Stiri calde

Mergi cu autobuzul sau microbuzul în capitală? Ministerul Transporturilor va avea încă o „Poliţie Rutieră”

 
De la începutul acestui an, șoferii microbuzelor și autobuzelor din zona metropolitană București au parte de o surpriză în trafic. Pe lângă poliţiştii de la circulaţie și angajaţii Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR), șoferii microbuzelor și autobuzelor care transportă călători în Bucureşti şi în apropierea Capitalei vor fi opriţi şi de personalul Autorității Metropolitane de Transport București potrivit Capital. ro.

În vizorul noului „serviciu de poliție rutieră“ vor intra, vrând-nevrând și șoferii care fac curse regulate între Constanța și București sau între Constanța și Aeroportul Otopeni.

Ministerul Transporturilor a pregătit un proiect de ordonanță privind înființarea Autorității Metropolitane de Transport București prin care personalul AMTB va putea controla operatorii de transport la sediu și în trafic. 

În prezent,  Autoritatea Metropolitană de Transport București este instituția publică desemnată să asigure politica privind planificarea strategică, monitorizarea și avizarea activităților privind autorizarea, organizarea și controlul funcționării serviciilor de transport public de călători în zona metropolitană București, pentru transportul cu metroul, autobuze, microbuze, tramvaie, troleibuze și trenuri regionale, potrivit Capital.ro. 

Odată cu adoptatea ordonanței de urgență, aflată în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Transporturilor, angajații AMTB vor avea dreptul să controleze transportatorii de călători la sediu sau în trafic. „Personalul desemnat al AMTB asigură, în conformitate cu legislația în vigoare, prin personalul desemnat, controlul operatorilor de transport, la sediu și în trafic, în colaborare cu ofițerii și/sau agenți de poliție din cadrul Poliției Române care au calitatea de politiști rutieri, după caz, privind respectarea cerințelor programului de transport cuprinse în caietele de sarcini, regulament, respectiv contractele de transport încheiate cu operatorii de transport, în zona metropolitană București”, conform schimbărilor preconizate din nota de fundamentare a ordonanței  privind înființarea Autorității Metropolitane de Transport București.

Sursa: C\pital.ro

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Fără permis de conducere, a condus pe raza localității Tuzla

13 Jul 2019 454

NEVERSEA 2019. 1800 de reprezentanţi ai MAI vor asigura măsurile de siguranţă la festival

03 Jul 2019 576

Poliţiştii de la Biroul de analiză şi prevenirea criminalităţii au discutat cu elevii din câteva şcoli constănţene

22 May 2019 331

În ultimele ore Numeroşi şoferi prinşi pe picior greşit de poliţiştii de la Rutieră

13 May 2019 363

Cum a încercat un bărbat din Costineşti să scape de o amendă? Ce a stabilit instanţa

01 May 2019 600

Zeci de șoferi vitezomani sancționați într-o singură zi pe DN22 Constanța-Tulcea. 8 conducători auto au rămas fără permis (galerie foto)

20 Mar 2019 2982

În prima zi de primăvară, polițiștii rutieri constănțeni au oferit flori participantelor la trafic (galerie foto)

01 Mar 2019 540

Fost poliţist de la Rutieră, dat în judecată de IPJ Constanţa

22 Feb 2019 2450

Interviu live Totul despre emiterea și punerea în aplicare a ordinului de protecție și despre obiectivele IPJ Constanța pentru anul 2019 (video)

02 Feb 2019 2199

Şofer fără permis de conducere, depistat de poliţiştii constănţeni. A fost întocmit dosar penal

21 Jan 2019 341

IPJ Constanţa i-a cerut unui poliţist 10.000 de lei prejudiciu de imagine Fost rutierist condamnat cu executare, nemulţumit de pedeapsă

18 Dec 2018 1367

Activitate rutieră Conducători auto depistaţi băuţi sau fără permis, sancţionaţi de poliţiştii constănţeni

17 Dec 2018 380

Concurs pentru Rutieră. Încadrare directă din sursă externă

09 Sep 2018 1430

Lucian Diniţă, fostul şef al Poliţiei Rutiere, achitat. Primul termen în apel, 17 septembrie

25 Jul 2018 921

O minoră, în vârstă de 16 ani, din județul Constanța, are acum probleme cu legea. Unde au prins-o poliţiştii

14 May 2018 2687