Militari români răniţi într-un atentat sinucigaş în Afganistan. Mai mulţi copii au fost ucişi de explozie

Unsprezece copii au fost ucişi într-un atentat sinucigaş cu maşină-capcană comis de un kamikaze presupus a fi taliban lângă o moschee în sudul Afganistanului, a anunţat luni purtătorul de cuvânt al poliţiei, citat de agenţia germană de presă DPA, informează Agerpres.ro. Aceeaşi sursă precizează că printre răniţi se numără şi soldaţi români.
 
Şaisprezece persoane, inclusiv civili, poliţişti şi soldaţi români au fost răniţi în atacul comis în districtul Daman.
 
Kamikaze s-a aruncat în aer cu vehiculul când un convoi de trupe străine trecea în apropiere, a precizat poliţia.
 
Talibanii încă nu au confirmat dacă se află în spatele atacului, care este separat de un dublu atentat sinucigaş cu bombă comis în capitala Kabul mai devreme în timpul dimineţii de luni

Sursa: Agerpres.ro
Sursa foto: Google Maps

UPDATE: Oficial de la MApN

Opt militari din Batalionului 30 Protecţia Forţei "Vulturii Carpaţilor" din Câmpulung Muscel au fost răniți luni, 30 aprilie, în Afganistan, în jurul orei 9.00, ora României, în timpul unei misiuni în zona de responsabilitate, fiind ținta unui autovehicul capcană (VBIED - Vehicle-Borne Improvised Explosive Device), informează MApN. 

Militarilor li s-a acordat primul ajutor la fața locului, după care au fost evacuați la spitalul militar din Kandahar, unde se află în stare stabilă. Numele lor vor fi făcute publice după anunțarea familiilor


Conducerea Ministerului Apărării Naționale este informată permanent despre starea răniților.
 

xxx
Militarii din Câmpulung Muscel execută o misiune în Afganistan în perioada februarie – august 2018. Aceștia execută, în teatru, misiuni specifice de asigurare a protecţiei forţei din Baza Aeriană Militară Kandahar şi misiuni de instruire, consiliere şi asistenţă a Forţelor Naţionale Afgane. Unitatea militară din Câmpulung Muscel a mai executat misiuni în Kosovo (în anii 2005 şi 2007) şi Afganistan (în anul 2008).

În anul 2018, Armata României participă la misiunea NATO Resolute Support din Afganistan cu 625 de militari, alţi aproximativ 300 fiind desfăşuraţi în operaţii sub comandă/mandat NATO, UE, ONU şi OSCE în alte regiuni.

În timpul misiunilor externe, 29 de militari şi-au pierdut viaţa şi alţi peste 185 au fost răniţi.

Situaţia de securitate în TO Afganistan se menţine instabilă, cele mai multe incidente înregistrându-se în provinciile din estul şi sudul Afganistanului.

Forţele NATO care asigură securitatea bazelor militare şi a centrelor importante ale ţării rămân ţinte permanente ale unor posibile atacuri ale insurgenţilor.

România continuă să îşi menţină angajamentele în Teatrul de operaţii Afganistan, efortul principal rămâne concentrat pe asigurarea protecţiei forţei în Baza Militară Kandahar, concomitent cu participarea la instruirea, consilierea şi asistenţa forţelor de securitate afgane din comandamentele regionale Nord şi Sud.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Mesajul MAE, în urma atacului din Moscova

23 Mar 2024 610

Atac ucrainean asupra unei pieţe din oraşul Doneţk, estul Ucrainei. Cel puțin 25 de persoane au decedat

21 Jan 2024 640

Atacuri teroriste în Iran! Peste 70 de persoane ucise la o ceremonie de comemorare a asasinării comandantului Forţei Al-Quds

03 Jan 2024 692

Alertă la o catedrală din Koln, Germania. Un suspect a vizitat lăcașul pentru un atac terorist ce ar fi avut loc de Anul Nou

28 Dec 2023 713

Cetățean irakian suspectat că plănuia să comită un atentat terorist la un târg de Crăciun, expulzat din Germania

16 Dec 2023 964

Franța amenințată! Aeroportul din Lille este evacuat din cauza unei alerte cu bombă. Mai multe aeroporturi evacuate după amenințări cu atac

18 Oct 2023 716

Atacurile teroriste se țin lanț O sinagogă din Berlin a fost atacată cu cocktail-uri Molotov

18 Oct 2023 618

Președintele Klaus Iohannis „Condamnăm cu fermitate atacul terorist de la Bruxelles“

17 Oct 2023 785

Israelul declară stare de război. Premierul israelian promite „pași de anvergură”

08 Oct 2023 964

Președintele României, Klaus Iohannis „După părerea mea, acest atac terorist de amploare asupra Israelului are un potenţial foarte toxic” (VIDEO)

07 Oct 2023 1027

Turcia A avut loc o explozie puternică în apropierea parlamentului din Ankara. Autoritățile anunță un „atentat terorist”

01 Oct 2023 836

Patriarhia Ortodoxă Greacă a Ierusalimului denunţă un „atentat odios" la Mormântul Fecioarei Maria

20 Mar 2023 1411

S-au împlinit 35 de ani de când Nava Fundulea a fost atacată de 10 rachete cu napalm

25 Nov 2022 11021

Atac terorist islamist în Norvegia asupra unui club gay

26 Jun 2022 1415

Incident la Ambasada Rusiei din București Ambasadorul spune că este un „act terorist''

06 Apr 2022 1428