Stiri calde

Mihai Petre i-a trimis a şasea scrisoare lui Nicuşor

Consilierul judeţean PDL Mihai Petre i-a transmis ieri preşedintelui CJC, Nicuşor Constantinescu o a şasea scrisoare deschisă prin care reclamă faptul că cele şase proiecte pe care le-a înregistrat în urmă cu trei săptămâni spre a fi introduse pe ordinea de zi a şedinţei de Consiliu din această lună nu se regăsesc pe convocatorul afişat pe site-ul instituţiei.

„Am luat act, cu un dezgust profund, de gestul dumneavoastră nelegal şi grosier de a ignora cele zece proiecte de hotărâri pe care le-am depus la registratura Consiliului Judeţean, în termenul prevăzut de lege.

Din respect faţă de opinia publică şi mai puţin faţă de acţiunea domniei voastre, doresc să fac următoarele comentarii:

Referitor la proiectul de hotărâre privind acordarea, post-mortem, a titlului de "Cetăţean de onoare al Judeţului Constanţa" chirurgului pediatru, Alexandru Pesamosca:

Am convingerea, domnule preşedinte, că dacă i-aş fi propus pentru acordarea acestui titlu pe mentorii dumneavoastră de partid şi de caracter, Ion Iliescu şi Adrian Năstase, probabil că aţi fi primit iniţiativa mea într-un cadru festiv, în aplauzele majorităţii PSD-PNL pe care o păpuşaţi după bunul plac.

Observ cu tristeţe şi cu un dezgust ce creşte pe măsură ce redactez prezenta scrisoare că politizaţi inclusiv acordarea titlului de cetăţean de onoare al judeţului Constanţa. Sunt convins că problema domniei voastre nu este cu personalitatea propusă, ci cu cine a făcut propunerea şi, mai ales, cu ce partid reprezintă iniţiatorul.

Indiferent de argumentele cu care v-aţi îmbărbătat în oglindă şi care cu siguranţă au fost susţinute de corul de iluştri specialişti care vă înconjoară, consider că decizia dumneavoastră de a nu introduce acest proiect pe ordinea de zi acoperă cu ruşine întreaga instituţie a Consiliului Judeţean Constanţa.

Referitor la proiectul de hotărâre privind schimbarea denumirii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă "Alexandru Pesamosca" Constanţa:

Domnule preşedinte, aşa cum împreună cu municipalitatea aţi recunoscut meritele medicale incontestabile şi personalitatea regretatului doctor Corneliu Dida prin amplasarea unui bust al acestuia în incinta curţii Spitalului Clinic Judeţean, consider că ar fi fost un gest cel puţin la fel de firesc, dominat de bun simţ, dar mai ales curat de orice fel de iz politic, ca insituţia Consiliului Judeţean să dea Spitalului Clinic Judeţean, numele marelui chirurg pediatru.

În condiţiile date, consider drept un lucru salutar că aprecierea lui Alexandru Pesamosca nu se rezumă doar la cea purtată de domnia voastră, în calitate de vremelnic preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa.

Referitor la proiectul de hotărâre privind alocarea sumei de 300.000 lei bisericii cu hramul "Adormirea Maicii Domnului 1" din municipiul Constanţa, în vederea reabilitării lăcaşului de cult:

Lăcaşul de cult mai sus menţionat este un adevărat simbol al judeţului Constanţa.

Privind însă cum, prin contribuţia dumneavoastră directă, s-a ales praful de alte două simboluri judeţene, Teatrul Naţional de Operă şi Balet "Oleg Danovski" şi clubul de hanbdal feminin CS "Tomis" Constanţa, am înţeles, într-un final, care este poziţia domniei voastre faţă de tot ceea ce înseamnă simbol de suflet al judeţului nostru.

Referitor la proiectul de hotărâre privind schimbarea denumirii Teatrului de Stat Constanţa în Teatrul de Stat "Jean Constantin" Constanţa:

„Vom face un referendum în care vom întreba cetăţenii judeţului Constanţa cum vor să se numească Teatrul de Stat Constanţa. Să spună exact cum vor: să îi spunem Teatrul Fantasio, să îi spunem Manolache, sau Jean Constantin", spuneaţi pe data de 25 iunie 2011.

La patru luni de la această afirmaţie, pe care atunci am caracterizat-o drept neserioasă, nici referendum nu aţi iniţiat şi nici o iniţiativă concretă nu aţi adoptat în sensul recunoaşterii dimensiunii nemuritoare a celui mai mare actor din istoria judeţului Constanţa, Jean Constantin.

În schimb, în loc să acordaţi cinstea cuvenită valorilor care au adus onoare judeţului nostru, am observat că vă preocupă referendumurile de campanie electorală mascată.

Referitor la proiectul de hotărâre privind alocarea sumei de 5.000 lei Asociaţiei Nevăzătorilor din România - filiala Constanţa, cu prilejul aniversării a 50 de ani de la înfiinţare:

Pentru a înţelege mai bine ce înseamnă această Asociaţie pentru membrii săi, dar mai ales cum este primit un eveniment festiv de către nevăzătorii din judeţul Constanţa, ar trebui să părăsiţi turnul de gheaţă din Consiliul Judeţean şi să le faceţi o vizită. Oricât de glacială ar fi atmosfera din biroul domniei voastre, sigur vă veţi întoarce un om mai cald.

Referitor la proiectul de hotărâre privind alocarea sumei de 3.000 lei elevei Ioana Olărasu din Mangalia pentru singura notă de 10 din judeţul Constanţa obţinută la examenul de bacalaureat din acest an:

Am reuşit să-mi stăpânesc dezgustul cu speranţa că veţi avea în vedere acest proiect odată cu premierea, de la finele fiecărui an, a elevilor care au obţinut rezultate foarte bune la învăţătură.

Referitor la proiectul de hotărâre privind alocarea sumei de 50.000 lei în vederea dotării fiecărei biblioteci municipale, orăşeneşti şi comunale din judeţul Constanţa cu Operele complete ale lui Mihai Eminescu:

Renunţ la a vă mai explica ce înseamnă studiul întregii dimensiuni eminesciene. Sigur nu vă interesează.

Analizez însă dacă în următoarea şedinţă a Consiliului Judeţean voi iniţia un proiect de hotărâre privind alocarea unei sume în privinţa dotării fiecărei biblioteci municipale, orăşeneşti şi comunale cu statutul şi regulamentul PSD, dar mai ales cu opera ilustră a geniilor pustii: Ion Iliescu, Adrian Năstase şi Victor Ponta. Regret că nu pot adăuga la această listă de scriitori celebri, şi opera dumneavoastră completă.

În fine, referitor la cele trei proiecte de hotărâri prin care solicitam alocarea unor ajutoare financiare pentru doi minori diagnosticaţi cu osteogeneză imperfectă în formă gravă, respectiv keilognatopalatoschizis operat, tulburări de deglutiţie şi fonaţie severe, precum şi pentru tânăra voluntară a Crucii Roşii lovită de tir, la prima discuţie pe care o voi avea cu părinţii acestora le voi sugera să se înscrie în PSD. Poate aşa, veţi mai fi receptiv şi la tragedia celor trei tineri pentru al căror ajutor, din păcate pentru ei, a depus iniţiative un consilier PDL.

Domnule preşedinte, îmi este greu să închei o scrisoare pe care am redactat-o stăpânindu-mi cu greu dezgustul faţă de gestul dumneavoastră altfel decât,

Cu dezgust profund,

MIHAI PETRE

CONSILIER JUDEŢEAN PDL“


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Un cunoscut actor francez împlinește 83 de ani

08 Nov 2018 141

I s-a făcut rău pe scenă. Este vorba de un celebru actor din România. Îl vedem mereu la TV. Care este, acum, starea actorului

07 Nov 2018 1254

Un cunoscut actor american împlinește 48 de ani. A fost nominalizat la premiile Oscar

06 Nov 2018 194

Se împlinesc 105 ani de la nașterea unui mare actor american, laureat al premiului Oscar

02 Nov 2018 217

Post vacant la Teatrul pentru Copii Şi Tineret „Căluţul de Mare” Constanţa. Ce condiții trebuie îndeplinite

28 Oct 2018 531

O cunoscută actriță din România împlinește 56 de ani. Ce rol i-a influențat cariera artistică

27 Oct 2018 250

Interviu online cu Dan Cojocaru, coordonatorul Centrului „Jean Constantin“ „Tinerii trebuie să fie provocați, să fie smulși din lumea virtuală“

20 Oct 2018 1377

Știați că...? Ion Dichiseanu împlinește astăzi 85 de ani

20 Oct 2018 222

Ştiaţi că...? Ştefan Bănică jr. împlineşte astăzi 51 de ani

18 Oct 2018 209

O cunoscută actriță din România împlinește 62 de ani. A fost decorată cu Ordinul național Pentru Merit în grad de Cavaler

11 Oct 2018 237

Un cunoscut actor american împlinește 48 de ani. Este laureat al premiilor Oscar

08 Oct 2018 217

Charles Aznavour, pomenit, azi, la Biserica armeană Sfânta Maria din Constanța

07 Oct 2018 1225

Doliu în teatrul românesc. O cunoscută actriță, parteneră de scenă a lui Jean Constantin s-a stins din viață

01 Oct 2018 2231

Doliu în muzică. Cântăreţul francez Charles Aznavour s-a stins din viață (video)

01 Oct 2018 669

Teatrul pentru copii și tineret „Căluțul de mare” din Constanța participă la la Festivalul Internațional de Animație „Sub bagheta lui Merlin“, ediția a III-a de la Timișoara

28 Sep 2018 385

Actorul constănţean Haralambie Gromoşteanu a intrat în afaceri

28 Sep 2018 2466

Un cunoscut actor, condamnat la o pedeapsă între trei şi zece ani de închisoare pentru agresiune sexuală

25 Sep 2018 412

Un cunoscut actor englez, laureat al premiului Oscar împlinește 70 de ani

19 Sep 2018 260

Astăzi este ziua actorului Valentin Teodosiu. Ce vârstă sărbătoreşte actorul

17 Sep 2018 364

Au trecut 18 ani de la dispariția unui mare actor român de comedie

17 Sep 2018 343

Au trecut 9 ani de la moartea marelui actor, Nicu Constantin (video)

15 Sep 2018 605

Stiati ca Au trecut nouă ani de la moartea actorului Nicu Constantin. Acesta s-a născut la Eforie Sud

15 Sep 2018 319

Ştiaţi că…? Actorul american Paul Walker ar fi împlinit astăzi 45 de ani

12 Sep 2018 370

Doliu în cinematografie. Actorul Burt Reynolds s-a stins din viață

06 Sep 2018 425

Președintele Klaus Iohannis „În politica externă a României nu e loc pentru experimente discutabile în nume personal, amatorism, gafe diplomatice“

28 Aug 2018 451

UPDATE. Actorul Rudy Rosenfeld va fi înmormântat la Cimitirul Sefard, din București

25 Aug 2018 728

Un cunoscut actor, laureat al premiului Oscar, împlinește 88 de ani

25 Aug 2018 271

Teatrul românesc în doliu. Un cunoscut actor s-a stins din viață. În ce spectacole juca în stagiunea actuală

24 Aug 2018 528

#RespectTeatru Medalia „Jean Ionescu“ și placheta CJC #RespectTeatru, pentru teatrologul Romeo Profit (galerie foto)

16 Aug 2018 898

Un cunoscut actor se retrage din activitate. Este laureat al premiului Oscar. Prin ce roluri a devenit cunoscut

06 Aug 2018 382

Stiati ca Actorul Marcel Iureș împlinește 67 de ani. Prin ce roluri a devenit cunoscut

02 Aug 2018 368

Decrete de decorare a Teatrului Evreiesc de Stat din București, semnate de președintele Iohannis. Mai multe actori, decorați de șeful statului

01 Aug 2018 477

#RespectTeatru Medalia „Jean Ionescu“ şi placheta CJC #RespectTeatru, pentru actorul Alexandru Mereuţă (galerie foto)

01 Aug 2018 909

#citeşteDobrogea Opt decenii de la naşterea regretatului actor Nicu Constantin

31 Jul 2018 1398

Un cunoscut cântăreț și compozitor român, la ceas aniversar. Împlinește 35 de ani

27 Jul 2018 401

Un cunoscut actor american împlinește 51 de ani. Cu ce rol a devenit cunoscut

25 Jul 2018 294

Dan Chișu s-a născut la data de 21 iulie 1955, în Brăila. Este un actor, regizor , bucătar și producător român.

21 Jul 2018 392

#RespectTeatruMedalia „Jean Ionescu“ şi placheta CJC #RespectTeatru, pentru actorul şi directorul Lucian Iancu

18 Jul 2018 1076

Doliu în cinematografia românească. Un mare actor s-a stins din viață. A jucat și la teatrul din Constanța

16 Jul 2018 977

Un mare actor al cinematografiei românești s-a stins din viață!

14 Jul 2018 1553

Un actor, câștigător a două premii Oscar, împlinește 62 de ani

09 Jul 2018 312

Știați că...începând cu 1534, s-a produs colonizarea Americii de către europeni? Alte semnificații istorice, pentru ziua de 7 iulie

07 Jul 2018 456

Un cunoscut actor american împlinește 72 de ani. Cu ce rol a devenit cunoscut

06 Jul 2018 433

Se împlinesc 138 de ani de la nașterea unui cunoscut actor român

04 Jul 2018 565

Un cunoscut actor American împlinește 56 de ani. Cu ce rol a devenit celebru

03 Jul 2018 351

#RespectTeatru Medalia „Jean Ionescu“ şi placheta CJC #RespectTeatru, pentru actorul Vasile Cojocaru (galerie foto)

03 Jul 2018 1066

Plaja Modern va fi Plaja Neversea și în 2018. Artistul Aloe Blacc și trupa Vama completează lista artiștilor ce vor urca pe scena festivalului

11 Jun 2018 1394

Un cunoscut actor a fost reținut după ce s-a urcat băut la volan. Bărbatul s-a opus arestării

11 Jun 2018 782

Stiati ca...? Un cunoscut actor American împlinește 55 de ani. În ce filme s-a făcut remarcat

09 Jun 2018 435

Doliu în cinematografie. Un cunoscut actor s-a stins din viață. În ce filme s-a făcut remarcat

05 Jun 2018 1957