Stiri calde

Mihai Petre i-a trimis a şasea scrisoare lui Nicuşor

Consilierul judeţean PDL Mihai Petre i-a transmis ieri preşedintelui CJC, Nicuşor Constantinescu o a şasea scrisoare deschisă prin care reclamă faptul că cele şase proiecte pe care le-a înregistrat în urmă cu trei săptămâni spre a fi introduse pe ordinea de zi a şedinţei de Consiliu din această lună nu se regăsesc pe convocatorul afişat pe site-ul instituţiei.

„Am luat act, cu un dezgust profund, de gestul dumneavoastră nelegal şi grosier de a ignora cele zece proiecte de hotărâri pe care le-am depus la registratura Consiliului Judeţean, în termenul prevăzut de lege.

Din respect faţă de opinia publică şi mai puţin faţă de acţiunea domniei voastre, doresc să fac următoarele comentarii:

Referitor la proiectul de hotărâre privind acordarea, post-mortem, a titlului de "Cetăţean de onoare al Judeţului Constanţa" chirurgului pediatru, Alexandru Pesamosca:

Am convingerea, domnule preşedinte, că dacă i-aş fi propus pentru acordarea acestui titlu pe mentorii dumneavoastră de partid şi de caracter, Ion Iliescu şi Adrian Năstase, probabil că aţi fi primit iniţiativa mea într-un cadru festiv, în aplauzele majorităţii PSD-PNL pe care o păpuşaţi după bunul plac.

Observ cu tristeţe şi cu un dezgust ce creşte pe măsură ce redactez prezenta scrisoare că politizaţi inclusiv acordarea titlului de cetăţean de onoare al judeţului Constanţa. Sunt convins că problema domniei voastre nu este cu personalitatea propusă, ci cu cine a făcut propunerea şi, mai ales, cu ce partid reprezintă iniţiatorul.

Indiferent de argumentele cu care v-aţi îmbărbătat în oglindă şi care cu siguranţă au fost susţinute de corul de iluştri specialişti care vă înconjoară, consider că decizia dumneavoastră de a nu introduce acest proiect pe ordinea de zi acoperă cu ruşine întreaga instituţie a Consiliului Judeţean Constanţa.

Referitor la proiectul de hotărâre privind schimbarea denumirii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă "Alexandru Pesamosca" Constanţa:

Domnule preşedinte, aşa cum împreună cu municipalitatea aţi recunoscut meritele medicale incontestabile şi personalitatea regretatului doctor Corneliu Dida prin amplasarea unui bust al acestuia în incinta curţii Spitalului Clinic Judeţean, consider că ar fi fost un gest cel puţin la fel de firesc, dominat de bun simţ, dar mai ales curat de orice fel de iz politic, ca insituţia Consiliului Judeţean să dea Spitalului Clinic Judeţean, numele marelui chirurg pediatru.

În condiţiile date, consider drept un lucru salutar că aprecierea lui Alexandru Pesamosca nu se rezumă doar la cea purtată de domnia voastră, în calitate de vremelnic preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa.

Referitor la proiectul de hotărâre privind alocarea sumei de 300.000 lei bisericii cu hramul "Adormirea Maicii Domnului 1" din municipiul Constanţa, în vederea reabilitării lăcaşului de cult:

Lăcaşul de cult mai sus menţionat este un adevărat simbol al judeţului Constanţa.

Privind însă cum, prin contribuţia dumneavoastră directă, s-a ales praful de alte două simboluri judeţene, Teatrul Naţional de Operă şi Balet "Oleg Danovski" şi clubul de hanbdal feminin CS "Tomis" Constanţa, am înţeles, într-un final, care este poziţia domniei voastre faţă de tot ceea ce înseamnă simbol de suflet al judeţului nostru.

Referitor la proiectul de hotărâre privind schimbarea denumirii Teatrului de Stat Constanţa în Teatrul de Stat "Jean Constantin" Constanţa:

„Vom face un referendum în care vom întreba cetăţenii judeţului Constanţa cum vor să se numească Teatrul de Stat Constanţa. Să spună exact cum vor: să îi spunem Teatrul Fantasio, să îi spunem Manolache, sau Jean Constantin", spuneaţi pe data de 25 iunie 2011.

La patru luni de la această afirmaţie, pe care atunci am caracterizat-o drept neserioasă, nici referendum nu aţi iniţiat şi nici o iniţiativă concretă nu aţi adoptat în sensul recunoaşterii dimensiunii nemuritoare a celui mai mare actor din istoria judeţului Constanţa, Jean Constantin.

În schimb, în loc să acordaţi cinstea cuvenită valorilor care au adus onoare judeţului nostru, am observat că vă preocupă referendumurile de campanie electorală mascată.

Referitor la proiectul de hotărâre privind alocarea sumei de 5.000 lei Asociaţiei Nevăzătorilor din România - filiala Constanţa, cu prilejul aniversării a 50 de ani de la înfiinţare:

Pentru a înţelege mai bine ce înseamnă această Asociaţie pentru membrii săi, dar mai ales cum este primit un eveniment festiv de către nevăzătorii din judeţul Constanţa, ar trebui să părăsiţi turnul de gheaţă din Consiliul Judeţean şi să le faceţi o vizită. Oricât de glacială ar fi atmosfera din biroul domniei voastre, sigur vă veţi întoarce un om mai cald.

Referitor la proiectul de hotărâre privind alocarea sumei de 3.000 lei elevei Ioana Olărasu din Mangalia pentru singura notă de 10 din judeţul Constanţa obţinută la examenul de bacalaureat din acest an:

Am reuşit să-mi stăpânesc dezgustul cu speranţa că veţi avea în vedere acest proiect odată cu premierea, de la finele fiecărui an, a elevilor care au obţinut rezultate foarte bune la învăţătură.

Referitor la proiectul de hotărâre privind alocarea sumei de 50.000 lei în vederea dotării fiecărei biblioteci municipale, orăşeneşti şi comunale din judeţul Constanţa cu Operele complete ale lui Mihai Eminescu:

Renunţ la a vă mai explica ce înseamnă studiul întregii dimensiuni eminesciene. Sigur nu vă interesează.

Analizez însă dacă în următoarea şedinţă a Consiliului Judeţean voi iniţia un proiect de hotărâre privind alocarea unei sume în privinţa dotării fiecărei biblioteci municipale, orăşeneşti şi comunale cu statutul şi regulamentul PSD, dar mai ales cu opera ilustră a geniilor pustii: Ion Iliescu, Adrian Năstase şi Victor Ponta. Regret că nu pot adăuga la această listă de scriitori celebri, şi opera dumneavoastră completă.

În fine, referitor la cele trei proiecte de hotărâri prin care solicitam alocarea unor ajutoare financiare pentru doi minori diagnosticaţi cu osteogeneză imperfectă în formă gravă, respectiv keilognatopalatoschizis operat, tulburări de deglutiţie şi fonaţie severe, precum şi pentru tânăra voluntară a Crucii Roşii lovită de tir, la prima discuţie pe care o voi avea cu părinţii acestora le voi sugera să se înscrie în PSD. Poate aşa, veţi mai fi receptiv şi la tragedia celor trei tineri pentru al căror ajutor, din păcate pentru ei, a depus iniţiative un consilier PDL.

Domnule preşedinte, îmi este greu să închei o scrisoare pe care am redactat-o stăpânindu-mi cu greu dezgustul faţă de gestul dumneavoastră altfel decât,

Cu dezgust profund,

MIHAI PETRE

CONSILIER JUDEŢEAN PDL“


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Doliu în cinematografie. Un cunoscut actor s-a stins din viață. Cu ce rol s-a făcut remarcat

16 Feb 2019 765

Un cunoscut actor și cântăreț american ar fi împlinit astăzi 107 ani

02 Feb 2019 186

Un mare actor american împlinește astăzi 89. Este laureat al premiului Oscar

30 Jan 2019 170

Șapte ani de la trecerea în neființă a îndrăgitului actor Emil Hossu (video)

25 Jan 2019 432

114 ani de la naşterea comicului Grigore Vasiliu Birlic (galerie foto)

24 Jan 2019 585

Astăzi se împlinesc 83 de ani de la nașterea regretatului actor și regizor George Motoi

22 Jan 2019 296

#citeşteDobrogea Dem Rădulescu a fost un actor de comedie fenomen. Lucrări din Biblioteca Virtuală ZIUA de Constanţa

22 Jan 2019 584

Stiati ca...? Cunoscutul comic britanic, Benny Hill ar fi împlinit 95 de ani

21 Jan 2019 227

Se împlinesc 115 ani de la nașterea unui mare actor american. A fost laureat al premiului Oscar

18 Jan 2019 205

Roberto Mălăele, nepotul lui Horaţiu Mălăele, e mezinul FC Viitorul Gică Hagi avertizează - „Vor avea de furcă rău cu acest băiat“

18 Jan 2019 968

Doliu în învățământ. O cunoscută și apreciată profesoară de limba engleză din Constanța s-a stins din viață

13 Jan 2019 8071

#citeşteDobrogea Cea mai îndrăgită replică a marelui actor Florin Piersic. Lucrări din Biblioteca Virtuală ZIUA de Constanţa

12 Jan 2019 746

Știați că... Elvis Presley ar fi împlinit 84 de ani

08 Jan 2019 199

Un cunoscut actor britanic împlineşte 81 de ani. Cu ce roluri a devenit celebru

31 Dec 2018 254

Un cunoscut actor afroamerican împlineşte 64 de ani. Este câştigător a două premii Oscar

28 Dec 2018 291