Stiri calde

Migranți irakieni și iranieni, depistați în zona Mănăstirii Dervent din județul Constanța. Ce au stabilit polițiștii Gărzii de Coastă

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă împreună cu lucrători din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța – Postul de Poliție Lipnița au depistat opt cetăţeni, 7 irakieni și un iranian, care au încercat să intre ilegal în România din R. Bulgaria, pe jos, pe la frontiera verde. Persoanele în cauză au fost predate autorităților de frontieră bulgare, în vederea continuării cercetărilor.
 
Potrivit Gărzii de Coastă, în data de 09.07.2018, în baza planului de cooperare  privind combaterea migrației ilegale și asigurării ordinii publice, lucrători din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța – Postul de Poliție Lipnița au depistat în zona Mănăstirii Dervent, județul Constanța, un grup de persoane care nu își justifica prezența în zonă.

În urma investigațiilor desfășurate cu polițiștii de frontieră din cadrul S.P.F. Ostrov a rezultat că grupul format din opt persoane a intrat ilegal în România din R. Bulgaria, pe jos, pe la frontiera verde.
           
Astfel, polițiștii de frontieră au stabilit că grupul este format din 7 cetăţeni irakieni și un cetățean iranian, trei bărbați și trei femei, cu vârste cuprinse între 25 şi 48 de ani și doi minori, în vârstă de 9 luni, respectiv 2 ani. Persoanele în cauză au declarat că intenţionau să ajungă în Anglia pentru un trai mai bun.

”În cauză, poliţiştii de frontieră, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia, efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat. La finalizarea verificărilor specifice, au fost întreprinse demersurile necesare pentru punerea în aplicare a acordului de readmisie româno-bulgar, cele opt persoane fiind predate către autorităţile bulgare, pentru continuarea cercetărilor şi luarea măsurilor legale” - au mai transmis reprezentanții Gărzii de Coastă.

Sursa foto: Garda de Coasta

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Doi cetățeni turci au încercat să intre ilagel în România. Ce le-au spus suspecții polițiștilor de frontieră

18 Feb 2019 365

Doi cetățeni turci au încercat să intre ilegal în România. De necrezut la ce variantă au apelat. Unde au fost găsiți de polițiștii de frontieră (galerie foto)

15 Feb 2019 357

România va prelua un număr de migranți blocați pe o navă în apele teritoriale italiene. Ce spun reprezentanții MAI

31 Jan 2019 297

Oficial de la MAE despre situația de criză generată de migranții ajunși în ultimele zile în Malta. Câți ar putea ajunge în România

08 Jan 2019 315

Cetățeni irakieni și sirieni, prinși în timp ce intenţionau să iasă ilegal din ţară, ascunşi în remorca unui TIR

07 Jan 2019 326

Zeci de migranţi depistaţi de poliţiştii de frontieră în timp ce încercau să treacă ilegal graniţa

30 Dec 2018 391

Cetăţeni iranieni, prinşi la frontieră în timp ce încercau să iasă ilegal din România folosindu-se de documente de călătorie false

24 Dec 2018 374

Percheziții pentru destructurarea a trei grupări infracţionale specializate în trafic de migranţi (document)

28 Nov 2018 312

Cei peste 70 migranți de pe nava din Libia, debarcați astăzi. La bordul navei erau și marinari români

20 Nov 2018 414

Tragedie. Mai mulți migranţi sunt daţi dispăruţi după ce ambarcaţiunea în care se aflau a naufragiat

18 Nov 2018 403

Libia. Marinari români, blocaţi pe o navă cu 95 de migranţi. Ce noutăţi are Sindicatul Liber al Navigatorilor (galerie foto)

13 Nov 2018 431

Mai mulţi migranţi vietnamezi, găsiţi într-un camion frigorific, condus de un român în portul Newhaven

07 Nov 2018 393

Grup de migranți iraniei depistat la granița României cu Ungaria. Ce au stabilit polițiștii de frontieră

04 Nov 2018 224

Alertă generală în Marea Neagră! Aproximativ 60 de copii şi aproape 100 de adulţi, salvaţi în Portul Midia. Condamnări definitive (video)

20 Oct 2018 2000

47 de cetăţeni străini, depistaţi în timp ce intenţionau să iasă ilegal din România. Unde erau ascunși

15 Oct 2018 341