Stiri calde

Memorandum de Înțelegere semnat între compania guvernamentală DP WORLD și Ministerul Transporturilor din România

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a participat astăzi, 17 martie, la Palatul Victoria, la ceremonia de semnare a Memorandumului de Înțelegere între compania guvernamentală DP WORLD și Ministerul Transporturilor din România, în contextul vizitei la București a E.S. Sultan Ahmed Bin Sulayem, președintele Dubai Ports, Vămi și Zona Liberă și președinte al Autorității Maritime a orașului Dubai. Memorandumul a fost semnat din partea României de ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, și din partea Emiratelor Arabe Unite de E.S. Sultan Ahmed Bin Sulayem, potrivit Biroului de Presă al Guvernului României. 

„Vizita delegației EAU în România și semnarea memorandumului cu compania DP World deschid calea pentru o prezență substanțială a companiilor emirateze în țara noastră şi pentru investiţii extinse în diverse sectoare economice. Ne dorim, în continuare, să consolidăm şi să dezvoltăm parteneriatul nostru strategic în toate domeniile de cooperare și încurajăm oamenii de afaceri din Emiratele Arabe Unite să investească în România”, a declarat premierul Viorica Dăncilă.


Șeful Executivului a reconfirmat sprijinul Guvernului de la București pentru consolidarea relațiilor între mediile de afaceri dintre cele două state și a evidențiat că țara noastră are un mediu de afaceri atractiv, îmbunătățit prin schimbări legislative, precum cele aduse legii privind parteneriatul public-privat. Prim-ministrul a subliniat că Guvernul este un partener corect al mediului de afaceri care sprijină proiectele de investiții sustenabile.

În cadrul vizitei de lucru pe care premierul Viorica Dăncilă a efectuat-o în Emiratele Arabe Unite, în octombrie 2018, autoritățile române și cele emirateze au agreat de comun acord instituirea unui cadru mai strâns și mai activ de colaborare și coordonare la nivel guvernamental și astfel s-a convenit ridicarea relației bilaterale la nivel de parteneriat economic strategic.

În acest sens, a fost adoptată ”Declarația comună privind stabilirea unui parteneriat economic strategic între Guvernul României și Guvernul Emiratelor Arabe Unite”. 

Informații suplimentare:

La începutul lunii februarie 2019, a avut loc semnarea prelungirii cu 30 de ani a acordului de concesiune pe termen lung pentru operarea de către DP World a Terminalului de containere din Portul Constanța. În urma investiției realizate până acum de compania DP World au intrat în economia românească aproape 200 de milioane de USD. Prelungirea acordului pe termen lung înseamnă dezvoltarea unor noi investiții de aproximativ 100 de milioane de USD și intrarea în economia românească a peste 230 de milioane de USD.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Premierul Viorica Dăncilă va merge la referendumul privind justiţia. În ce condiții va refuza să participe

25 Apr 2019 193

Premierul Viorica Dăncilă îi solicită preşedintelui Klaus Iohannis motivarea respingerii propunerilor de miniştri

25 Apr 2019 302

Noua Lege a turismului, adoptată astăzi în ședința de Guvern

24 Apr 2019 458

Guvernul va adopta un proiect privind coplata serviciilor medicale la privat

24 Apr 2019 323

„Președintele refuză colaborarea instituțională” Viorica Dăncilă va transmite noile propuneri pentru miniștrii interimari

23 Apr 2019 365

Viorica Dăncilă, mesaj adresat militarilor cu prilejul Zilei Forțelor Terestre

23 Apr 2019 555

Viorica Dăncilă a transmis președintelui propunerile de numire a noilor membri ai Guvernului

17 Apr 2019 410

Viorica Dăncilă - „Tudorel Toader a greşit atunci când a spus că va face foarte multe lucruri şi nu le-a finalizat"

17 Apr 2019 462

Primul ministru Dăncilă despre militarii răniţi în Afganistan „Şi-au pus vieţile în pericol luptând pentru menţinerea păcii internaţionale”

13 Apr 2019 6311

Viorica Dăncilă, întrevedere cu premierul Consiliului de Stat al R.P. Chineze

12 Apr 2019 436

Premierul Viorica Dăncilă, discuții cu omologul croat

11 Apr 2019 317

Viorica Dăncilă, întrevedere cu prim-ministrul Sloveniei în marja participării la Summit-ul cooperării între statele din Europa Centrală şi de Est şi China - 16+1

11 Apr 2019 343

Premierul Viorica Dăncilă participă la Summit-ul Șefilor de Guvern ai formatului cooperării 16+1 / Europa Centrală și de Est – R. P. Chineză

11 Apr 2019 280

Premierul Viorica Dăncilă „Datele recente ale Institutului Naţional de Statistică arată o revizuire pozitivă a creşterii economice trimestriale”

10 Apr 2019 276

Noul șediu al Sectorului Poliţiei de Frontieră Isaccea, inaugurat în prezența premierului și a ministrului Afacerilor Interne (galerie foto)

08 Apr 2019 774