principiul  prezumţiei de nevinovăţie.


Sursa foto: romedic.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

SIlvis

31 Oct, 2015 16:39

Și ce s-a rezolvat când doamna Vlad Marcela încă merge la serviciu și continuă să ia mită? Contractul de muncă al dânsei nu a fost suspendat. Viața dânsei decurge normal. Rușine juristului și managerului Spitalului Județean!

Articole asemanatoare

Valoarea contractului privind reabilitarea, modernizarea și extinderea Spitalului Județean de Urgență Tulcea, majorată cu 10% (DOCUMENT)

07 Feb 2024 930

Licitații publice Eco Fire Sistems SRL și Luxury Estetiq au bătut palma cu Spitalul Județean Tulcea (DOCUMENT)

05 Feb 2024 815

Licitații publice Spitalul Județean de Urgență Tulcea a atribuit un contract de peste 80.000 de euro. Sunt vizate servicii de spălătorie și curățătorie (DOCUMENT)

23 Dec 2023 1038

Spitalul Județean de Urgență Tulcea cumpără servicii de reparare și întreținere a echipamentului radiologic pentru aproximativ 500.000 de lei (DOCUMENT)

07 Oct 2023 717

Hotărâre definitivă, la Constanța, în cazul angajaților de la Terapie Intensivă, din Tulcea

10 Aug 2023 1012

Licitații Tulcea Sante International SA și Synttergy Consult SRL, contracte cu Spitalul Județean de Urgență Tulcea (DOCUMENT)

08 Aug 2023 1089

Spor pentru condiții deosebit de periculoase Angajații de la Terapie Intensivă din Tulcea, demers important în instanță! Cazul a ajuns la Constanța

20 May 2023 1701

Spitalul Județean de Urgență Tulcea a atribuit firmei Romanian Soft Company un contract de aproape un milion de lei (DOCUMENT)

17 May 2023 1660

Ce firmă va livra containerele pentru deșeurile medicale la Spitalul Județean de Urgență Tulcea (DOCUMENTE)

14 Mar 2023 1117

Nou contract pentru supervizarea lucrărilor la Spitalul Județean de Urgență Tulcea! (DOCUMENT)

25 Feb 2023 2320

Caz șocant la Spitalul din Tulcea! Incredibil ce au găsit agenții de pază asupra unui bărbat din Constanța, internat la secția de chirurgie

03 Feb 2023 2096

Spitalul Județean de Urgență Tulcea, acord cu o firmă din județul Mureș pentru achiziționarea de consumabile medicale (DOCUMENT)

12 Jan 2023 1695

Spitalul Județean de Urgență Tulcea, acord cadru cu firma familiei unui fost ministru

10 Jan 2023 1651

Spitalul Județean de Urgență Tulcea achiziționează servicii de transport rutier specializat de pasageri, pentru pacienți dializați (DOCUMENT)

03 Dec 2022 2130

Spitalul Județean de Urgență Tulcea, acord-cadru de aproape 295.000 de euro cu o firmă din București, pentru reactivi

11 Sep 2022 1570