Stiri calde

DNA Mihai Tănasă, fost şef al Poliţiei Buhuşi, trimis în judecată pentru trafic de influenţă

 
Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Bacău au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului TĂNASĂ MIHAI, ofițer de poliție cu gradul profesional de comisar de poliţie, şef interimar al Poliţiei Oraşului Buhuşi, la data faptei, în sarcina căruia s-a reţinut săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
 
În cursul anului 2013, inculpatul Tănasă Mihai, în calitate de şef interimar al Poliţiei Oraşului Buhuşi, a solicitat şi a primit de la o persoană (martor denunţător în cauză) prestarea unor servicii constând în confecţionarea a şapte uşi din lemn în valoare de 7.000 de lei şi alte servicii adiacente activităților de tăiere și prelucrare a lemnului, în valoare de 2.300.
 În schimbul acestor servicii, inculpatul a promis că va interveni pe lângă un executor judecătoresc învestit cu executarea silită a unui bun imobil ce aparţinea denunţătorului, pentru crearea unei situaţii favorabile în procedura executării (reeşalonarea datoriei de 27.800 euro garantată cu imobilul respectiv).
 
 
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bacău.
 
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Val de demisii la FC Farul A renunţat şi antrenorul Ion Răuţă

26 Nov 2013 1756

Şi antrenorul Ion Răuţă şi-a dat demisia de la Farul

25 Nov 2013 1375

Cutremur la FC Farul Preşedintele Neculai Tănasă şi-a anunţat demisia, vicepreşedintele Mihai Terzi iese şi el din staff

25 Nov 2013 2429

Preşedintele FC Farul îşi prezintă mâine demisia

24 Nov 2013 1862

Repetiţie nereuşită pentru startul Ligii a 2-a Farul a pâlpâit în amicalul cu Dunărea Galaţi (galerie foto)

02 Sep 2013 2004