Stiri calde

Medicii au stabilit cauza morţii în cazul bebeluşului care a decedat în elicopterul SMURD

Cauza morţii copilului de opt luni care a fost plimbat între spitale a fost, potrivit datelor preliminare, insuficienţă cardio-respiratorie acută, consecinţă a edemului cerebral şi hemoragiei digestive, potrivit unui comunicat al Spitalului Judeţean Suceava, prin care trage mama la răspundere, informează România TV.

Spitalul Judeţean Suceava susţine că Mattias Felix Uraciuc a fost adus, luni, cu ambulanţa la ora 10:30, trimis de CPU Rădăuţi cu diagnosticul: convulsii febrile, în stare de inconştienţă, iar în timpul transportului (Rădăuţi-Suceava) a primit sedative, antitermice, anticonvulsivante.

La primire pacientul avea temperatura 38,1 grade C, tahicardie 146 b/min şi a fost consultat de Gabor Liliana – medic primar pediatru care a constatat stare generală modificată, convulsii, se arată într-un comunicat.

A fost apoi preluat de Miron Ana – medic specialist neurologie pediatrică, care a menţionat că prezintă status epileptic, fiind suspicionată meningo-encefalita.

SJU Suceava menţionează că analizele recomandate şi efectuate au constatat absenţa sindromului inflamator, iar apoi a urmat consultul de boli infecţioase consemnat la orele 11:40 care constată sindrom febril, sindrom convulsivant, în observaţie meningo-encefalită acută şi se execută radiografie toracică, fiind internat în secţia Boli Infecţioase la 12:40 când prezenta stare generală gravă, comă ce răspunde la stimuli dureroşi, fiind sedat, se mai arată într-un comunicat.

Sursa citată mai arată că în secţia ATI, Tiron Cristina – medic primar ATI, a preluat copilul în stare foarte gravă.

„Starea s-a menţinut gravă, copilul a reacţionat uşor (a apărut refluxul de supt) în prezenţa pipei Guedel; pacientul a fost monitorizat ECG şi pulsoximetrie, dar în cursul nopţii 17/18.10.2016, a devenit complet areactiv impunându-se intubaţia traheală şi ventilaţia mecanică invazivă, nu a necesitat sedare", se arată într-un comunicat.

SJU Suceava mai arată că marţi , de la ora 11:38 la solicitarea mamei se fac demersuri de transfer, luându-se legătura cu Spitalul "Sf.Maria" Iaşi şi Spitalul "Sf.Parascheva" Iaşi şi copilul părăseşte secţia ATI la orele 16:00 pentru a fi transportat cu elicopterul dotat cu echipaj medical specializat (medic şi asistentă) către Spitalul de Copii "Sf.Maria".

Sursa citată subliniază că transportul a fost realizat numai după obţinerea acordului mamei căreia i s-au explicat riscurile.

SJU Suceava menţionează că, în conformitate cu corespondenţa purtată cu alte mame pe Facebook, sugarul avea probleme de sănătate din data de 08.10.2016 (febrilitate) când a cerut spijinul mămicilor de pe site şi nu ajutorul specializat al medicilor.

Totodată, în ceea ce priveşte acuzele mamei că în perioada în care şi-a însoţit copilul la spital nu a mâncat şi nu a făcut duş, spitalul respinge acuzaţiile.

După moartea lui Mattias Felix Urcaciu, bebeluşul de 8 luni care a murit pe 18 octombrie, în timp ce era transferat de la Suceava cu un elicopter SMURD către Iaşi mămicile din întrega tară s-au mobilizat şi au organizat acţiuni de protest, vineri, fiind anunţate proteste în 17 oraşe.


Citește și

Bebeluș mort într-un elicopter SMURD. Părinții îi acuză pe medici
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE. Accident rutier pe Șoseaua Mangaliei din municipiul Constanța. Un pieton implicat. Cadrele medicale chemate în ajutor

17 Jan 2019 848

Accident rutier grav pe DN 22 D, în apropierea localității Carcaliu din județul Tulcea. Elicopterul SMURD, chemat în ajutor (galerie foto)

16 Jan 2019 1555

Accident rutier pe DN2A Crucea, județul Constanța. O persoană rănită

15 Jan 2019 1233

Adolescentă în stare gravă după ce a a căzut de la mare înălţime, de pe o pasarelă pentru pietoni în gara Simeria

14 Jan 2019 285

Copil de 12 ani mușcat de față de câinele familiei. Elicopterul SMURD trimis în ajutorul victimei

13 Jan 2019 291

Accident rutier pe centura ocolitoare a Brașovului. Trei victime, dintre care una încarcerată (galerie foto)

12 Jan 2019 479

Pompierii în alertă Incendiu la o școală din capitală. Mai multe persoane evacuate. Intervin patru ambulanțe SMURD (galerie foto)

12 Jan 2019 326

Pompierii în alertă. Incendiu de amploare la Satu Mare. SMURD-ul la fața locului

12 Jan 2019 313

UPDATE. Accident rutier pe DN1. Mai multe victime, inclusiv copii. Implicate un microbuz și un autoturism

12 Jan 2019 351

Alertă la pompieri în toiul nopţii Incendiu, în Constanţa, zona Academia Navală

12 Jan 2019 1198

Incendiu violent în județul Brașov. O vilă a fost mistuită de flăcări. Pompierii au intervenit cu dificultate (galerie foto+video)

11 Jan 2019 392

Accident rutier pe DJ 602. O mașină răsturnată. O victimă. Intervine SMURD-ul (galerie foto+video)

10 Jan 2019 377

Tragedie pe autostradă. Două persoane au murit într-un teribil accident rutier. Un autotren și un autoturism, implicate

10 Jan 2019 517

Accident rutier în localitatea Dulcești, județul Neamț. Un autoturism s-a răsturnat. O victimă (galerie foto)

10 Jan 2019 316

UPDATE. Intervenţie de urgenţă a pompierilor în Gara CFR Cernavodă

10 Jan 2019 2103