Ministerul Afacerilor Externe face comunicări importante privind răspândirea virusului Ebola

Ministerul Afacerilor Externe prin intermediul misiunilor diplomatice în Africa de Vest monitorizează în permanență evoluția impactului virusului Ebola, se arată într-un comunicat de presă.

De asemenea, ambasadele României din Africa de Vest participă constant alături de partenerii din Uniunea Europeană la numeroase întâlniri de lucru pe această temă, existând o cooperare permanentă inclusiv pe acest subiect. De asemenea, MAE este în contact permanent cu autoritățile locale din această zonă.

”În acest context, informăm că Guineea a închis temporar graniţele cu Liberia şi Sierra Leone. Autorităţile  declară că măsura a fost luată preventiv, pentru a împiedica propagarea epidemiei dinspre cele două state vecine.
Ministerul Sănătății din Nigeria a pus în aplicare un plan de măsuri, procedând la verificarea persoanelor care intră în țară prin toate punctele de frontieră (porturi, aeroporturi și graniță terestră). Personalul medical din această țară verifică prin mijloace speciale starea de sănătate a persoanelor care sosesc în Nigeria. Misiunile diplomatice ale României în Africa de Vest au extins demersurile de verificare a existenței unor cazuri a virusului Ebola la cetățenii români aflați nu numai în zonele afectate, ci și la nivelul statelor învecinate, depunând eforturi substanțiale de intrare în posesie a unor informații concrete și verificate inclusiv prin intermediul consulilor onorifici ai României în Africa. Precizăm că ambasadele României din Africa de Vest mențin legătura cu cetățenii români aflați în zonă care au dorit să își anunțe prezența în zonă, precum și cu cei înregistrați voluntar la misiunile diplomatice ale României. Menționăm că până în prezent, ambasadele României din Africa de Vest nu au primit solicitări de asistență pentru repatriere din partea unor cetățeni români și nici nu au fost informate cu privire la existența unor cetățeni români afectați de virusul Ebola în statele din Africa de Vest.
Subliniem încă o dată că înregistrarea cetățenilor români este reglementată prin dispoziţiile art. 5 lit. d) din Legea 248/2005 privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate, care stipulează că în cazul stabilirii reşedinţei sau a domiciliului în străinătate, cetăţenii români au obligaţia de a informa cea mai apropiată misiune diplomatică sau oficiu consular al României.
Ambasadele României în Africa de Vest sunt pregătite să acorde asistență consulară cetățenilor români aflați în această zonă.
În egală măsură, la nivelul Ministerului Afacerilor Externe  s-au luat măsuri pentru tratarea cu maximă atenție a fiecărei cereri de viză provenite din partea cetățenilor străini care solicită viza română la misiunile diplomatice române din Africa de Vest", se menționează într-un comunicat de presă.

sursă foto: www.examiner.com

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

MAE Unul din grupurile de români blocate în aeroportul din Dubai, a revenit în România

18 Apr 2024 417

Consultări politice între Ministerul de Externe român şi cel cel irakian. Care au fost subiectele de pe agenda întâlnirii

11 Jul 2016 1438

MAE lansează Ghidul alegătorului român din străinătate

13 Oct 2014 2009

Prima zi de campanie electorală cu nemulțumiri în diasporă MAE amenințat cu plângere penală

03 Oct 2014 2487

MAE Compania aeriană Air France continuă greva

22 Sep 2014 2095

MAE a emis o nouă atenţionare de călătorie Ar putea apărea blocaje majore în traficul rutier

19 Sep 2014 1997

MAE a emis o avertizare de călătorie din cauza codului portocaliu

03 Sep 2014 2212

MAE a emis o nouă atenţionare de călătorie din cauza virusului Ebola

22 Aug 2014 2122

MAE a emis avertizare de călătorie pentru români din cauza virsului Ebola

19 Aug 2014 2028

MAE revine cu o nouă ediţie a programului Diaspora Estival. Evenimentul are loc în Eforie Nord

17 Aug 2014 2406

Avertizare de călătorie în Bosnia şi Herţegovina. Mai multe drumuri au fost închise

07 Aug 2014 2288

MAE a ridicat alerta de călătorie la nivel maxim în cazul Libiei Românilor li se solicită să părăsească de urgență țara

01 Aug 2014 2088

Din cauza codului roşu de ploi şi furtună MAE a emis avertizare de călătorie în Croaița

30 Jul 2014 2676

Avertizare de calatorie in Ungaria din cauza furtunii

27 Jul 2014 2213

Un grup de 84 de români, repatriat la cerere din Fâşia Gaza

14 Jul 2014 1818