Mesaj impresionant transmis după moartea adolescentului de la Corbu. „Vrem salvamari, pentru Keta!“

Un adolescent de 14 ani din Corbu, cu o tristă poveste de viață, a murit după ce a mers duminică după amiază să facă o baie în mare pe plaja de la Corbu. 

Un militar aflat în zonă care a auzit strigătele copilului de ajutor a intrat în apă după el, dar din păcate marea a fost neiertătoare cu amândoi. Curenții extrem de puternici și valurile le-au fost fatale și cei doi au dispărut sub apă. 

Timp de trei zile scafandrii ISU au căutat trupurile celor doi, iar astăzi, valurile au scos trupurile la mal. 

Atât militarul, cât și copilul au fost găsiți la peste 20 de km distanță de locul în care au fost văzuți ultima dată. 

În speranța că moartea copilului și a militarului vor fi un semnal de alarmă și autoritățile vor înființa posturi de salvamari pe plajă, prietenii adolescentului au transmis un mesaj impreisonat către autorități. 

”Vrem salvamari, pentru Keta! Da, vă cer vouă, celor din instituțiile locale și județene, agenții, prefecturi, ministere, guvern și președinție, vouă celor care ar trebui să lucrați pentru oameni, dar care ați uitat omenia la ușa biroului. Vrem salvamari, pentru Keta! Și vrem de astăzi!

Pe el l-ați lăsat să moară, singura lui vină fiind aceea că a crezut în voi. A fost vina lui, veți spune. Da, a fost vina lui, deși știa că viața e crudă, fiind părăsit într-un spital, la naștere. A fost vina lui, deși știa că legile sunt strâmbe, fiind purtat dintr-o familie adoptivă în alta, ca nu cumva să se atașeze de cineva. A fost vina lui că a mers pe o plajă, alături de multe alte sute de oameni, neștiind că fiecare e pe barba lui, ca în comuna primitivă. E vina lui că s-a simțit în siguranță, după ce a vazut atâtea clipuri pe net, despre cât de bine și de frumos e pe plaja Corbu, nu știa că sunt comandate și plătite de șmecherii care fac bani grei de-acolo. A fost vina lui, pentru că n-a crezut că-l veți lăsa să moară!

V-ați grăbit toți să vă cumpărați teren pe acolo, vă luptați ca cioclii, vă împușcați și vă judecați pentru o palmă de pământ, toți, “investitorii locali” răsăriți din primul tun imobiliar, voi ce vă treceți numele pe listele de vot la fiecare patru ani, voi cei care ați fost, sunteți sau veți fi la putere, de la cel mai neînsemnat până la cel mai înalt rang în stat, și vă știți voi care sunteți. V-ați grăbit să vă faceți pensiuni, hoteluri, restaurante, v-ați făcut salarii nesimțite si pensii speciale. Dar n-ați pus un salvamar pentru Keta. Luați-vă tot ce vreți, dar nu ne lăsați prietenii să moară!

Și sunt atâția tineri instruiți ca salvamar în Corbu, dar sunt angajati doar pe plajele private, la cluburi, la all inclusive la piscine, la bogați. Orfanii au voie sa moară!


Câți antemergatori la o coloană oficială, pentru un demnitar, atâția salvamari vrem, pentru Keta! Câte secretare la birourile voastre, tot atâția salvamari. Câți consilieri personali, câți șoferi, câți consultanți, tot atâția salvamari. Deja ar fi un salvamar la fiecare 10 turiști pe plajă. Să nu spuneți că nu sunt bani! Nu ne mai lăsați tinerii să moară!

Și să nu credeți că dacă nu are părinți, e singur și va fi uitat! Noi suntem și colegii și prietenii și familia lui. Iar noi nu votăm, nu bem bere, nu mâncăm mici și nu uităm! Și nici la mitinguri nu mergem. Organizați impecabil mitinguri politice cu zeci de mii sau sute de mii de oameni, în siguranță deplină, că vă e de folos. Dar pe plajă, pe cei câteva sute de oameni nu ne puteți proteja, ne lăsați să murim!


Lăsați aerul de filfizoni și încetați să vă ascundeți după prevederi legislative favorabile vouă. Acceptați realitatea și tineți cont de ea. Faceți legi pentru oameni! Să mai aud “nu este plaja turistică, nu se poate!”. Dar turiștii din fiecare week-end ce sunt, pe ei i-ați văzut? Nu e plaja turistică? Dacă accesul este interzis, faceți un zid înalt de trei metri, să nu treacă nimeni, așa cum vă faceți la vilele de lux în care locuiți. Sau aduceți salvamari, să nu mai murim!

L-ați lăsat pe Keta să moară. Pentru Keta, vrem salvamari! Și îi vrem începând de astăzi! Keta nu a murit degeaba. A murit nevinovat, iar eu sunt vinovat că v-am lăsat să faceți ce vreți!
Iar tu, care știi că ai obligația și puterea sa faci asta, nu te face că nu vezi! Pentru că noi nu te vom uita niciodată!” - este mesajul transmis de Emil Octavian Lipovanu pe Facebook. 
 

Sursa foto: Facebook/Emil Octavian Lipovanu

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Expoziție de fotografie „Praguri”, a artistei Iris Maria Tușa, la Muzeul „Ion Jalea” Constanța

26 Mar 2024 551

Primul deces de rujeolă, din România, în acest sezon. Este vorba de un bebeluș de 7 luni

12 Dec 2023 1118

Primăria Cumpăna Parcul Copilăriei „Vis de iarnă“ s-a deschis

11 Dec 2023 1529

Constanța Complexul de Servicii pentru Protecția în Regim de Urgenţă a Copilului, a Cuplului Mamă-Copil şi a Victimelor Violenței In Familie, reabilitat (GALERIE FOTO+VIDEO)

18 Oct 2023 1272

VIDEO cu Mariana Gâju „Zâmbet pentru Sebi". Primăria Cumpăna organizează un eveniment caritabil. Iată cum poți dona

24 Aug 2023 1582

Armonia Hospital Dr. Mohamed Zaher – „De 31 de ani, tu, Românie, ai devenit casa mea”

21 Jun 2023 2389

Angajații vor putea să își ia concediul pentru îngrijirea copilului bolnav până la împlinirea vârstei de 12 ani

23 May 2023 1131

Ilinca Bendeac, un fenomen! La doar 7 ani, balerina din Constanța a atins borna de 1 milion de vizualizări pe TikTok (VIDEO)

19 Apr 2023 8169

Concediul de acomodare pentru adopția unui copil se dublează. Măsura a intrat azi în vigoare!

02 Apr 2023 1458

Când începe înscrierea copiilor la clasa pregătitoare. Calendar oficial

05 Mar 2023 1942

Copil mușcat de un Amstaff, în cartierul Henri Coandă din Constanța

20 Jan 2023 1218

A lăsat în urmă un copil de doar un an Tragedie în Lumina! Un jandarm constănțean a fost găsit mort (FOTO+VIDEO)

16 Jan 2023 12011

Apel la solidaritate Un tânăr din Cumpăna are nevoie de sânge

16 Jan 2023 1864

LIVE. Imagini de la lansare USR lansează „Ghidul practic cu soluții de bun simț privind drepturile persoanelor cu dizabilități“ (GALERIE FOTO)

13 Jan 2023 1894

Un copil de șase ani, sfâșiat de un câine. A trecut un an de la tragedia de la Albești

13 Dec 2022 1953