Stiri calde

Ministrul afacerilor interne, la prima ședință a Comisiei Tehnice Centrale pentru pregătirea referendumului pentru revizuirea Constituției


Astăzi, 26 septembrie a.c., la sediul Ministerului Afacerilor Interne a avut loc prima ședință a Comisiei tehnice centrale pentru coordonarea activităților de organizare a referendumului național pentru revizuirea Constituției din zilele de 6 şi 7 octombrie 2018. Ședința a fost condusă de ministrul afacerilor interne, Carmen Dan, în calitate de președinte al Comisiei.

”Spre deosebire de procesele electorale din ultimii ani, acest referendum se va desfășura pe parcursul a două zile, ceea ce presupune eforturi suplimentare din partea tuturor celor angrenați în organizare. În plus, perioada pe care o avem la dispoziție pentru pregătirile necesare este mai scurtă, ceea ce a presupus unele măsuri organizatorice specifice care să permită organizarea referendumului în bune condiții, fără a afecta drepturile electorale ale cetățenilor”, a subliniat ministrul Carmen Dan.


Astfel, imprimarea buletinelor de vot va fi asigurată de către Regia Autonomă „Monitorul Oficial”, confecționarea ștampilelor cu mențiunea „Votat” de către „Monetăria Statului”, iar confecţionarea timbrelor autocolante de către „Imprimeria Naţională”.

Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale a pus la dispoziția Regiei Autonome ”Monitorul Oficial” hârtia necesară, respectiv 72,5 tone, pentru imprimarea buletinelor de vot. Imprimarea buletinelor se va finaliza în următoarele zile.

În ceea ce privește confecționarea ștampilelor cu mențiunea „Votat” și confecţionarea timbrelor autocolante de către „Imprimeria Naţională”, ambele procese au fost deja începute.

Până la acest moment, toate activitățile stabilite prin Hotărâre a Guvernului privind aprobarea Programului calendaristic al referendumului național sunt în grafic.

De asemenea, la nivelul MAI a fost elaborat Planul general de măsuri al MAI privind asigurarea ordinii și siguranței publice pe timpul desfășurării referendumului național.

La ședință au participat reprezentanți ai ministerelor și ai celorlalte organe de specialitate ale administrației publice centrale cu atribuții în organizarea referendumului. Totodată, au fost prezenți în sală o parte dintre prefecți, ceilalți fiind în legătură prin sistem videoconferință.

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Record Câţi elevi luptă pentru titlul de campioni în Cupa Tymbark Junior (galerie foto)

22 Feb 2019 105

Judeţul Constanţa. Tineri bănuiți de furt, reținuți de polițiști

22 Feb 2019 252

Români prinși într-un protest spontan al Vestelor Galbene

22 Feb 2019 302

UPDATE A fost cutremur, în această noapte, în România. Ieri au fost două seisme în zone mai puţin obişnuite

22 Feb 2019 710

Interviu cu inspectorul-şef adjunct al ITM Constanţa, Marian Becheanu „În judeţul Constanţa, cele mai multe accidente de muncă se produc în operare portuară, construcţii şi firme de pază“

22 Feb 2019 1009

USR îi solicită Avocatului Poporului să conteste OUG-ul pe justiţie la CCR

22 Feb 2019 381

Sportul care ia amploare în SUA, adus şi în România La Constanţa se va desfăşura primul turneu oficial de pickleball

22 Feb 2019 445

Capitolul la care „Regele“ spune că e ultimul din România Gică Hagi - „Nu am făcut fotbal din afara terenului“

22 Feb 2019 512

Un constănţean îşi va repara maşina pe banii Primăriei Constanţa

22 Feb 2019 521

Colecţii noi şi diversificate Târgul TINIMTEX, organizat de CCINA Constanţa, la o nouă ediţie

22 Feb 2019 573

Reacția Simonei Halep după ce a fost învisă în sferturile de finală, la Dubai - „Am fost obosită. Nu am putut să servesc cum îmi doream”

21 Feb 2019 525

Ministrul Bogdan Trif, prezent la deschiderea Târgului de Turism al României

21 Feb 2019 361

Delta Dunării și Dobroga de Nord, la Târgul de Turism al României de la Romexpo (galerie foto)

21 Feb 2019 465

E-Distribuție Dobrogea întrerupe furnizarea energiei electrice în mai multe localități din județul Constanța

21 Feb 2019 385

Mesaj nou de vreme severă pentru judeţul Constanța Ploi ce se vor transforma treptat în lapoviţă şi ninsoare

21 Feb 2019 4802