Stiri calde

Medici din Constanța și funcționari din cadrul CJAS Constanța complici într-un dosar instrumentat de procurorii DIICOT. Ce au stabilit anchetatorii (document)

La data de 16.04.2018 procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală  au dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar faţă de inculpata  Boboc Luciana,pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, instigare la comiterea infracțiunii de fraudă informatică în formă continuată, instigare la comiterea infracțiunii de uz de fals în formă continuată şi  instigare la comiterea infracțiunii de fals intelectual în formă continuată, transmite DIICOT. 
 
Potrivit unui comunicat al DIICOT, prin rechizitoriul  din data de 14.03.2016 al  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism –Structura Centrală s-a dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor ŞTEFAN (fostă SGÎRCITU) LILIANA VALENTINA, SC AHMEYA PHARM SRL, CREŢU PAUL, VASILE SORICA, VASILE DANIELA și SERGHIEV IOLANDA IONICA, reținându-se că aceștia, acționând în cadrul unui grup de criminalitate organizată, au decontat ilegal sume importante de bani de la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Brăila, în baza unor rețete emise în mod fictiv.
 
S-a reţinut că în anul 2009 a fost înfiinţată societatea SC Ahmeya Pharm SRL - (farmacie), administrator fiind Ştefan (fostă Sgîrcitu) Liliana Valentina.
 
Prin intermediul acestei societăţi, în complicitate cu medici şi funcţionari din cadrul Caselor Judeţene de Asigurări de Sănătate Brăila şi Constanţa, cu ştiinţa majorităţii angajaţilor din cadrul celor patru puncte de lucru ale societăţii, inculpaţii au decontat ilegal sume importante de bani, simulând eliberarea unor medicamente din stocuri scriptice în baza unor reţete fictive, eliberate de medici specialişti sau de familie.
 
În cursul anului 2011, în calitate de Preşedinte-Director General al Casei de Asigurări de Sănătate Brăila, inculpata Boboc Luciana a aderat la gruparea infracţională constituită în scopul anterior menţionat şi a contribuit la decontarea ilegală de către S.C. AHMEYA PHARM S.R.L. a unui număr de 141 (o sută patruzeci şi una) prescripţii medicale emise de medicul CREŢU PAUL, în sumă de 2.239.952 lei şi 239 (două sute treizeci şi nouă) prescripţii medicale emise de medicul VASILE SORICA, în sumă de 2.943.735 lei prin neîndeplinirea sau îndeplinirea defectuoasă a atribuțiilor de serviciu.
 
Prin ordonanţa din data de 05.10.2015 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, constatându-se că inculpata Boboc Luciana are calitatea de avocat, s-a dispus disjungerea cauzei în privinţa acesteia şi continuarea cercetărilor într-un dosar penal separat, sub aspectul comiterii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, şi abuz în serviciu în formă continuată.
 
Ulterior disjungerii, din actele de urmărire penală efectuate în cauza inițială au rezultat date noi cu privire la contribuția inculpatei Boboc Luciana la activitatea infracțională, stabilindu-se că aceasta, dincolo de acțiunea abuzivă desfășurată în calitate de Preşedinte - Director General al Casei de Asigurări de Sănătate Brăila, a acționat decisiv pentru constituirea grupului infracțional organizat cercetat în cauza inițială și pentru conceperea mecanismului fraudulos ce a avut drept urmare prejudicierea bugetului Casei Județene de Asigurări de Sănătate Brăila cu impresionante sume de bani.
 
În cauză există suspiciunea rezonabilă că la începutul anului 2011, inculpata Boboc Luciana, împreună cu Ștefan (fostă Sgîrcitu) Liliana Valentina, Sgîrcitu Titi și Serghiev Iolanda Ionica a constituit un grup infracţional organizat, la care au aderat ulterior mai mulţi angajaţi ai SC Ahmeya Pharm SRL, medici şi funcţionari din cadrul C.J.A.S. Brăila, în scopul comiterii de infracţiuni şi în scopul obţinerii de beneficii patrimoniale. Tot la acel moment, inculpata Boboc Luciana a determinat SC Ahmeya Pharm SRL - prin administratorul de la acea dată Ștefan (fostă Sgîrcitu) Liliana Valentina -  să introducă în gestiunea societăţii şi ulterior în Platforma informatică din asigurările de sănătate, un număr de 153 (o sută cincizeci și trei) reţete fictive prescrise de către medicii Creţu Paul și Vasile Sorica în baza a 45 (patruzeci și cinci) de scrisori medicale emise, de asemenea în mod fictiv, de medicii specialiști oncologi Boldeanu Cosmin şi Vasile Daniela, precum și 40 (patruzeci) de rețete fictive emise de către cei doi medici specialiști, prin care se atesta în mod nereal eliberarea acestor medicamente prin intermediul SC Ahmeya Pharm SRL, cunoscând caracterul nereal al prescripţiilor, respectiv  că rubricile acestora (diagnostic, pacient, medicație) au fost completate în mod nereal, că pretinsul beneficiar al rețetei nu suferă de afecțiunea indicată în cuprinsul acesteia şi nu va beneficia de tratamentul prescris, în scopul obţinerii unui beneficiu material, constând în primirea, de la C.J.A.S. Brăila, a valorii compensate a medicamentelor.
 
Urmare a acțiunii de determinare desfășurate de suspectă, în perioada 01.01.2011-12.06.2012, SC Ahmeya Pharm SRL a introdus în gestiunea societăţii şi ulterior în Platforma informatică din asigurările de sănătate un număr total de 193 (o sută nouăzeci și trei) reţete fictive prescrise în condițiile menționate anterior, în cuantum total de 3.921.783,24 lei, decontate de Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Brăila, cu avizul conducătorului de la acea dată al instituției, inculpata Boboc Luciana.
 
Cauza este instrumentată împreună cu ofițeri de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție – Direcția Anchete.
 
Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul Brigărzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.
 

”Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie” - au precizat procurorii DIICOT.


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Asistenta medicală din Constanța acuzată de ucidere din culpă, achitată. Ce se întâmplă azi la Curtea de Apel

20 Sep 2018 1123

Transalpina Motociclist grav rănit. Care este starea acestuia

15 Sep 2018 345

Poveste tragică! O familie cere unui spital privat din Constanţa daune morale. Cât solicită şi pentru ce

12 Sep 2018 11992

Constanţa Metoda ʺaccidentulʺ face din nou victime în Ovidiu

10 Sep 2018 2512

Ancheta continuă în cazul femeii găsite decedate pe strada Corbului din Năvodari. Ce au stabilit polițiștii

05 Sep 2018 495

Medic, cercetat pentru agresiune sexuală. Victima, o tânără mamă

28 Aug 2018 460

Iată calendarul concursurilor pentru ocuparea mai multor funcţii de medic în cadrul Spitalului Judeţean Constanţa!

24 Aug 2018 421

Persoană înecată în Golful francezului din Costinești. Medicii, solicitați să acorde ajutor (video)

21 Aug 2018 1498

Un renumit medic reumatolog constănțean a decedat

21 Aug 2018 1698

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă"Prezenţa la medic a persoanelor expuse substanţelor lacrimogene, doar în cazul în care există simptome îngrijorătoare"

15 Aug 2018 289

Descoperire macabră. Fostul şef al Secţiei de Chirurgie Generală din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui găsit decedat

08 Aug 2018 724

Doi candidați, pentru un post de medic specialist pediatrie în cadrul UPU-SMURD Constanța. Cine sunt aceștia

07 Aug 2018 705

UPDATE. Imagini de la eveniment. Județul Constanța. Accident rutier în zona Hanului Kartali. Patru persoane au fost rănite (galerie foto + video)

05 Aug 2018 11233

Prognostic extrem de rezervat pentru pilotul rănit în accidentul aviatic de la Suceava. Starea lui este extrem de gravă

04 Aug 2018 827

Alertă la o pensiune din Bran. Mai mulți copii au ajuns la spital cu suspiciune de toxiinfecție alimentară

02 Aug 2018 320

Intervenție de urgență la Bâlea Lac. O fetiță de 7 ani a căzut de pe o stâncă. În ce stare este copilul

01 Aug 2018 346

Modificări în organigrama Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța. Iată ce posturi sunt schimbate! (document)

30 Jul 2018 499

Decontări ilegale de servicii și dispozitive medicale de la casele de asigurări de sănătate. Zeci de dosare penale întocmite în patru luni

28 Jul 2018 384

Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanţa vrea să înfiinţeze un compartiment de reabilitare respiratorie

27 Jul 2018 184

Inedit. Ce variantă de protest a ales un medic de familie nemulțumit de salariul primit în fiecare lună

23 Jul 2018 410

​Admitere la Institutul Medico-Militar. Câte locuri sunt scoase la concurs la fiecare specializare

23 Jul 2018 580

Explozie la o sondă de extracţie a gazelor naturale. Un angajat al Romgaz a fost rănit

20 Jul 2018 576

Dosar în premieră la DNA Constanţa! Este vizat un cunoscut medic din Spitalul Judeţean

12 Jul 2018 4614

#scrieDobrogea Dr. Ibrahim Themo, fiul adoptat al Medgidiei (galerie foto)

11 Jul 2018 1409

Un ginecolog din Constanţa, condamnat în primă instanţă pentru ucidere din culpă. Nimeni nu este mulţumit de pedeapsă

04 Jul 2018 669

Cristian Borcea a fost eliberat din închisoare. Ce a declarat la ieșirea din penitenciar

02 Jul 2018 946

Medicul stomatolog din Constanța, care avea nevoie urgent de un transplant de rinichi, a murit. Împlinise doar 38 de ani

23 Jun 2018 53852

Un cunoscut medic s-a spânzurat de un calorifer

20 Jun 2018 835

Exclusiv! Un cunoscut ginecolog din Constanţa a fost condamnat în primă instanţă pentru ucidere din culpă

19 Jun 2018 11677

Caz incredibil. Trei copii, cel mai mic de trei ani, au ajuns în stare gravă la spital după ce s-au intoxicat cu alcool

14 Jun 2018 388

#citeșteDobrogea TOMI - CONSTANȚA monografie (1931). Capitolul III. Stăpânirea turcească. Kustendje Personalul sanitar al orașului. Cât de veche este farmacia Miga

09 Jun 2018 1239

S.N. Aeroportul International M.Kogalniceanu-Constanta "-S.A. organizeaza concurs pentru ocuparea unui post de medic medicina genera la 1n cadrul Cabinetului Medical.

08 Jun 2018 1284

Bărbat plecat la cules de ciuperci, găsit mort de salvamontişti

07 Jun 2018 375

BancHaosul…

06 Jun 2018 424

Accident rutier, în această seară, în Constanța. Două victime. Unde s-a întâmplat

02 Jun 2018 11030

Daniel are nevoie de ajutorul nostru! Un medic stomatolog cunoscut în Constanţa are nevoie urgentă de un transplant de rinichi

30 May 2018 17195

Intervenție de urgență la Tulcea. Un bărbat a murit după ce căzut din barcă în Dunăre. Pompierii chemați în ajutor (galerie foto+video)

24 May 2018 1245

Opinii medicale GRATUITE oferite de medicii specialiști de la Anadolu Medical Center din Turcia!

14 May 2018 2424

Tragedie în București! Femeie cu picioarele secționate de tramvai

12 May 2018 780

Doliu în medicină. A murit medicul care a realizat prima fertilizare in vitro din România

07 May 2018 910

„Șpaga este meteahna sistemului“ Constănțenii respondenți sunt sceptici că, după majorarea salariilor medicilor, calitatea actului medical se va îmbunătăți

07 May 2018 632

Un cunoscut medic a fost pus oficial sub acuzare pentru ucidere din culpă. Ce au stabilit anchetatorii

03 May 2018 2558

Sondaj de opinie Credeţi că după majorarea salariilor medicilor calitatea actului medical se va îmbunătăţi?

30 Apr 2018 2131

Știați că...? Regizorul Cristi Mungiu împlinește astăzi 50 de ani

27 Apr 2018 212

Lumea medicală din Constanța, în doliu. Un cunoscut medic a încetat din viață

25 Apr 2018 3512

Spitalul Județean Constanța în doliu. Un cunoscut medic pediatru s-a stins din viață

24 Apr 2018 8638

EVENIMENT MEDICAL EXCEPȚIONAL LA CONSTANȚA!

23 Apr 2018 8575

Cât încasează un medic primar de la ATI din martie Cătălin Grasa, managerul Spitalului Judeţean Constanţa, declaraţii privind salariile angajaţilor

19 Apr 2018 14383

Ministrul Lia Olguța Vasilescu susține că regulamentul de sporuri trebuie revizuit, dar legea salarizării nu se modifică

18 Apr 2018 812

Caz incredibil în județul Olt. O femeie a fost salvată după ce a cazut într-o fântână adâncă de 20 de metri

05 Apr 2018 459