Ministrul afacerilor interne, la prima ședință a Comisiei Tehnice Centrale pentru pregătirea referendumului pentru revizuirea Constituției


Astăzi, 26 septembrie a.c., la sediul Ministerului Afacerilor Interne a avut loc prima ședință a Comisiei tehnice centrale pentru coordonarea activităților de organizare a referendumului național pentru revizuirea Constituției din zilele de 6 şi 7 octombrie 2018. Ședința a fost condusă de ministrul afacerilor interne, Carmen Dan, în calitate de președinte al Comisiei.

”Spre deosebire de procesele electorale din ultimii ani, acest referendum se va desfășura pe parcursul a două zile, ceea ce presupune eforturi suplimentare din partea tuturor celor angrenați în organizare. În plus, perioada pe care o avem la dispoziție pentru pregătirile necesare este mai scurtă, ceea ce a presupus unele măsuri organizatorice specifice care să permită organizarea referendumului în bune condiții, fără a afecta drepturile electorale ale cetățenilor”, a subliniat ministrul Carmen Dan.


Astfel, imprimarea buletinelor de vot va fi asigurată de către Regia Autonomă „Monitorul Oficial”, confecționarea ștampilelor cu mențiunea „Votat” de către „Monetăria Statului”, iar confecţionarea timbrelor autocolante de către „Imprimeria Naţională”.

Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale a pus la dispoziția Regiei Autonome ”Monitorul Oficial” hârtia necesară, respectiv 72,5 tone, pentru imprimarea buletinelor de vot. Imprimarea buletinelor se va finaliza în următoarele zile.

În ceea ce privește confecționarea ștampilelor cu mențiunea „Votat” și confecţionarea timbrelor autocolante de către „Imprimeria Naţională”, ambele procese au fost deja începute.

Până la acest moment, toate activitățile stabilite prin Hotărâre a Guvernului privind aprobarea Programului calendaristic al referendumului național sunt în grafic.

De asemenea, la nivelul MAI a fost elaborat Planul general de măsuri al MAI privind asigurarea ordinii și siguranței publice pe timpul desfășurării referendumului național.

La ședință au participat reprezentanți ai ministerelor și ai celorlalte organe de specialitate ale administrației publice centrale cu atribuții în organizarea referendumului. Totodată, au fost prezenți în sală o parte dintre prefecți, ceilalți fiind în legătură prin sistem videoconferință.

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Activități ale polițiștilor IPJ Constanța în școli, licee și stațiunile Costinești și Vama Veche

24 Apr 2024 273

Acțiuni ale polițiștilor în Constanța și Stațiunea Mamaia. Au fost aplicate mai multe amenzi

24 Apr 2024 296

Plata pensiilor aferente lunii mai 2024 va fi făcută în avans. Proiectul de Hotărâre ar urma să intre în șeidnța de Guvern de joi

24 Apr 2024 345

Ședința CLM Constanța Aprobarea PUZ-ului pentru teritoriul delimitat de bd. Alexandru Lăpuşneanu, str. Farului și str. Salcâmilor. pe ordinea de zi (DOCUMENT)

24 Apr 2024 305

Ședință CLM Constanța Prelungirea valabilităţii planului urbanistic de detaliu, în atenția consilierilor (DOCUMENT)

24 Apr 2024 253

Motivare CSM Consiliul Superior al Magistraturii respinge cererea de suspendare din magistratură a judecătoarei Popoviciu Ioana Ancuța (MINUTA)

24 Apr 2024 514

Mai multe transporturi agabaritice vor circula pe drumuri din țară! Unul va porni de la Agigea, județul Constanța

24 Apr 2024 319

Licitații publice Pereții exteriori ai unor clădiri din municipiu, acoperiți cu picturi murale. Cui a atribuit Primăria Constanța acest contract? (DOCUMENT)

24 Apr 2024 262

Constanța. Asociaţia Fotbal Club Unirea a intrat în faliment! Vasile Geambazi, nepotul lui Gigi Becali, s-a opus (MINUTĂ)

24 Apr 2024 371

#DobrogeaDigitală Medgidia în anul 1879 - „Negustori şi ţărani veneau aici chiar din țări foarte depărtate de Dobrogea“

24 Apr 2024 545

LIVE VIDEO+TEXT Măsurile dispuse de autorități la nivelul județului Constanța cu ocazia Sărbătorilor Pascale şi a minivacanţei de 1 mai 2024 (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 395

IPJ Constanța Au început înscrierile la Școala de Agenți de Poliție

24 Apr 2024 289

Polaris M Holding Un viitor mai verde, alături de Școala Gimnazială Nr. 8 Constanța și Școala Generală "Gheorghe Titeica" nr. 30 (FOTO)

24 Apr 2024 323

IPJ Buzău Acţiuni preventive desfăşurate de poliţiştii de la Siguranţă Şcolară și Centrul Operaționa

24 Apr 2024 216

Judecătoarea Popoviciu Ioana Ancuța, din Judecătoria Mangalia, vrea să plece de la Mangalia! Iată unde își cere transferul

24 Apr 2024 5452