Stiri calde

Ministerul Turismului. Noi localități, în lista zonelor cu potențial turistic ridicat. Unde va investi Ministerul

Ministerul Turismului a promovat, alături de Ministerul Dezvoltării și Administrației Publice, o Hotărâre de Guvern care introduce încă 6 noi localități în lista zonelor cu potențial turistic ridicat. Astfel, unitățile administrativ-teritoriale cuprinse în această listă vor avea prioritate la obținerea finanțării nerambursabile pentru dezvoltarea infrastructurii turistice, anunţă Ministerul.

Actul normativ adoptat în ședința de Guvern din 29 august prevede actualizarea Anexelor Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 142/2008 privind aprobarea Planului de amenajare a teritoriului național – Secțiunea a VIII-a – zone cu resurse turistice, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 190/2009.

Zonele incluse, prin actul normativ adoptat în ședința Executivului din 29.08.2018, în lista unităților administrativ-teritoriale cu resurse turistice mari sau foarte mari sunt:

- Breaza (jud. Buzău)
- Siriu (jud. Buzău)
- Oncești (jud. Maramureș)
- Mitreni (jud. Călărași)
- Turcinești (jud. Gorj)
- Hoghilag (jud. Sibiu)
- Vîrșolț (jud. Sălaj)

Zonele cu resurse turistice au șanse mai mari în atragerea finanțărilor nerambursabile. Astfel, proiectele de infrastructură turistică vor fi promovate cu prioritate în cadrul programelor naționale, regionale și județene de dezvoltare.

„Dezvoltarea sustenabilă a turismului este una dintre prioritățile mele. Fiecare măsură a Guvernului are în vedere creșterea potențialului turistic, iar pentru acest lucru investițiile sunt vitale. Prin Hotărârea de Guvern adoptată, am crescut șansele ca zone cu adevărat minunate să devină mai ușor accesibile turiștilor. Cu banii pe care îi pot obține grație acestei noi clasificări, autoritățile locale pot dezvolta tot ceea ce înseamnă infrastructură turistică. Suntem conștienți că avem nevoie de investiții în turism și dovedim acest lucru prin aceste măsuri venite în sprijinul tuturor celor care cred în dezvoltarea României ca destinație turistică majoră”, a declarat ministrul Turismului, Bogdan Trif.


 

Potențialul turistic al unei zone este determinat de existența resurselor turistice, fie ele naturale sau antropice, și este clasificat conform unei metodologii elaborate de Ministerul Turismului și Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ministerul Turismului a finalizat finanțarea dezvoltării domeniului schiabil de la Voineasa

10 Apr 2019 265

Pregătirile pentru sezonul estival, pe ultima sută de metri la Constanța. Cu ce noutăți sunt așteptați turiștii pe litoral

09 Apr 2019 517

Proiect de aproape 5 milioane de euro. Extinderea Delfinariului din Constanţa, aprobată de Comisia Tehnico-Economică a Ministerului Turismului

05 Apr 2019 740

Minivacanță de Paște și 1 mai pentru salariaţii din sectorul public. Ce s-a decis în ședință de guvern

29 Mar 2019 1338

Anunț de ultimă oră despre voucherele de vacanță. Ce a declarat ministrul Turismului, Bogdan Trif

21 Mar 2019 904

România, seară de excepție la Târgul de Turism din Berlin

06 Mar 2019 383

Ministrul Turismului, întâlnire cu primarii stațiunilor balneare din România. Ce mesaj a transmis Bogdan Trif

02 Mar 2019 514

Delfinariul din Constanţa se va extinde, cu fonduri de la Ministerul Turismului

24 Dec 2018 496

Guvernul a adoptat Autoritățile publice locale vor putea obține mai ușor fonduri pentru investiții în turism

21 Dec 2018 393

Au puterea şi banii, dar le lipseşte voinţa Proiectul miniporturilor turistice pe Dunăre, din judeţul Constanţa, a picat. CJC bagă subiectul sub preş! (documente)

12 Dec 2018 957

Ministerul Turismului trimite 13 medici într-un infotrip pe litoral, în luna decembrie. Ce costuri implică

29 Nov 2018 591

Guvernul a decis ca 11 localități din România să devină staţiuni turistice de interes local. Care sunt acestea

15 Nov 2018 754

Cristina Dumitrache (PSD) - „În an aniversar, ce facem cu monumentele istorice care se degradează?“

13 Nov 2018 688

Ministerul Turismului va face un film de promovare cu tema Centenarului. Filmări vor fi la Constanţa şi în alte oraşe (document)

23 Oct 2018 1071

Campanie a Ministerului TurismuluiJurnalişti din toată Europa vin să promoveze România

18 Oct 2018 434