Stiri calde

UPDATE. Miniştrii român şi canadian ai apărării, față în față, în Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu Constanța (galerie foto)

Miniștrii român şi canadian ai apărării, Mihai Fifor şi Harjit Singh Sajjan, efectuează o vizită în Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, prilej cu care s-au întâlnit cu militarii din cadrul detașamentului canadian dislocat în România pentru executarea misiunilor de Poliție Aeriană Întărită, precum și cu personal din Forțele Aeriene Române care își desfășoară activitatea în Baza 57 Aeriană.

Potrivit MApN, detașamentul canadian, format din 135 de militari (piloți și personal tehnic) și aeronave CF-188 Hornet, execută, alături de aeronavele MiG-21 LanceR și militarii Forțelor Aeriene Române, misiuni de Poliție Aeriană Întărită (enhanced Air Policing) sub comandă NATO.

"Vă mulțumesc tutoror pentru prezența și pentru interesul manifestat față de vizita dumneavoastră la Mihail Kogălniceanu.

Sunt deosebit de enorat de prezența în România a colegului meu canadian.

Urmează să avem discuții despre angajamentul României și al Canadei în consolidarea parteneriatului nostru în domeniul apărării. Canada reprezintă pentru România unul dintre cei mai importanți parteneri. Iar vizita domnului ministru în țara noastră , demonstrează trendul ascendent al relațiilor bilaterale.  Vizita vine la scurt timp dupa  întrevedrea pe care am avut -o în marja reuniunii miniștrilor apărării de la Bruxelles , din luna octombrie.

Suntem onorați de sprijinul constant oferit de Canada și de contribuția acestui stat la implementarea măsurilor asociate prezenței înaintate adaptate de toate dimensiunile operaționale - aeriană, navală și terestră", a declarat Mihai Fifor. 

Ministrul canadian este mândru că se află în România.

"Este un privilegiu să mă aflu aici, cu domnul Fifor, și să transmitem un mesaj de solidaritate. Prin profesionalismul de care dau dovadă piloții noștri vom proteja spațiul aerian, prin aliații noștri, am fost mândru de munca noastră", a declarat ministrul canadian. 


UPDATE 

Potrivit MApN, temele de discuție aflate pe agenda întâlnirii au fost stadiul cooperării bilaterale în domeniul apărării, subiecte de actualitate ale Alianţei Nord-Atlantice, respectiv ONU, situația de securitate în aria Mării Negre și implementarea măsurilor aliate de asigurare și a prezenței aliate în această regiune.

Ministrul român al apărării a mulțumit omologului său pentru angajamentul constant şi solid al Canadei în România, subliniind importanța participării curente la misiunile de poliție aeriană consolidată de pe teritoriul țării noastre și profesionalismul de care dau dovadă piloții Forțelor Aeriene Regale.

Totodată, Mihai Fifor a exprimat apreciere pentru activitatea ofiţerilor de stat major canadieni ce încadrează funcții la structurile aliate de pe teritoriul României, Comandamentul Diviziei Multinaționale de Sud-Est și Brigada Multinațională Sud-Est de la Craiova.

În ceea ce privește cooperarea în cadrul ONU, miniștrii apărării român și canadian au apreciat colaborarea dintre cele două state în cadrul misiunilor ONU la care participă în comun și au convenit asupra demarării unor discuții la nivel de experți în perioada următoare pentru intensificarea relațiilor inclusiv pe această dimensiune.

În cadrul întrevederii, cei doi oficiali au abordat intensificarea colaborării bilaterale în domenii precum educația militară și medicina militară.

În mod special, ministrul  Fifor a propus cooperarea cu partenerul canadian în ceea ce privește tratamentul post-traumatic pentru militarii întorși din teatre de operații, cu accent pe îmbunătățirea sistemului de cercetare, gestionare a riscului, diagnosticare și tratament specifice afecțiunilor de stres post-traumatic.

În acest sens, ministrul canadian al apărării a manifestat foarte mare deschidere având în vedere experiența pe care țara sa o are în acest domeniu.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Text integral. Ordonanţa de urgenţă a Guvernului privind circulaţia pe drumurile publice. De când se aplică în totalitate

19 Aug 2019 1414

Videoconferinţă cu tema principală „Pregătirea anului școlar”

18 Aug 2019 443

Ministrul Afacerilor Interne, Mihai Fifor, despre protestele din Piaţa Victoriei

11 Aug 2019 1075

Pentru mai multă siguranță în școli și în zonele adiacente, va crește numărul patrulelor mixte pe străzi

05 Aug 2019 317

A fost demis șeful Jandameriei, Ionuț Sindile. Vezi cine e noul șef al Jandarmeriei Române

05 Aug 2019 681

Acţiuni de depistare a transportatorilor de persoane neautorizaţi

02 Aug 2019 339

Ministrul Mihai Fifor vrea trecerea sistemului 112 de la STS la MAI

31 Jul 2019 366

Mihai Fifor ia măsuri Noul ministru al Afacerilor Interne cere o analiză privind principalele riscuri și vulnerabilități existente la nivelul fiecărui județ

31 Jul 2019 589

Lipsă acută de personal în zona dispeceratelor care lucrează în sistemul 112

31 Jul 2019 452

Mihai Fifor, ministrul Afacerilor Interne „Am mandat să inițiez un proces radical de luptă împotriva criminalității”

30 Jul 2019 3575

Iohannis a semnat decretul. Cine este în locul lui Moga, în fruntea Ministerului Afacerilor Interne

30 Jul 2019 838

Cine face parte din noua conducere PSD, în urma votului din cadrul congresului

29 Jun 2019 1091

Senatorul de Constanţa Nicolae Moga, ales vicepreşedinte al Senatului

19 Jun 2019 1458

Proiect de lege pentru creșterea vârstei de pensionare a militarilor. Ce mesaj a transmis senatorul Mihai Fifor

29 May 2019 2366

Video din momentul impactului Constanţa. Militar implicat într-un accident rutier grav în septembrie cere ajutorul medicilor (video)

09 May 2019 4879