Stiri calde

Mihai Fifor „Decizia istorică de azi a CCR trebuie să repună lucrurile pe făgaşul lor firesc”

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Mihai Fifor, a calificat miercuri drept ''istorică'' decizia Curţii Constituţionale privind protocoalele dintre Ministerul Public şi SRI, adăugând că România revine astfel ''la o normalitate îndelung aşteptată'', scrie Agerpres.ro. 

CCR a admis sesizarea preşedintelui Camerei Deputaţilor referitoare la existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Ministerul Public, pe de o parte, şi Parlament, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi celelalte instanţe judecătoreşti, pe de altă parte, pe tema protocoalelor de colaborare cu SRI din 2009 şi 2016.

"Aşa cum era de aşteptat, încet, încet se destramă ţesătura securistă a influenţelor oculte pe bază de protocoale şi România, stat democratic european, revine la o normalitate îndelung aşteptată. (...) Decizia CCR demonstrează că aceste protocoale secrete nu erau doar metodologii de lucru, chipurile normale, între instituţii ale statului, respectiv între SRI şi PICCJ, ICCJ, CSM. Avem acum dovada supremă a temeliei profund anticonstituţionale, ilegale, care a stat la baza planului regimului Băsescu, ca, sub umbrela combaterii corupţiei, să declanşeze abuzuri inimaginabile în vreun stat democratic, împotriva ţintelor considerate indezirabile", a scris Fifor, pe Facebook.


În opinia sa, instituţii vitale ale statului au fost "confiscate" în interesul propriu de o reţea "ocultă" de influenţă şi putere.

"Nu cred că vinovăţia cuiva sau dorinţa de dreptate şi adevăr au fost elementele care au guvernat investigaţiile şi procesele penale anticorupţie, ci resorturi obscure, interese partizane şi setea de putere, toate instrumente ale unei puteri totalitare. Instituţii vitale ale statului român au fost astfel confiscate, în beneficiul propriu, de o reţea ocultă de influenţă şi putere, care a reunit şefi din servicii secrete, şefi din Parchete şi procurori, şefi de Instanţe şi judecători...", susţine preşedintele Consiliului Naţional al PSD.


Potrivit lui Fifor, decizia CCR de miercuri trebuie să repună lucrurile pe făgaşul lor firesc.

"Decizia istorică de azi a CCR trebuie readucă normalitatea, să repună lucrurile pe făgaşul lor firesc. Ea reprezintă un reper pentru legiuitor, care are misiunea să se asigure, prin lege, că o astfel de situaţie nu se va mai repeta vreodată şi este, în egală măsură, un temei juridic de necontestat pentru cei ce-şi caută dreptatea. Iată de ce, Decizia CCR arată că reforma justiţiei, prin care s-au interzis astfel de protocoale, a fost perfect justificată. România trebuie să redevină, de azi, un stat normal, în care libertăţile cetăţeneşti, Constituţia şi legile ţării sunt elemente de netăgăduit, fundamente ale unei societăţi libere şi democratice", a adăugat Mihai Fifor.


El vorbeşte şi despre "dovada" existenţei unui "veritabil stat paralel", "care a pus ilegitim stăpânire pe România".


"Încerca, nu demult, cineva să acrediteze ideea că statul paralel este o invenţie, o fantasmagorie. Ei bine, azi avem încă o dovadă certă a existenţei unui veritabil stat paralel, care sub paravanul unor para-legi şi cu girul chiar al unor decizii CSAT, prin intermediul protocoalelor secrete, a pus ilegitim stăpânire pe România şi a generat şi perpetuat abuzuri imposibile într-un stat de drept real, democrat şi european. Este de o gravitate extremă, în acest context, semnarea de către profesionişti ai legii, înalţi magistraţi, a acestor protocoale declarate acum, oficial, neconstituţionale şi în afara legii... Ei ştiau bine că nu pot, nu au dreptul să adauge la lege, aşa cum au făcut-o prin intermediul protocoalelor secrete", a completat preşedintele Consiliului Naţional al PSD. 


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Felix Stroe - „În nucul care nu are nuci nu dai cu reteveiul!“ Ce le-au transmis liderii PSD seniorilor din partid (galerie foto)

02 Sep 2019 1457

Mamaia. Ce s-a discutat, la PSD, despre pensiile militare

01 Sep 2019 4426

Dăncilă huiduită din nou la Mamaia. Conducerea PSD faţă în faţă cu pensionarii din Constanţa (Galerie foto+Video)

01 Sep 2019 1267

LIVE TEXT Preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, prezentă la Constanţa, la Şcoala de vară a femeilor (galerie foto + video)

30 Aug 2019 2263

Programul complet al Şcolii de Vară a Femeilor Social-Democrate Mamaia. Viorica Dăncilă, Eugen Teodorovici şi Mihai Fifor şi-au anunţat prezenţa

29 Aug 2019 589

Premierul Viorica Dăncilă a transmis președintelui propunerile de noi miniştri pentru Educaţie, Justiţie şi Interne

26 Aug 2019 343

Mihai Fifor revoluţionează MAI. Se va regândi managementul fiecărui post de conducere. Ce spune despre şefia inspectoratelor de poliţie

24 Aug 2019 715

Ședință CExN PSD Noi propuneri la ministerele de Justiție, Educație și Afaceri Interne

23 Aug 2019 615

Text integral. Ordonanţa de urgenţă a Guvernului privind circulaţia pe drumurile publice. De când se aplică în totalitate

19 Aug 2019 2382

Videoconferinţă cu tema principală „Pregătirea anului școlar”

18 Aug 2019 524

Ministrul Afacerilor Interne, Mihai Fifor, despre protestele din Piaţa Victoriei

11 Aug 2019 1143

Pentru mai multă siguranță în școli și în zonele adiacente, va crește numărul patrulelor mixte pe străzi

05 Aug 2019 363

A fost demis șeful Jandameriei, Ionuț Sindile. Vezi cine e noul șef al Jandarmeriei Române

05 Aug 2019 777

Acţiuni de depistare a transportatorilor de persoane neautorizaţi

02 Aug 2019 379

Ministrul Mihai Fifor vrea trecerea sistemului 112 de la STS la MAI

31 Jul 2019 413