Stiri calde

Mesaj impresionant transmis după moartea adolescentului de la Corbu. „Vrem salvamari, pentru Keta!“

Un adolescent de 14 ani din Corbu, cu o tristă poveste de viață, a murit după ce a mers duminică după amiază să facă o baie în mare pe plaja de la Corbu. 

Un militar aflat în zonă care a auzit strigătele copilului de ajutor a intrat în apă după el, dar din păcate marea a fost neiertătoare cu amândoi. Curenții extrem de puternici și valurile le-au fost fatale și cei doi au dispărut sub apă. 

Timp de trei zile scafandrii ISU au căutat trupurile celor doi, iar astăzi, valurile au scos trupurile la mal. 

Atât militarul, cât și copilul au fost găsiți la peste 20 de km distanță de locul în care au fost văzuți ultima dată. 

În speranța că moartea copilului și a militarului vor fi un semnal de alarmă și autoritățile vor înființa posturi de salvamari pe plajă, prietenii adolescentului au transmis un mesaj impreisonat către autorități. 

”Vrem salvamari, pentru Keta! Da, vă cer vouă, celor din instituțiile locale și județene, agenții, prefecturi, ministere, guvern și președinție, vouă celor care ar trebui să lucrați pentru oameni, dar care ați uitat omenia la ușa biroului. Vrem salvamari, pentru Keta! Și vrem de astăzi!

Pe el l-ați lăsat să moară, singura lui vină fiind aceea că a crezut în voi. A fost vina lui, veți spune. Da, a fost vina lui, deși știa că viața e crudă, fiind părăsit într-un spital, la naștere. A fost vina lui, deși știa că legile sunt strâmbe, fiind purtat dintr-o familie adoptivă în alta, ca nu cumva să se atașeze de cineva. A fost vina lui că a mers pe o plajă, alături de multe alte sute de oameni, neștiind că fiecare e pe barba lui, ca în comuna primitivă. E vina lui că s-a simțit în siguranță, după ce a vazut atâtea clipuri pe net, despre cât de bine și de frumos e pe plaja Corbu, nu știa că sunt comandate și plătite de șmecherii care fac bani grei de-acolo. A fost vina lui, pentru că n-a crezut că-l veți lăsa să moară!

V-ați grăbit toți să vă cumpărați teren pe acolo, vă luptați ca cioclii, vă împușcați și vă judecați pentru o palmă de pământ, toți, “investitorii locali” răsăriți din primul tun imobiliar, voi ce vă treceți numele pe listele de vot la fiecare patru ani, voi cei care ați fost, sunteți sau veți fi la putere, de la cel mai neînsemnat până la cel mai înalt rang în stat, și vă știți voi care sunteți. V-ați grăbit să vă faceți pensiuni, hoteluri, restaurante, v-ați făcut salarii nesimțite si pensii speciale. Dar n-ați pus un salvamar pentru Keta. Luați-vă tot ce vreți, dar nu ne lăsați prietenii să moară!

Și sunt atâția tineri instruiți ca salvamar în Corbu, dar sunt angajati doar pe plajele private, la cluburi, la all inclusive la piscine, la bogați. Orfanii au voie sa moară!

Câți antemergatori la o coloană oficială, pentru un demnitar, atâția salvamari vrem, pentru Keta! Câte secretare la birourile voastre, tot atâția salvamari. Câți consilieri personali, câți șoferi, câți consultanți, tot atâția salvamari. Deja ar fi un salvamar la fiecare 10 turiști pe plajă. Să nu spuneți că nu sunt bani! Nu ne mai lăsați tinerii să moară!

Și să nu credeți că dacă nu are părinți, e singur și va fi uitat! Noi suntem și colegii și prietenii și familia lui. Iar noi nu votăm, nu bem bere, nu mâncăm mici și nu uităm! Și nici la mitinguri nu mergem. Organizați impecabil mitinguri politice cu zeci de mii sau sute de mii de oameni, în siguranță deplină, că vă e de folos. Dar pe plajă, pe cei câteva sute de oameni nu ne puteți proteja, ne lăsați să murim!

Lăsați aerul de filfizoni și încetați să vă ascundeți după prevederi legislative favorabile vouă. Acceptați realitatea și tineți cont de ea. Faceți legi pentru oameni! Să mai aud “nu este plaja turistică, nu se poate!”. Dar turiștii din fiecare week-end ce sunt, pe ei i-ați văzut? Nu e plaja turistică? Dacă accesul este interzis, faceți un zid înalt de trei metri, să nu treacă nimeni, așa cum vă faceți la vilele de lux în care locuiți. Sau aduceți salvamari, să nu mai murim!

L-ați lăsat pe Keta să moară. Pentru Keta, vrem salvamari! Și îi vrem începând de astăzi! Keta nu a murit degeaba. A murit nevinovat, iar eu sunt vinovat că v-am lăsat să faceți ce vreți!
Iar tu, care știi că ai obligația și puterea sa faci asta, nu te face că nu vezi! Pentru că noi nu te vom uita niciodată!” - este mesajul transmis de Emil Octavian Lipovanu pe Facebook. 
 

Sursa foto: Facebook/Emil Octavian Lipovanu

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Judeţul Constanţa Copil de 4 ani, căzut de la înălţime la Corbu. Intervine elicopterul

02 Nov 2018 378

Statul se împrumută de la copii Contul de economii Junior asigură o primă de 50% pentru fiecare copil din suma minimă anuală (document)

27 Oct 2018 405

Tragedia nopţii! El este şoferul care şi-a pierdut viaţa la Negru Vodă. Ce a publicat cu puţin timp înainte să moară

26 Sep 2018 3043

Editorial Turistul are alergie la haine când vine la mare. Dragi musafiri de weekend, nu vă fie ruşine să mergeţi îmbrăcaţi pe stradă!

30 Aug 2018 16606

Incendiu la Paris. Focul a pornit de la un copil de 10 ani

20 Aug 2018 399

Un şofer băut a accidentat un minor în Costineşti

12 Aug 2018 2018

UPDATE. Tragedie pe plaja de la Modern. Copil de 11 ani, scos fără suflare din apele mării (galerie foto+video)

06 Aug 2018 10410

Apel umanitar!Camarazii militarului erou, care a murit încercând să salveze un copil de la înec, cer ajutorul oamenilor!

14 Jun 2018 1933

Revista presei locale

14 Jun 2018 551

UPDATE. Descoperire macabră pe plaja de la Vadu. Un copil și un adult au fost găsiți decedați. Victimele ar fi dispărut la Corbu (galerie foto+video)

13 Jun 2018 3003

Căutările copilului dispărut în mare la Corbu vor fi reluate. Mai mulți scafandri participă la operațiunile de căutare

13 Jun 2018 857

LIVE Imagini de la eveniment. Desfășurare impresionantă de forțe pe plaja de la Corbu. Este căutat un copil dispărut în mare (galerie foto+video)

11 Jun 2018 2664

Tragedii de duminică pe litoral. Un copil a dispărut în mare, altul a fost salvat. Un tânăr a murit înecat. Şi un pescar şi-a pierdut viaţa (galerie foto)

11 Jun 2018 5560

Ninsoarea în județul Constanța s-a oprit. Nămeți cât casa (fotoreportaj)

31 Dec 2016 10373

UPDATE 2. A intervenit elicopterul SMURD Copil inconştient după ce o bară a căzut pe el la Corbu de Sus (galerie foto + video)

24 May 2016 8321

Copil de 13 ani din Corbu, dispărut de acasă

13 Jul 2015 1106

Accident pe strada Principală din Corbu

20 Mar 2014 1123

Nenorocirile ar trebui să se întâmple pe vreme frumoasă De ce nu a putut să ajungă elicopterul la accidentul de la Năvodari în care a murit un copil de trei ani

18 Oct 2013 2206

Un alt copil al familiei este în spitalFemeia care şi-a înhumat fetiţa într-o groapă de gunoi ar putea rămâne şi fără ceilalţi copii

06 Nov 2012 1095

A mers cu cadavrul copilului în braţe de la Corbu până la Năvodari (Galerie foto)

02 Nov 2012 2632

Antologie de texte din literatura romana

10 Sep 2012 948

Comunicat UNPR - Luni, 05 Decembrie 2011

05 Dec 2011 581

Observator de Constanţa Love story cu final tragic

07 Jul 2011 970

Copil de 5 ani, ucis Iată cum a fost posibilă tragedia rutieră din Corbu

06 May 2011 1152

Accident rutier grav Copil lovit de un microbuz

06 May 2011 1044

Primarul Cristian Carjaliu ajuta tinerii cu deficiente locomotorii (galerie foto)

16 May 2009 4022

Copil înecat cu un cartof

05 Nov 2008 561

Copil disparut din tabara

20 Aug 2007 951