Medicamentele generice în atenția Ministerului Sănătății

Pe fundalul discuțiilor recente privind medicamentele generice și în urma îngrijorărilor transmise de Asociaţia Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR), Ministerul Sănătății face următoarele precizări:
 
Ministerul Sănătății este primul și cel mai important avocat al drepturilor pacienților români. Sub nicio formă și în niciun fel de circumstanțe, nu vom accepta ca dreptul pacienților la medicamente ieftine și de calitate să fie pus sub semnul întrebării. În aceeași măsură, sub absolut nicio condiţie, nu vom permite ca medicamentele de pe piața românească să fie afectate în raport cu numărul, cantitatea sau prețul acestora.
 
Ministerul Sănătății și Guvernul României au la dispoziție instrumente și mijloace legale, pe care le vor folosi, pentru a se asigura ca accesul cetățenilor la medicamente ieftine și de calitate nu este periclitat.
 

”Precizăm pe această cale că echipa de la Ministerul Sănătății, în parteneriat cu specialiștii din Ministerul de Finanțe, de la Casa Națională de Asigurări de Sănătate, sub coordonarea Primului Ministru, lucrează la strategia privind piața medicamentelor și importatorilor” - au transmis reprezentanții Ministerului Sănătății. 

 
În acest sens, au avut loc mai multe runde de întâlniri și consultări cu reprezentanții producătorilor de medicamente din România, iar vocea lor a fost auzită. Suntem siguri că împreună vom găsi cele mai bune soluții care să avantajeze pacienții români, fără să afecteze însă activitatea companiilor. Ne dorim un parteneriat onest, corect și transparent cu fiecare companie de medicamente care își desfășoară activitatea în țara noastră.
 
După cum Ministerul Sănătății, în colaborare strânsă cu celalte ministere de linie din Guvern, a găsit cea mai bună formulă pentru a derula fără nicio sincopă programul de burse pentru rezidenți, la fel vom proceda și în cazul medicamentelor generice. În acest scop, avem parte de întregul sprijin al Guvernului, de expertiza și de experiența unor buni specialiști în domeniul politicii medicamentului.
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ministrul Sănătății a susținut în Guvernul României, Memorandumul care asigură CNAS-ului fondurile necesare pentru finanțarea programelor naționale de sănătate

28 Sep 2023 442

Tragedia de la Crevedia Date despre pacienți transmise de Ministerul Sănătății

26 Sep 2023 441

Controale în farmaciile din România! Se verifică legalitatea eliberării medicamentelor care conțin oxicodonă și fentanyl.

25 Sep 2023 457

Ministerul Sănătății Date despre victimele exploziilor de la Crevedia

23 Sep 2023 597

Tragedia de la Crevedia Pacienţii transferaţi în străinătate, în continuare ventilaţi mecanic

20 Sep 2023 422

Știri Constanța Președintele CJC a anunțat că a fost semnat contractul de atribuire pentru spitalul Mama și Copilul

20 Sep 2023 739

Tragedia de la Crevedia Trei pacienți transferați în străinătate se află în continuare intubați și ventilați mecanic

19 Sep 2023 391

Bilanț Covid-19 pentru Constanța. Iată câți copii sunt internați (DOCUMENT)

19 Sep 2023 647

Tragedia de la Crevedia Trei pacienți transferați în străinătate se află în continuare intubați și ventilați mecanic

17 Sep 2023 696

Tragedia de la Crevedia Trei pacienți transferați în străinătate se află în continuare ventilați mecanic și intubați

16 Sep 2023 510

Protest USR la Ministerul Sănătății. Rafila, chemat să explice în Parlament tăierea banilor din PNRR pentru spitale. Este vizat și spitalul Mama și Copilul de la Constanța (VIDEO)

12 Sep 2023 652

Deputatul Stelian Ion a fost amendat la protestul de la Ministerul Sănătății. Va contesta contravenția! (VIDEO)

12 Sep 2023 586

Ministerul Sănătății Noutăți despre pacienții internați în urma exploziilor de la Crevedia (DOCUMENT)

08 Sep 2023 447

Ministerul Sănătății Avize epidemiologice la început de an școlar. Ce trebuie să știe părinții

07 Sep 2023 551

Ministerul Sănătății Un alt pacient a murit în urma exploziei de la Crevedia

05 Sep 2023 712