George Maior, prima declaraţie după demisia de la SRI Mesajul pentru Hellvig

George Maior, fostul şef al SRI, i-a transmis astăzi un mesaj lui Eduard Hellvig, nominalizat în locul său la conducerea Serviciului.

George Maior susţine, într-o declaraţie de presă, citată de România TV, că „nominalizarea, de către președintele României, domnul Klaus Iohannis, a domnului Eduard Hellvig la conducerea SRI, care urmează să fie votată cu siguranță de către Parlament, poate fi una oportună ,în contextul în care domnul Hellvig a părut întotdeauna atașat conceptual valorilor euro-atlantice".

„Îl cunosc de mult timp pe domnul Hellvig și știu că acesta apreciază parteneriatele strategice cu SUA, Marea Britanie, Germania și Franța, precum și apartenența profundă a României, inclusiv prin structurile de informații, la NATO și Uniunea Europeană.

Cred că va realiza repede că vechile idei de axe politico-strategice sunt desuete, ca element de referință în acest context euro-atlantic. Domnul Hellvig ar trebui să continue, pe linie de informații, aceste parteneriate cu o valoare operațională importantă pentru securitatea României - cea mai semnificativă modalitate prin care pot fi promovate interesele de securitate ale României într-un context internațional și regional complex și din ce în ce mai tensionat.

Domnul Eduard Hellvig va găsi în SRI o instituție profesionistă, neutră și independentă politic, capabilă să facă față acestor provocări externe și unor vulnerabilități interne cu care se confruntă acum România. Cu toate acestea, va trebui să ofere Serviciului Român de Informații instrumentele necesare pentru a performa instituțional, iar vidul legislativ existent care începe să se transforme într-unul informativ, să fie rapid depășit. Îl voi sprijini întotdeauna pe domnul Hellvig, cu expertiza și experiența mea, pentru a avea un mandat de succes, în coordonatele menționate", spune Maior.



Sursa: România TV
Sursa foto: ziuaveche.ro




Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.