Stiri calde

Memorandum de Înțelegere semnat între compania guvernamentală DP WORLD și Ministerul Transporturilor din România

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a participat astăzi, 17 martie, la Palatul Victoria, la ceremonia de semnare a Memorandumului de Înțelegere între compania guvernamentală DP WORLD și Ministerul Transporturilor din România, în contextul vizitei la București a E.S. Sultan Ahmed Bin Sulayem, președintele Dubai Ports, Vămi și Zona Liberă și președinte al Autorității Maritime a orașului Dubai. Memorandumul a fost semnat din partea României de ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, și din partea Emiratelor Arabe Unite de E.S. Sultan Ahmed Bin Sulayem, potrivit Biroului de Presă al Guvernului României. 

„Vizita delegației EAU în România și semnarea memorandumului cu compania DP World deschid calea pentru o prezență substanțială a companiilor emirateze în țara noastră şi pentru investiţii extinse în diverse sectoare economice. Ne dorim, în continuare, să consolidăm şi să dezvoltăm parteneriatul nostru strategic în toate domeniile de cooperare și încurajăm oamenii de afaceri din Emiratele Arabe Unite să investească în România”, a declarat premierul Viorica Dăncilă.


Șeful Executivului a reconfirmat sprijinul Guvernului de la București pentru consolidarea relațiilor între mediile de afaceri dintre cele două state și a evidențiat că țara noastră are un mediu de afaceri atractiv, îmbunătățit prin schimbări legislative, precum cele aduse legii privind parteneriatul public-privat. Prim-ministrul a subliniat că Guvernul este un partener corect al mediului de afaceri care sprijină proiectele de investiții sustenabile.

În cadrul vizitei de lucru pe care premierul Viorica Dăncilă a efectuat-o în Emiratele Arabe Unite, în octombrie 2018, autoritățile române și cele emirateze au agreat de comun acord instituirea unui cadru mai strâns și mai activ de colaborare și coordonare la nivel guvernamental și astfel s-a convenit ridicarea relației bilaterale la nivel de parteneriat economic strategic.

În acest sens, a fost adoptată ”Declarația comună privind stabilirea unui parteneriat economic strategic între Guvernul României și Guvernul Emiratelor Arabe Unite”. 

Informații suplimentare:

La începutul lunii februarie 2019, a avut loc semnarea prelungirii cu 30 de ani a acordului de concesiune pe termen lung pentru operarea de către DP World a Terminalului de containere din Portul Constanța. În urma investiției realizate până acum de compania DP World au intrat în economia românească aproape 200 de milioane de USD. Prelungirea acordului pe termen lung înseamnă dezvoltarea unor noi investiții de aproximativ 100 de milioane de USD și intrarea în economia românească a peste 230 de milioane de USD.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Viorica Dăncilă „PSD ia în calcul suspendarea președintelui Klaus Iohannis”

20 Oct 2019 414

Viorica Dăncilă trimite Corpul de Control la Ministerul Transporturilor și la TAROM

18 Oct 2019 333

Viorica Dăncilă și-a lansat candidatura pentru alegerile prezidențiale, la Constanța. Cum a fost primită în județ (galerie foto + video)

18 Oct 2019 2860

Viorica Dăncilă "Același amatorism și același mare nimic de până acum"

15 Oct 2019 380

Viorica Dăncilă îşi lansează candidatura pentru alegerile prezidenţiale la Constanţa

15 Oct 2019 1100

A fost ședință la Guvern. Proiecte adoptate. Ce a declarat Viorica Dăncilă

14 Oct 2019 815

Viorica Dăncilă cere demisia președintelui României, Klaus Iohannis

14 Oct 2019 532

Felix Stroe, președintele PSD Constanța, despre Dăncilă „O susținem pentru că este un om calm, rațional, echilibrat și neconflictual”

12 Oct 2019 1293

UPDATE Viorica Dăncilă își lansează oficial candidatura la Președinția României, la Romexpo

12 Oct 2019 796

UPDATE Primul CEx al PSD după căderea guvernului. Viorica Dăncilă cere excluderea din partid a celor care au votat moțiunea de cenzură

11 Oct 2019 516

Care ar fi propunerile de premier făcute de partidele politice şi ce partide vor susţine alegerile anticipate

11 Oct 2019 470

LIVE TEXT Parlamentarii PSD de Constanţa vorbesc despre atmosfera de la moțiune (galerie foto+video)

11 Oct 2019 737

Viorica Dăncilă, mesaj de la Guvern pentru Klaus Iohannis

11 Oct 2019 412

Ce scrie presa internațională, despre demiterea Guvernului Dăncilă

10 Oct 2019 647

Ședință la PSD, programată vineri

10 Oct 2019 375