Medic specialist acuzat de luare de mită

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş au dispus, la data de 26 septembrie, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul Adrian Dumitru Ivănescu, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită în formă continuată.
 
Inculpatul, aflat în stare de reţinere, a fost prezentat cu propunere de arestare preventivă judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Mureş care a dispus faţă de inculpat măsura arestului la domiciliu pe o durată de 30 de zile, împotriva încheierii procurorii formulând contestaţie.
 
La data de 18 iulie, Adrian Dumitru Ivănescu, în calitate de medic specialist în cadrul unei unităţi spitaliceşti din Târgu Mureş, a acceptat suma de 300 euro de la un martor denunţător în legătură cu exerciţiul atribuţiilor de serviciu, respectiv efectuarea, la aceeaşi dată, a unei intervenţii chirurgicale, iar la data de 29 iulie a pretins suma de 1.000 euro cu privire la acelaşi act medical.
 
La data de 14 septembrie, medicul a pretins martorului denunţător o sumă de bani nedeterminată în legătură cu efectuarea, la o dată ulterioară, a unui act medical.
 
La data de 26 septembrie, s-a procedat la prinderea în flagrant a inculpatului, acesta primind de la martorul denunţător suma de 800 euro cu referire la intervenţia chirurgicală din data de 18 iulie.  
 
Cercetările continuă în cauză pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt şi în vederea stabilirii răspunderii penale.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.