Stiri calde

MET Holding AG Elveția preia RWE Energie SRL cu autorizaţia Consiliul Concurenței

A fost analizată de către Consiliul Concurenței tranzacţia  prin care MET Holding AG, Elveția, preia RWE Energie SRL,conform Biroului de Presă al Consiliului Concurenței.

MET Holding AG Elveția face parte din Grupul MET, care desfăşoară afaceri ce cuprind comercializarea de gaze naturale, energie electrică, petrol, GPL, precum şi producerea de energie electrică, cu o activitate comercială concentrată pe vânzările de mărfuri pe piața angro, pe piața cu amănuntul și trading. MET Holding este prezent pe piața din România prin intermediul filialei sale, MET România Energy SA, care este activă pe ambele piețe concurențiale de furnizare a energiei electrice și a gazelor naturale.

RWE Energie SRL este, de asemenea, activă pe pieţele concurențiale de furnizare de energie electrică și gaze naturale.

Autoritatea de concurență a analizat această operațiune și a constatat că aceasta nu ridică obstacole semnificative în calea concurenței efective pe piața românească sau pe o parte substanțială a acesteia, în special prin crearea sau consolidarea unei poziții dominante.

Decizia va fi publicată pe site-ul Consiliului Concurenţei după eliminarea informaţiilor cu caracter confidenţial.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Argo Group Limited a preluat Bank Leumi Romania Sa cu autorizaţia Consiliului Concurenţei

06 Sep 2018 645

Consiliul Concurenţei a declanşat o investigaţie pe piaţa imunoglobulinei. Au loc inspecţii simultane în România, Belgia şi Italia (document)

02 Jul 2018 575