Stiri calde

Mergi cu autobuzul sau microbuzul în capitală? Ministerul Transporturilor va avea încă o „Poliţie Rutieră”

 
De la începutul acestui an, șoferii microbuzelor și autobuzelor din zona metropolitană București au parte de o surpriză în trafic. Pe lângă poliţiştii de la circulaţie și angajaţii Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR), șoferii microbuzelor și autobuzelor care transportă călători în Bucureşti şi în apropierea Capitalei vor fi opriţi şi de personalul Autorității Metropolitane de Transport București potrivit Capital. ro.

În vizorul noului „serviciu de poliție rutieră“ vor intra, vrând-nevrând și șoferii care fac curse regulate între Constanța și București sau între Constanța și Aeroportul Otopeni.

Ministerul Transporturilor a pregătit un proiect de ordonanță privind înființarea Autorității Metropolitane de Transport București prin care personalul AMTB va putea controla operatorii de transport la sediu și în trafic. 

În prezent,  Autoritatea Metropolitană de Transport București este instituția publică desemnată să asigure politica privind planificarea strategică, monitorizarea și avizarea activităților privind autorizarea, organizarea și controlul funcționării serviciilor de transport public de călători în zona metropolitană București, pentru transportul cu metroul, autobuze, microbuze, tramvaie, troleibuze și trenuri regionale, potrivit Capital.ro. 

Odată cu adoptatea ordonanței de urgență, aflată în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Transporturilor, angajații AMTB vor avea dreptul să controleze transportatorii de călători la sediu sau în trafic. „Personalul desemnat al AMTB asigură, în conformitate cu legislația în vigoare, prin personalul desemnat, controlul operatorilor de transport, la sediu și în trafic, în colaborare cu ofițerii și/sau agenți de poliție din cadrul Poliției Române care au calitatea de politiști rutieri, după caz, privind respectarea cerințelor programului de transport cuprinse în caietele de sarcini, regulament, respectiv contractele de transport încheiate cu operatorii de transport, în zona metropolitană București”, conform schimbărilor preconizate din nota de fundamentare a ordonanței  privind înființarea Autorității Metropolitane de Transport București.

Sursa: C\pital.ro

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Interviu live Totul despre emiterea și punerea în aplicare a ordinului de protecție și despre obiectivele IPJ Constanța pentru anul 2019 (video)

02 Feb 2019 1678

Şofer fără permis de conducere, depistat de poliţiştii constănţeni. A fost întocmit dosar penal

21 Jan 2019 257

IPJ Constanţa i-a cerut unui poliţist 10.000 de lei prejudiciu de imagine Fost rutierist condamnat cu executare, nemulţumit de pedeapsă

18 Dec 2018 1205

Activitate rutieră Conducători auto depistaţi băuţi sau fără permis, sancţionaţi de poliţiştii constănţeni

17 Dec 2018 306

Concurs pentru Rutieră. Încadrare directă din sursă externă

09 Sep 2018 1372

Lucian Diniţă, fostul şef al Poliţiei Rutiere, achitat. Primul termen în apel, 17 septembrie

25 Jul 2018 774

O minoră, în vârstă de 16 ani, din județul Constanța, are acum probleme cu legea. Unde au prins-o poliţiştii

14 May 2018 2602

Premieră la Poliţia Locală Constanţa! Cum arată noile autospeciale (galerie foto + video)

28 Apr 2018 12071

Celebrul poliţist Marian Godină a trecut în rândurile SAS

08 Dec 2017 2687

Acțiune comună pentru prevenirea accidentelor rutiere Polițiștii constănțeni au aplicat peste 100 de sancțiuni și au reținut mai multe permise de conducere

24 Nov 2017 898

Activitate rutieră. Ce nereguli au depistat poliţiştii constănţeni în trafic

15 Nov 2017 652

UPDATE. Oficial de la DGA. Constanţa Unul dintre poliţiştii din dosarul „Mafia de la Rutieră“, prins în flagrant

31 Aug 2017 6191

Chestorul de poliţie Florentin Bracea, şeful Poliţiei Rutiere „Peste 160 de poliţişti detaşaţi la Constanţa pentru sezonul estival“ (galerie foto)

30 Jun 2017 4098

Poliţia Locală, aceleaşi atribuţii cu Rutiera? „Este o tâmpenie! Care este logica? Primarii pot folosi Poliţia Locală în interes personal“

07 Jun 2017 12708

Condamnat pentru că ar fi încercat să păcălească Serviciul Regim Permise Constanţa

13 Apr 2017 2640