Medicii, rezervaţi în privinţa stării motopoliţistului-Autorul moral al accidentului este membru al celui mai puternic clan mafiot din nordul ţării

Medicii de la Spitalul Floreasca nu fac declaraţii de presă şi sunt în continuare rezervaţi în ceea ce priveşte şansele de vindecare ale poliţistului brăilean Georgian Cristian Dobrilă, de 30 de ani.

„Am comunicat ce era de comunicat soţiei. Este vorba de leziuni grave şi deocamdată nu dorim să facem niciun fel de speculaţii sau pronosticuri", ne-au declarat, telefonic, cei care îi monitorizează starea

.Reamintim că poliţistul brăilean a fost implicat într-o coliziune frontală cu un autoturism BMW în timp ce urmărea maşina Mercedes în care se aflau Beniamin Ţintaş şi fotomodelul Natalia Mateuţ.

Cel de la volanul Mercedesului este fiul cunsocutului cămătar şi pastor pentricostal Vasile Ţintaş un veros om de afaceri din Negreşti Oaş.

Clan mafiot de pe vremea comuniştilor

Potrivit publicaţiilor locale din Satu Mare de-a lungul timpului clanul Ţîntaş a fost deseori în vizorul presei şi al autorităţilor dar banii şi traficul de influenţă i-au făcut pe reprezentanţii legii să închidă ochii la multe din samavolniciile pe care reporterii locali le-au dezvăluit în ciuda ameninţărilor şi presiunilor la care au fost supuşi

Clanul Ţînţaş este condus de bulibaşa Vasile Ţînţaş, cămătar înrăit şi pastor penticostal zonal, sponsor al preşedintelui Cultului Penticostal din România, episcopul Pavel Riviş Ţipei.

Vasile Ţînţaş a acumulat ilegal şi a estorcat zeci de milioane de dolari şi înainte de 1989, el coordonând sute de ţapinari silvicultori şi muncitori "la negru" care exploatau şi curăţau sute de mii de ha de păduri, în cârdăşie cu miniştrii silviculturii.

Vasile Ţînţaş exploata sute de oieri şi zeci de turme vândute apoi şi exportate în ţările arabe. O mare parte din plăţile datorate Arabii le faceau cash, direct acasă la Vasile Tintas, care a cumpărat şi mituit zeci de ofiţeri superiori de securitate.

O mare parte din valuta adunată înainte de 1989 de Vasile Ţînţaş a fost expatriată clandestin în SUA, la foştii săi amici penticostali, printre ei fiind şi Pavel Paul Crisan si Lea Cordos, din localitatea Modesto, California, cu care Tintas a avut ulterior mai multe procese pt. recuperarea a peste 3 Milioane de dollari.

Vasile Ţînţaş închiria lunar, înainte de 1989, câte un vapor pentru exporturile sale de oi şi berbecuti spre ţările arabe. Prin intermediul echipajelor si bucatarilor de pe aceste vapoare, Vasile Tintas a coordonat scoaterea "la export", contra-cost, a zeci de tineri penticostali ce se refugiau apoi in SUA, Australia, Canada si Europa Occidentala. Tariful perceput de V. Tintas pt. scoaterea lor clandestina ilegala din Romania era fix: un carnet CEC pentru o DACIE 1310. Carnetele CEC cadou se depuneau, în avans, acasă la amicul său, pastorul Victor Opriş din Satu-Mare, care a şi fost arestat pentru aceste intermedieri, împreuna cu alţi 4 tineri penticostali în 1985 - Dosarul Penal CATUNA & OPRIS - fiind eliberaţi din penitenciar la Revoluţie.

Dupa Revoluţie, Vasile Ţîntaş si-a repatriat o mare parte din milioanele de dolari depozitate în SUA, lansându-se in afaceri cu Statul şi cu politicienii de toate culorile. Vasile Ţîntaş si-a cumparat şi un jilţ de pastor penticostal zonal mituind conducerea Cultului Penticostal şi a Filialei Regionale Maramureş.

Vasile Tintas a fost retinut si adus la DNA Bucuresti, unde a fost anchetat pentru acte de camatarie ilegala şi acte mafiote impreuna cu presedinte C.J. Satu-Mare, Szabo.

Din clan Ţîntaş face parte şi Samuel Ţîntaş, inspector guvernametal şi liderul filialei locale a PDL. De altfel clanul Ţîntaş este cunoscut ca fiind cel mai important sponsor al partidului de guvernământ şi beneficiar la multor comenzi de stat în zona de influenţă şi nu numai.

Sursa: Adevarul.ro


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

RODICA

31 Jul, 2011 18:19

ar trebui tantas sa ajute financiar pe familia dobrila numai la asta sa se gandeasca ca putea fi tantas in locul lui

Articole asemanatoare

RAJA Constanța anunță Se oprește apa în zona centrală!

18 Jul 2023 3117

E-Distribuție Dobrogea Se întrerupe curentul în Medgidia, Năvodari, Mereni și Aliman. Iată cine este afectat

18 Jul 2023 1126

Report de peste 3 milioane de euro la Joker şi de peste 1 milion de euro la 6/49, la tragerile de duminică

08 Sep 2019 1868

Asociația Elevilor din Constanța solicită demiterea ministrului Valer-Daniel Breaz pentru dezinformare

08 Sep 2019 2117

Doliu printre camarazii de pe Fregata „Regina Maria“

14 Jul 2019 12898

ANM Cum va fi vremea în aprilie

31 Mar 2019 2175

Atenţie! Poliţia Locală verifică dacă aţi plătit taxa de parcare prin SMS în zonele special amenajate

21 Oct 2018 6206

Avarie RAJA în municipiul Constanţa. Vezi dacă esti afectat!

21 Oct 2018 2549

Update. Este Ziua Imnului Naţional. Restricţii de circulaţie. Ce se întâmplă la Constanţa (galerie foto + video)

29 Jul 2018 3700

Filmul intitulat “Marea Unire- România, la 100 de ani” va putea fi urmărit pe un ecran gigant în Piaţa Ovidiu

27 Jul 2018 2214

A fost dezastru. Cantități de apă pe metrul pătrat în județul Constanța. Unde a fost, ieri, recordul de precipitații

29 Jul 2017 5436

Cutremur în România în această noapte. Distanța epicentru - principalele orașe din sud-estul României

29 Jul 2017 4724

Accident rutier grav la Cernavodă din cauza unui strănut. Un autoturism a intrat într-un microbuz aflat în stație. Două victime. Șoferul este preot (galerie foto+video)

16 Jul 2017 24157

Cutremur în România în această dimineață. Ieri a fost un lanț de alte patru. Zona seismică Vrancea foarte activă

14 Jul 2017 5215

Cutremur semnificativ în România în această noapte. Ce magnitudine a avut și la ce distanță a fost epicentrul față de orașele județului Constanța

13 Jul 2017 16930