Stiri calde

Ministerul Sănătății a cerut DSP-urilor să ia măsuri pentru rezolvarea situaţiilor speciale cauzate de condiţiile meteorologice nefavorabile

Ministerul Sănătăţii a solicitat astăzi direcţiilor de sănătate publică să ia toate măsurile care se impun pentru rezolvarea situaţiilor speciale cauzate de condiţiile meteorologice nefavorabile.
 
Potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătății, s-a cerut evaluarea numărului bolnavilor de la nivelul fiecărui judeţ care necesită transport în vederea efectuării dializei, catagrafierea, prin medicii de familie si cu participarea asistenţilor comunitari, a bolnavilor cronici cu afecţiuni ce necesită monitorizare permanentă, a gravidelor cu risc si a celor în ultimele 2 luni de sarcina, a copiilor cu afecţiuni care necesită monitorizare permanentă, persoane dependente fizic, vârstnici cu nevoi speciale.
 

”Pacienţii care necesită dializă vor fi transportaţi la nivelul unităţii la care fac dializa, iar după efectuarea procedurilor vor fi internaţi în spitalul în cadrul căruia funcţionează unitatea de dializă. Bolnavii cronici internaţi care necesită monitorizare permanentă nu vor fi externaţi până la stabilizarea situaţiei meteo. Medicii de familie vor fi convocaţi la cabinetele medicale pentru a asigura permanenţa până la stabilizarea situaţiei meteo” - se mai arată în comunicatul Ministerului Sănătății.

 
Direcţiile de sănătate publică vor evalua stocurile de medicamente si materiale sanitare existente la nivelul spitalelor şi vor identifica nevoile pentru rezolvarea situaţiilor de urgenţă apărute în această perioadă.
 

"Am cerut direcţiilor de sănătate publică să colaboreze cu autorităţile locale - prefecturi, primării şi cu departamentele pentru situaţii de urgenţă de la nivel judeţean pentru a preîntâmpina apariţia unor evenimente nedorite care pot fi cauzate de vremea rea", a declarat ministrul Sănătăţii, Florian BODOG.

 
Conform documentului MS transmis în teritoriu, managerii serviciilor de ambulanţă judeţene răspund de dispunerea tuturor măsurilor necesare asigurării cu personal corespunzător în această perioadă (medici, asistenţi medicali, etc), identificarea căilor de acces care trebuie degajate cu prioritate (acces catre spitale, cabinetele medicilor de familie, Serviciile Judeţene de Ambulanta şi orice alte unităţi sanitare), asigurarea degajării căilor de acces de la nivelul Serviciului şi al substaţiilor din structura acestuia până la drumul principal.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Românii merg prea târziu la medic. Ministerul Sănătăţii trebuie să rezolve problema Registrului Unic de Transplant

15 Mar 2019 262

Care este numărul total de paturi din spitalele constănţene aprobat de Ministerul Sănătăţii

11 Mar 2019 680

Ministerul Sănătăţii nu mai are bani să susţină medicamentele compensate. Cine va suporta cheltuielile (document)

25 Feb 2019 670

Inspectorii sanitari au decis sistarea activităţii blocului operator şi a secţiei ATI din cadrul Institutului „Marius Nasta”

19 Feb 2019 496

Spitalul Municipal Mangalia, la judecată cu Direcţia de Sănătate Publică Constanţa

14 Feb 2019 525

Oficial de la Ministerul Sănătății despre cazul falșilor fizicieni care ar profesa în sistemul de sănătate

13 Feb 2019 360

Ministrul Sorina Pintea Programul de sănătate pentru vitamina D, propunerea Comisiei naţionale de endocrinologie

11 Feb 2019 926

Ultimă oră! Ministerul Sănătății anunță un alt medic fals. Ancheta este în desfășurare

08 Feb 2019 1264

Vor fi din nou suspendate cursurile din cauza gripei? Ce a declarat ministrul Educației Naționale

29 Jan 2019 1724

Epidemie de gripă 2019 Creşele şi grădiniţele riscă să fie închise dacă numărul de îmbolnăviri este prea mare

26 Jan 2019 638

Ministerul Sănătății recomandă vaccinarea „Vaccinurile salvează milioane de vieți în fiecare an”

24 Jan 2019 327

Oficial de la Ministerul Sănătății. Specialiştii au anunţat debutul sezonului gripal. ​Numărul deceselor cauzate de gripă a ajuns la 10

17 Jan 2019 529

Editorial Bate vântul schimbării în spitale? Ce au propus sindicatele

14 Jan 2019 796

O nouă instituţie va fi înfiinţată în subordinea Ministerului Sănătăţii. Ce va face Agenţia Naţională de Informatizare a Sănătăţii (document)

14 Jan 2019 547

Când va atinge gripa punctul maxim de infecţie. Cinci oameni au murit deja. Simptome şi date oficiale

11 Jan 2019 934