Stiri calde

Medicii au stabilit cauza morţii în cazul bebeluşului care a decedat în elicopterul SMURD

Cauza morţii copilului de opt luni care a fost plimbat între spitale a fost, potrivit datelor preliminare, insuficienţă cardio-respiratorie acută, consecinţă a edemului cerebral şi hemoragiei digestive, potrivit unui comunicat al Spitalului Judeţean Suceava, prin care trage mama la răspundere, informează România TV.

Spitalul Judeţean Suceava susţine că Mattias Felix Uraciuc a fost adus, luni, cu ambulanţa la ora 10:30, trimis de CPU Rădăuţi cu diagnosticul: convulsii febrile, în stare de inconştienţă, iar în timpul transportului (Rădăuţi-Suceava) a primit sedative, antitermice, anticonvulsivante.

La primire pacientul avea temperatura 38,1 grade C, tahicardie 146 b/min şi a fost consultat de Gabor Liliana – medic primar pediatru care a constatat stare generală modificată, convulsii, se arată într-un comunicat.

A fost apoi preluat de Miron Ana – medic specialist neurologie pediatrică, care a menţionat că prezintă status epileptic, fiind suspicionată meningo-encefalita.

SJU Suceava menţionează că analizele recomandate şi efectuate au constatat absenţa sindromului inflamator, iar apoi a urmat consultul de boli infecţioase consemnat la orele 11:40 care constată sindrom febril, sindrom convulsivant, în observaţie meningo-encefalită acută şi se execută radiografie toracică, fiind internat în secţia Boli Infecţioase la 12:40 când prezenta stare generală gravă, comă ce răspunde la stimuli dureroşi, fiind sedat, se mai arată într-un comunicat.

Sursa citată mai arată că în secţia ATI, Tiron Cristina – medic primar ATI, a preluat copilul în stare foarte gravă.

„Starea s-a menţinut gravă, copilul a reacţionat uşor (a apărut refluxul de supt) în prezenţa pipei Guedel; pacientul a fost monitorizat ECG şi pulsoximetrie, dar în cursul nopţii 17/18.10.2016, a devenit complet areactiv impunându-se intubaţia traheală şi ventilaţia mecanică invazivă, nu a necesitat sedare", se arată într-un comunicat.

SJU Suceava mai arată că marţi , de la ora 11:38 la solicitarea mamei se fac demersuri de transfer, luându-se legătura cu Spitalul "Sf.Maria" Iaşi şi Spitalul "Sf.Parascheva" Iaşi şi copilul părăseşte secţia ATI la orele 16:00 pentru a fi transportat cu elicopterul dotat cu echipaj medical specializat (medic şi asistentă) către Spitalul de Copii "Sf.Maria".

Sursa citată subliniază că transportul a fost realizat numai după obţinerea acordului mamei căreia i s-au explicat riscurile.

SJU Suceava menţionează că, în conformitate cu corespondenţa purtată cu alte mame pe Facebook, sugarul avea probleme de sănătate din data de 08.10.2016 (febrilitate) când a cerut spijinul mămicilor de pe site şi nu ajutorul specializat al medicilor.

Totodată, în ceea ce priveşte acuzele mamei că în perioada în care şi-a însoţit copilul la spital nu a mâncat şi nu a făcut duş, spitalul respinge acuzaţiile.

După moartea lui Mattias Felix Urcaciu, bebeluşul de 8 luni care a murit pe 18 octombrie, în timp ce era transferat de la Suceava cu un elicopter SMURD către Iaşi mămicile din întrega tară s-au mobilizat şi au organizat acţiuni de protest, vineri, fiind anunţate proteste în 17 oraşe.


Citește și

Bebeluș mort într-un elicopter SMURD. Părinții îi acuză pe medici
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanța. Pieton, lovit pe bulevardul Tomis, în fața Liceului Internațional

18 Apr 2019 584

Zeci de elevi de la Școala „Ion Borcea” din Agigea au învățat să acorde primul ajutor (galerie foto)

18 Apr 2019 259

Accident rutier pe strada Suceava din municipiul Constanța. O victimă. Trei autoturisme implicate

16 Apr 2019 1279

UPDATE. Imagini de la eveniment Incendiu lângă Şcoala nr. 24 "Ion Jalea" din Constanţa. Persoane evacuate (galerie foto+video)

16 Apr 2019 1673

Imagini de la eveniment Accident rutier la intrare în Mamaia. Două maşini, implicate. O femeie, transportată la spital (galerie foto+video)

16 Apr 2019 1768

UPDATE. Imagini de la eveniment Accident rutier, cu o persoană încarcerată, la Anda din municipiul Constanța (galerie foto+video)

15 Apr 2019 4348

LIVE-VIDEO Imagini de la eveniment. Accident rutier pe podul de la Ovidiu, județul Constanța. Un autoturism s-a răsturnat. O victimă încarcerată (galerie foto+video)

14 Apr 2019 10016

UPDATE. LIVE -VIDEO Accident rutier pe DN2A în zona Aeroportului Mihail Kogălniceanu din județul Constanța. Un autobuz implicat. Sunt mai multe victime (galerie foto+video)

14 Apr 2019 10732

ISU Prahova O persoană a decedat după ce a căzut în fântână. Pompierii au încercat să o salveze

14 Apr 2019 385

Incendiu, în această noapte, la Cernavodă. Mai multe locuințe, amenințate de flăcări. Zeci de persoane s-au autoevacuat

13 Apr 2019 493

LIVE video. Imagini de la eveniment Accident rutier grav în stațiunea Mamaia. Trei mașini s-au făcut praf (galerie foto+video)

12 Apr 2019 6787

Sancțiuni la Spitalul Județean de Urgență Constanța după vizita ministrului Sănătății. Asistenta șefă de la Neurologie, demisă

12 Apr 2019 1735

UPDATE. Accident rutier grav în județul Prahova. O dubiță s-a izbit violent de un copac. Un bărbat a murit și cei patru copii ai săi au ajuns la spital

12 Apr 2019 455

UPDATE Accident rutier grav în Mamaia. La Hotel Doina. Un stâlp de electricitate culcat de un bolid. Şoferul plecase la spital (galerie foto+video)

12 Apr 2019 10257

Carambol rutier grav în județul Prahova. Care este starea celor opt victime

11 Apr 2019 385