Update Militarii decedaţi în Afganistan sunt din Constanţa (video)

Ministrul apărării naționale, Mircea Dușa, a semnat ordinele de avansare la gradul de sublocotenent post-mortem a plutonierului Adrian Postelnicu și la gradul de aspirant a maistrului militar clasa a III-a Vasile Claudiu Popa, care și-au pierdut viața sub culorile Drapelului național, în timpul executării unei misiuni de luptă în teatrul de operații din Afganistan.

De asemenea, ministrul apărării naționale a înaintat Președintelui României propunerea de decorare a celor doi ofițeri post-mortem cu Ordinul Național "Steaua României" în grad de Cavaler, pentru militari, cu însemn de război.

Luni, 23 septembrie, la ora 14.00, în toate unitățile militare din țară și în cele dislocate în afara teritoriului național vor fi organizate ceremonii militare și religioase de comemorare pentru cei doi eroi.

Mai citeşte şi

Ceremonie militara in memoria celor decedati in accidentul aviatic de la Tuzla


Conducerea ministerului își exprimă profundul regret pentru pierderea celor doi militari și este alături de familiile greu încercate.

UPDATE:

Maistrul militar clasa a III-a Vasile Claudiu Popa, în vârstă de 28 de ani, era căsătorit, se afla la a doua misiune în Afganistan şi era angajat al M.Ap.N. din anul 2006. Era decorat cu Emblema de Onoare a Statului Major General, Medalia NATO article V şi cu Emblema de Onoare a Forţelor Navale.

Plutonierul Adrian Postelnicu, în vârstă de 34 de ani, era la prima misiune în Afganistan şi era angajat al M.Ap.N. din anul 2009. Era decorat cu Emblema de Onoare a Forţelor Navale. Militarii români din Forţele pentru operaţii speciale acţionează în cadrul ISAF, în zona de Est a Afganistanului.

UPDATE 1:

Trupurile lor ar urma să fie repatriate luni.

"Dacă e un zbor spre Europa, îi aducem azi, dacă nu, voi trimite tot azi un avion militar din ţară spre Afghanistan spre a-i aduce în ţară", a declarat Mircea Duşa, adăugând că cei doi vor fi înaintaţi post-mortem în gradul de sublocotenent. Şeful Armatei a subliniat că familiile soldaţilor vor fi sprijinite financiar în limitele prevăzute de lege şi că toate cheltuielile pentru repatriere şi înmormântare vor fi suportate de Ministerul Apărării.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cinste și onoare memoriei lor! Se împlinesc 9 ani de la un tragic accident aviatic soldat cu moartea a nouă militari

21 Nov 2023 1064

Eroii nu mor niciodată! Au trecut zece ani de la moartea a doi militari din Forţele Navale căzuţi în Afganistan. Unul era din judeţul Constanţa

22 Sep 2023 1132

De Ziua Aviației Române, ministrul Apărării aduce un omagiu militarilor decedați în catastrofa aeriană din județul Constanța

20 Jul 2022 1187

Monument comemorativ pentru militarii decedați în accidentul aviatic din 2 martie 2022, amplasat în Baza Militară de la Mihail Kogălniceanu (GALERIE FOTO+VIDEO)

15 Jun 2022 3114

Un bărbat din Vrancea a decedat după ce a lăsat un aparat de gătit nesupravegheat

15 Jun 2022 1281

Unul dintre militarii din elicopterul prăbușit în județul Constanța ar fi împlinit astăzi 44 de ani

12 Mar 2022 7228

Imaginea zilei Flori din elicopter, pentru eroii armatei române, decedați în accidentele aviatice din județul Constanța (VIDEO)

05 Mar 2022 9267

LIVE Șase militari decedați în accidentele aviatice din județul Constanța, înmormântați în Cimitirul Eroilor din Constanța (GALERIE FOTO +VIDEO)

05 Mar 2022 4846

LIVE VIDEO+TEXT. Constanța Militarii decedați în accidentele aviatice din județul Constanța, conduși pe ultimul drum. Sute de persoane, participă la funeralii (GALERIE FOTO+VIDEO)

05 Mar 2022 8536

Ziua despărțirii! Șapte militari decedați în tragediile aviatice din județul Constanța, conduși astăzi pe ultimul drum (GALERIE FOTO+VIDEO)

05 Mar 2022 2952

UPDATE Șase militari decedați în tragedia aviatică din județul Constanța, depuși la Muzeul Marinei Române (GALERIE FOTO+VIDEO)

04 Mar 2022 4898

Trupurile militarilor decedați în dublul accident aviatic din județul Constanța, ridicate de la morgă. Unde vor fi înmormântați (GALERIE FOTO+VIDEO)

04 Mar 2022 3297

Ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu, participă mâine la înmormântarea militarilor decedați în județula Constanța

04 Mar 2022 1607

UPDATE Militarii decedați în cele două evenimente aviatice din județul Constanța, conduși mâine pe ultimul drum

04 Mar 2022 5429

Șapte militari morți, în elicopterul prăbușit, în județul Constanța! Lista persoanelor decedate

02 Mar 2022 13884