Miniștrii Justiției și Finanțelor au ajuns la un acord cu sindicaliștii din penitenciare

Ministrul interimar al justiției, vicepremierul pentru implementarea parteneriatelor strategice, Ana Birchall, și ministrul finanțelor publice, ministru al fondurilor europene, interimar, Eugen Teodorovici, au avut, miercuri, 22 mai 2019, o întâlnire, la sediul Guvernului României, cu reprezentanții sindicatelor din penitenciare, în cadrul căreia au fost discutate problemele existente, în acest moment, în sistemul penitenciar, semnalate în cadrul discuțiilor purtate, în ultimele săptămâni, cu ministrul justiției, interimar, Ana Birchall, precum și soluțiile propuse, se arată într-un comunicat transmis de Ministerul Justiției. 

La întâlnire au participat din partea sindicatelor preşedintele Sindicatului Naţional al Lucrătorilor din Penitenciare, Ştefan Teoroc, prim-vicepreședintele Sindicatului Național al Lucrătorilor din Penitenciare,  Mihaela Neacșu, președintele Federației Sindicatelor din Sistemul Penitenciar, Florin Șchiopu, precum și președintele Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor, Sorin Dumitrașcu.

Discuțiile de la Palatul Victoria s-au finalizat cu acordul încheiat între reprezentanții Guvernului României și cei ai sindicatelor privind plata drepturilor de natură salarială și de asistență socială a personalului din sistemul penitenciar în sumă totală de 80.972 mii lei, în cadrul unui calendar de plăți agreat de comun acord.

De asemenea, s-a agreat constituirea unui grup de lucru care să analizeze și să vină cu propuneri pentru modificarea și completarea legislației privind statutul și activitatea personalului din sistemul penitenciar, precum și continuarea unui dialog permanent.

La finalul întrevederii, ministrul justiției, interimar, vicepremier Ana Birchall, a declarat:

”Încă din momentul în care mi-au fost învederate problemele din sistemul penitenciar, nu numai că am manifestat deschidere la un dialog constructiv și de bună-credință, dar am arătat și determinare pentru a găsi soluții la problemele existente.

Mă bucur că astăzi am ajuns la un acord pentru implementarea soluțiilor identificate.

Vreau să mulțumesc tuturor reprezentanților sindicatelor din sistemul penitenciar pentru excelenta colaborare de până acum. Până la urmă, avem un interes comun, constând în rezolvarea problemelor existente în sistemul penitenciar.

Îmi exprim regretul că aceste probleme, deși erau cunoscute de multă vreme, și-au găsit rezolvarea abia acum.


Apreciez încă o dată colaborarea cu reprezentanții sindicatelor din aceste ultime săptămâni.

Vreau să mulțumesc și ministrului finanțelor publice, ministru interimar al fondurilor europene, domnul Eugen Teodorovici, pentru deschiderea manifestată și ajutorul acordat”.

Sursa foto: Facebook/Ministerul Justiției

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

A fost trimis de Guvern în Parlament proiectul prin care fugarii condamnaţi vor plăti costurile repatrierii (VIDEO)

21 Mar 2024 507

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu MJ va începe demersurile pentru extrădarea lui Ionuţ Mircea Costea din Turcia

03 Feb 2024 615

Dragoș Adrian Iorga, fost director în Ministerul Investițiilor, trimis în judecată de DNA Constanța, plasat sub control judiciar!

09 Jan 2024 1296

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu „Litigiile ce rezultă din contractele de mandat încheiate de companiile de stat din România trebuie soluţionate în ţară!”

04 Jan 2024 693

Mihaiela Moraru-Iorga, Ionuț Ardelean și Adrian Petre Todoran susțin interviurile pentru funcțiile de conducere din DNA și DIICOT!

04 Dec 2023 812

CSM a stabilit interviurile procurorilor propuși de ministrul Justiției pentru funcțiile de conducere din DNA, DIICOT și Parchetul General

29 Nov 2023 784

Ministerul Justiției vrea să acorde Diploma Meritul Judiciar unui magistrat. Ce procuror este vizat

14 Nov 2023 1113

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu „De-acum, deținuții au o a doua șansă! Aceștia vor avea acces la mai multe programe de calificare profesională”

09 Nov 2023 794

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu „160 de cazuri de violenţă domestică pe zi în România. O statistică tristă pe care trebuie să o oprim!”

30 Oct 2023 738

Vicepreședinta Comisiei Europene s-a întâlnit cu Alina Gorghiu. Tema discuției, consolidarea justiției din România

30 Oct 2023 717

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu „Minorii au devenit ţinta principală a dealerilor”

27 Oct 2023 849

Guvernul sprijină activitatea Ministerului Public! Ce decizii au fost luate în ședința Executivului

27 Oct 2023 808

Mesajul Alinei Gorghiu Proiectul de lege al Ministerului Justiției, adoptat de Senat. Vizate persoanele condamnate la pedeapsa detențiunii pe viață sau la închisoare

23 Oct 2023 871

Declarația ministrului Justiției, Alina Gorghiu, despre fugarul Romeo Marian Ursu

21 Oct 2023 756

Ce sumă a alocat Guvernul României pentru Ministerul Justiției din Fondul de rezervă bugetară

12 Oct 2023 976