Miercuri se reunește Comitetul Executiv Național al PSD

 
Președintele PSD Liviu Dragnea a anunțat în această seară invitat într-o emisiune că social-democrații se vor reuni miercuri în Comitet Executiv Național, specificând că reuniunea va fi convocată luni pentru „o analiză la rece”.
 
Din nou, Dragnea a dorit să precizeze că nu va părăsi conducerea PSD, pentru a nu destabiliza situația politică făcând „cadou alegerile” opoziției, „inclusiv președintelui Klaus Iohannis”.
 
„Miercuri vom avea CExN, mâine o să-l convoc, pentru că, după câteva zile în care adrenalina a scăzut, ne întâlnim să facem o analiză la rece. Intenția mea este să conduc acest partid pentru a câștiga alegerile, este obligația mea. Din cauza poziției mele din partid, de-a lungul anilor am avut foarte mult de suferit și în plan personal, politic și administrativ, dar, pe de alta parte, am avut niște satisfacții ale datoriei împlinite de foarte multe ori. Și nu poți să nu ai o strângere de inimă să faci un gest care pentru tine în plan personal ar avea un efect foarte bun, dar (...) care poate produce o destabilizare a scenei politice. Prezența la vot nu poate fi considerată un folos necuvenit. Consider că a fost un dosar politic, pentru că are numai aprecieri politice în faza de cercetare penală”, a declarat Liviu Dragnea invitat într-o emisiune la Antena 3.
 
Președintele PSD a ținut să menționeze că vineri a dorit să demisioneze din funcție în urma aflării sentinței în dosarul „Referendumul”.
 
„Demisia mi-am cerut-o chiar eu, la aflarea sentinței. (...) Ca om, după atâția ani de frustrare, de nedreptate, sigur că tentația e să te duci să te retragi și să îți vezi de viață, câtă mai ai.
 
Pe de altă parte, exista și o responsabilitate față de o organizație uriașă, solidă, care este într-un plin proces de modernizare acum și este în prag de alegeri. Dacă eu vineri aș fi anunțat colegii mei că aici, acum, în sediul partidului îmi dau demisia, exact atunci începea o luptă pentru putere care dura mult timp și avea un efect devastator. (...) Dacă ar fi rămas liberă poziția de președinte al PSD ar fi început un scandal monstru”, a completat Dragnea.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Candidatul PSD la Primăria Constanța, Horia Constantinescu, și-a anunțat demisia din fruntea ANPC

28 Mar 2024 343

Decebal Făgădău „Mi-aș fi dorit din tot sufletul să candidez la funcția de primar al Municipiului Constanța“ (VIDEO)

27 Mar 2024 1495

UPDATE Demisie în bloc la PSD Valu lui Traian! Întreaga organizație s-a alăturat Partidului Național Liberal. Ce spune Mirela Matichescu

27 Mar 2024 1323

Irinela Nicolae va candida din partea organizației PSD Constanța pe lista de europarlamentare

27 Mar 2024 859

Costin Răsăuțeanu deschide listele PSD pentru Consiliul Local Municipal Constanța

27 Mar 2024 809

Deputatul constănțean Cristina Rizea s-a înscris în Partidul Social Democrat. Va candida la Primăria Valu lui Traian (GALERIE FOTO)

27 Mar 2024 1198

UPDATE Decebal Făgădău revine în PSD. Pentru ce funcție ar putea candida (GALERIE FOTO)

27 Mar 2024 986

LIVE VIDEO+TEXT Biroul Politic Național a validat candidații PSD pentru Primăria și Consiliul Județean Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO+DOCUMENTE)

27 Mar 2024 2635

Când vor fi anunțați candidații PSD la Primăria și Consiliul Județean Constanța

26 Mar 2024 892

Liderii coaliţiei au stabilit primul loc pe lista comună de la alegerile europarlamentare și candidaturile comune la Sectoarele 1, 2 şi 5 ale capitalei

25 Mar 2024 560

Decizia nu este definitivă Prefectul județului pierde procesul cu CLM Constanța. Este vizat proiectul „Stop depresia"!

25 Mar 2024 398

PSD Constanța, la momentul adevărului! Luni va fi anunțat tandemul pentru Primăria și Consiliul Județean Constanța!

24 Mar 2024 1309

Ședință a Consiliului Politic Naţional al PNL. Ce subiecte se află pe ordinea de zi

24 Mar 2024 591

Este oficial! Primarul comunei Castelu, județul Constanța, Nicolae Anghel a intrat în PSD (GALERIE FOTO

23 Mar 2024 866

95% dintre candidații PSD la alegerile locale, validați! Care este situația la Constanța

21 Mar 2024 1050