Medicul Marcel Bădără şi deputatul Lucian Manuel Ciubotaru, trimişi în judecată sub control judiciar pe cauțiune

 
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Bacău au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar pe cauțiune, a inculpaților: Marcel Bădără, medic legist în cadrul Serviciului de Medicină Legală Bacău, în sarcina căruia s-a reţinut infracțiunea de trafic de influenţă, Lucian – Manuel Ciubotaru, deputat în Parlamentul României, în sarcina căruia s-a reţinut infracțiunea de complicitate la trafic de influenţă.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
 
La data de 15 februarie 2016, inculpatul Ciubotaru Lucian, deputat în Parlamentul României, la solicitarea unui coleg de partid, a luat legătura cu medicul legist Bădără Marcel și i-a solicitat acestuia să intervină pe lângă angajaţi ai Serviciului de Medicină Legală Bacău pentru ca aceştia să consemneze pe un buletin de analiză toxicologică a alcoolemiei, valori situate sub 0,80 g/l alcool pur în sânge, lucru cu care legistul a fost de acord.
 
Buletinul de analize respectiv îl privea pe un prieten al colegului de partid din care făcea parte şi Ciubotaru Lucian. La data de 12/13 februarie 2016, persoana respectivă fusese oprită în trafic de organele de poliţie și testată cu aparatul etilotest, rezultând o concentraţie de 0.52 mg/l alcool pur în aerul expirat.
 
Pentru a fi emis acel buletin, în condițiile arătate mai sus, inculpatul Bădără Marcel a pretins suma de 1.000 euro, afirmând că aceasta va fi remisă către doi angajaţi ai Serviciului de Medicină Legală Bacău, primind în aceeași zi, prin intermediul inculpatului  Ciubotaru Lucian, suma de 4.500 lei.
 
Dosarul a fost trimis spre judecare Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, cu propunere de a se menține măsurile preventive dispuse în cauză.
 
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 


Sursa foto: desteptarea.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.