Radu Mazăre "Mi-am dat demisia din toate funcţiile de partid. Până la vară plec şi de la Primărie" (video)

Primarul municipiului Constanţa, preşedintele PSD Constanţa, Radu Ştefan Mazăre, a anunţat în această seară că ţi-a dat demisia din toate funcţiile din PSD, dar rămâne în continuare membru, acest lucru fiind necesar pentru a putea să-şi păstreze funcţia la Primăria Constanţa. Dezvăluirea a fost făcută, cu puţin timp în urmă, în direct la postul de televiziune România TV.

Acesta a adăugat că, totuşi, renunţarea la şefia Primăriei Constanţa este doar o chestiune de timp, câteva săptămâni, sau luni, până îşi va da demisia şi din această funcţie.

Amintim că, seara trecută, întrebat fiind dacă îşi va da demisia, edilul-şef al Constanţei a răspuns: „Da, da, da!  Vreau să îmi dau demisia curând. Nu mă întreba ce înseamnă curând, dacă într-o zi două. E o chestiune cred că de săptămâni, de luni. Acelaşi lucru vreau să-l fac şi de la partid. De ce să ajung eu să mă pună ăia de la Bucureşti să mă dea afară pentru că mă anchetează un procuror. Păi uite cum m-a anchetat procurorul, m-a băgat la beci de două ori, după care am venit să vorbesc cu voi. Ăsta e motiv să mă dai afară din partid? Eu ştiu că, cu toţii suntem nevinovaţi până la o hotărâre definitivă. Dar să rămână domnii cu regulile astea, ei cu partidul lor, şi eu să rămân cu viaţa mea. Am şi eu dreptul la viaţa mea. Da? V-am lămurit? Mulţumesc mult!”

Edilul-şef al Constanţei a mai declarat că şi-a delegat atribuţiile:  „Eu nu mai semnez nimic de un an de zile. Am delegat toate atribuţiile. Viceprimarul meu Gabi Stan a fost chemat la audieri şi l-au întrebat: Te-a pus primarul să semnezi? S-a uitat primarul pe contract? Era primarul în instituţie când ai semnat?", a spus Mazăre arătând ce presiuni se fac asupra apropiaţilor săi pentru a spune orice pentru a-l putea prinde pe el cu ceva. "Mi-e frică să vorbesc cu angajaţii.”, a adăugat acesta.

„După-amiază am scris demisia şi ies din toate funcţiile de partid. Nu mi se pare în regulă ca un partid şi liderii unui partid să te considere vinovat când procurorii încep urmărirea penală împotriva ta aşa cum au început în acest caz. (...) Probabil că în următoarele săptămâni voi mai fi primar, pentru că apoi voi renunţa şi nu voi mai da declaraţii publice”, a continuat Radu Mazăre.

Menţionăm că, Radu Mazăre era membru în Consiliul Naţional al PSD şi preşedintele Organizaţiei Judeţene a PSD Constanţa.

Victor Ciutacu „Eu înţeleg că la ora asta s-au creat nişte comisii rogatorii şi vă caută de bani prin Israel. Dormiţi liniştit?”

„Nu dorm liniştit. Dorm nu geanta la cap, pentru că te cheamă procurorul şi te trezeşti în faţa unor acuzaţii de rămâi trăsnit. Acuzaţia nu era că m-a şpăguit Elan (n.r. Elan Schwartzenberg).”

"Nu cred că va mai fi cazul să vizitez Beciul Domnesc. Cred că ajunge de două ori. Mâine la 13.00 sunt la DNA, la Constanţa, din nou. Apreciez enorm că judecătorul a stat nouă ore să ia o decizie", a mai spus Mazăre.

„Nu mă mai puneţi să îi comentez pe cei de la Bucureşti, pentru că am fost foarte clar: le este frică şi de umbra lor. Tremură chiloţii pe ei de frică”, a mai susţinut edilul-şef al Constanţei la România Tv.

În finalul intervenţiei, la rugămintea lui Victor Ciutacu, Radu Mazăre a transmis un mesaj ziarişilor din postul de televiziune în care el a fost redactor-şef: „Eu plec din funcţiile publice, dar un ziarist are nevoie de credibilitate. Ei trebuie să fie pe mijloc. Să nu fie obedienţi, asta vreau să le spun.”
 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Trei ani de la demisia lui Radu Mazăre din funcția de primar. Vă mai amintiți scrisoarea pe care a trimis-o?

22 May 2018 4901

Editorial S-a ales fumul de Constanţa, la doi ani după ce Radu Mazăre „şi-a frânt gâtul“!

23 May 2017 9018

Doi ani de la demisia lui Radu Mazăre – „Drept pentru care demisionez din funcţia de primar al municipiului Constanţa”

22 May 2017 8942

Un an de la demisia lui Radu Mazăre de la primăria Constanța (document)

22 May 2016 4710

Adio, lege! Plecat din Primărie de la începutul verii, Radu Mazăre nu şi-a depus declaraţia de avere nici până azi (document)

11 Sep 2015 2813

După demisia lui Radu Mazăre Şedinţă extraordinară a CLM Constanţa pentru desemnarea viceprimarului care va prelua atribuţiile de primar

05 Jun 2015 3505

Nu vom avea alegeri anticipate Cine va da viitorul viceprimar al Constanţei?

03 Jun 2015 3219

Demisia lui Radu Mazăre din funcţia de primar, citită în plenul Consiliului Local Municipal

02 Jun 2015 2449

Sondaj de opinie 83 la sută dintre respondenţi cred că mediul de afaceri din Constanța nu va avea de suferit după demisia lui Radu Mazăre de la Primărie

02 Jun 2015 2635

„El lider maximo“ părăseşte scena politică Mazăre şi-a luat adio de la PSD

28 May 2015 3196

Ședință pe 2 iunie Consiliul Local Constanța va lua act de DEMISIA lui MAZĂRE din funcția de primar

27 May 2015 2191

PSD Constanţa "Demisia lui Radu Mazăre din PSD este o pierdere pentru organizaţia noastră"

27 May 2015 2347

UPDATE2. Renunță total la viața politică Mazăre a demisionat din PSD. Colegii îl regretă

27 May 2015 2839

Pro şi contra Mazăre Reacţiile cetăţenilor Constanţei la demisia primarului

23 May 2015 3183

Continuă să curgă reacţiile la demisia lui Radu Mazăre

23 May 2015 2789