Stiri calde

Mesaj impresionant transmis după moartea adolescentului de la Corbu. „Vrem salvamari, pentru Keta!“

Un adolescent de 14 ani din Corbu, cu o tristă poveste de viață, a murit după ce a mers duminică după amiază să facă o baie în mare pe plaja de la Corbu. 

Un militar aflat în zonă care a auzit strigătele copilului de ajutor a intrat în apă după el, dar din păcate marea a fost neiertătoare cu amândoi. Curenții extrem de puternici și valurile le-au fost fatale și cei doi au dispărut sub apă. 

Timp de trei zile scafandrii ISU au căutat trupurile celor doi, iar astăzi, valurile au scos trupurile la mal. 

Atât militarul, cât și copilul au fost găsiți la peste 20 de km distanță de locul în care au fost văzuți ultima dată. 

În speranța că moartea copilului și a militarului vor fi un semnal de alarmă și autoritățile vor înființa posturi de salvamari pe plajă, prietenii adolescentului au transmis un mesaj impreisonat către autorități. 

”Vrem salvamari, pentru Keta! Da, vă cer vouă, celor din instituțiile locale și județene, agenții, prefecturi, ministere, guvern și președinție, vouă celor care ar trebui să lucrați pentru oameni, dar care ați uitat omenia la ușa biroului. Vrem salvamari, pentru Keta! Și vrem de astăzi!

Pe el l-ați lăsat să moară, singura lui vină fiind aceea că a crezut în voi. A fost vina lui, veți spune. Da, a fost vina lui, deși știa că viața e crudă, fiind părăsit într-un spital, la naștere. A fost vina lui, deși știa că legile sunt strâmbe, fiind purtat dintr-o familie adoptivă în alta, ca nu cumva să se atașeze de cineva. A fost vina lui că a mers pe o plajă, alături de multe alte sute de oameni, neștiind că fiecare e pe barba lui, ca în comuna primitivă. E vina lui că s-a simțit în siguranță, după ce a vazut atâtea clipuri pe net, despre cât de bine și de frumos e pe plaja Corbu, nu știa că sunt comandate și plătite de șmecherii care fac bani grei de-acolo. A fost vina lui, pentru că n-a crezut că-l veți lăsa să moară!

V-ați grăbit toți să vă cumpărați teren pe acolo, vă luptați ca cioclii, vă împușcați și vă judecați pentru o palmă de pământ, toți, “investitorii locali” răsăriți din primul tun imobiliar, voi ce vă treceți numele pe listele de vot la fiecare patru ani, voi cei care ați fost, sunteți sau veți fi la putere, de la cel mai neînsemnat până la cel mai înalt rang în stat, și vă știți voi care sunteți. V-ați grăbit să vă faceți pensiuni, hoteluri, restaurante, v-ați făcut salarii nesimțite si pensii speciale. Dar n-ați pus un salvamar pentru Keta. Luați-vă tot ce vreți, dar nu ne lăsați prietenii să moară!

Și sunt atâția tineri instruiți ca salvamar în Corbu, dar sunt angajati doar pe plajele private, la cluburi, la all inclusive la piscine, la bogați. Orfanii au voie sa moară!

Câți antemergatori la o coloană oficială, pentru un demnitar, atâția salvamari vrem, pentru Keta! Câte secretare la birourile voastre, tot atâția salvamari. Câți consilieri personali, câți șoferi, câți consultanți, tot atâția salvamari. Deja ar fi un salvamar la fiecare 10 turiști pe plajă. Să nu spuneți că nu sunt bani! Nu ne mai lăsați tinerii să moară!

Și să nu credeți că dacă nu are părinți, e singur și va fi uitat! Noi suntem și colegii și prietenii și familia lui. Iar noi nu votăm, nu bem bere, nu mâncăm mici și nu uităm! Și nici la mitinguri nu mergem. Organizați impecabil mitinguri politice cu zeci de mii sau sute de mii de oameni, în siguranță deplină, că vă e de folos. Dar pe plajă, pe cei câteva sute de oameni nu ne puteți proteja, ne lăsați să murim!

Lăsați aerul de filfizoni și încetați să vă ascundeți după prevederi legislative favorabile vouă. Acceptați realitatea și tineți cont de ea. Faceți legi pentru oameni! Să mai aud “nu este plaja turistică, nu se poate!”. Dar turiștii din fiecare week-end ce sunt, pe ei i-ați văzut? Nu e plaja turistică? Dacă accesul este interzis, faceți un zid înalt de trei metri, să nu treacă nimeni, așa cum vă faceți la vilele de lux în care locuiți. Sau aduceți salvamari, să nu mai murim!

L-ați lăsat pe Keta să moară. Pentru Keta, vrem salvamari! Și îi vrem începând de astăzi! Keta nu a murit degeaba. A murit nevinovat, iar eu sunt vinovat că v-am lăsat să faceți ce vreți!
Iar tu, care știi că ai obligația și puterea sa faci asta, nu te face că nu vezi! Pentru că noi nu te vom uita niciodată!” - este mesajul transmis de Emil Octavian Lipovanu pe Facebook. 
 

Sursa foto: Facebook/Emil Octavian Lipovanu

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

O femeie din Constanţa a cerut ordin de protecţie împotriva fostului concubin, cercetat în trecut pentru proxenetism

30 May 2019 743

Decizia Curţii de Apel Constanţa cu privire la şoferul de microbuz ce a produs un accident în care au murit o mamă şi un copil

26 Apr 2019 768

Un constănţean a fost evacuat şi a primit ordin de restricţie faţă de soţie şi copii. Avea un comportament violent

23 Apr 2019 532

Editorial Ipocrizie, Notre-Dame şi donaţii. Cum s-au transformat oamenii în ceea ce nu cred că sunt

22 Apr 2019 1123

Judecătoria Constanța a emis un ordin de restricție pentru un bărbat. Acesta a fost încălcat. Ce poate păți

19 Apr 2019 399

Proiect Femeile care vor să aibă un copil prin fertilizare in vitro vor avea mai multe zile de concediu de odihnă (document)

10 Apr 2019 793

La un pas de tragedie! Un minor nesupravegheat a fost lovit de o căruţă, pe raza localităţii Cumpăna

15 Mar 2019 389

VIDEO Accident rutier în județul Brașov. O femeie şi copilul ei de aproximativ 2 ani au fost grav răniţi. O fetiţă, în vârstă de 7 ani, a decedat

15 Mar 2019 589

Apel umanitar! Este nevoie de sânge pentru minorul electrocutat la Valu lui Traian

12 Mar 2019 5463

Gripa face o nouă victimă la Constanţa. O femeie nevaccinată, răpusă de virus

29 Jan 2019 1430

Judeţul Constanţa Copil de 4 ani, căzut de la înălţime la Corbu. Intervine elicopterul

02 Nov 2018 589

Statul se împrumută de la copii Contul de economii Junior asigură o primă de 50% pentru fiecare copil din suma minimă anuală (document)

27 Oct 2018 820

Tragedia nopţii! El este şoferul care şi-a pierdut viaţa la Negru Vodă. Ce a publicat cu puţin timp înainte să moară

26 Sep 2018 3290

Editorial Turistul are alergie la haine când vine la mare. Dragi musafiri de weekend, nu vă fie ruşine să mergeţi îmbrăcaţi pe stradă!

30 Aug 2018 16812

Incendiu la Paris. Focul a pornit de la un copil de 10 ani

20 Aug 2018 581