Stiri calde

Ministrul afacerilor interne, la prima ședință a Comisiei Tehnice Centrale pentru pregătirea referendumului pentru revizuirea Constituției


Astăzi, 26 septembrie a.c., la sediul Ministerului Afacerilor Interne a avut loc prima ședință a Comisiei tehnice centrale pentru coordonarea activităților de organizare a referendumului național pentru revizuirea Constituției din zilele de 6 şi 7 octombrie 2018. Ședința a fost condusă de ministrul afacerilor interne, Carmen Dan, în calitate de președinte al Comisiei.

”Spre deosebire de procesele electorale din ultimii ani, acest referendum se va desfășura pe parcursul a două zile, ceea ce presupune eforturi suplimentare din partea tuturor celor angrenați în organizare. În plus, perioada pe care o avem la dispoziție pentru pregătirile necesare este mai scurtă, ceea ce a presupus unele măsuri organizatorice specifice care să permită organizarea referendumului în bune condiții, fără a afecta drepturile electorale ale cetățenilor”, a subliniat ministrul Carmen Dan.


Astfel, imprimarea buletinelor de vot va fi asigurată de către Regia Autonomă „Monitorul Oficial”, confecționarea ștampilelor cu mențiunea „Votat” de către „Monetăria Statului”, iar confecţionarea timbrelor autocolante de către „Imprimeria Naţională”.

Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale a pus la dispoziția Regiei Autonome ”Monitorul Oficial” hârtia necesară, respectiv 72,5 tone, pentru imprimarea buletinelor de vot. Imprimarea buletinelor se va finaliza în următoarele zile.

În ceea ce privește confecționarea ștampilelor cu mențiunea „Votat” și confecţionarea timbrelor autocolante de către „Imprimeria Naţională”, ambele procese au fost deja începute.

Până la acest moment, toate activitățile stabilite prin Hotărâre a Guvernului privind aprobarea Programului calendaristic al referendumului național sunt în grafic.

De asemenea, la nivelul MAI a fost elaborat Planul general de măsuri al MAI privind asigurarea ordinii și siguranței publice pe timpul desfășurării referendumului național.

La ședință au participat reprezentanți ai ministerelor și ai celorlalte organe de specialitate ale administrației publice centrale cu atribuții în organizarea referendumului. Totodată, au fost prezenți în sală o parte dintre prefecți, ceilalți fiind în legătură prin sistem videoconferință.

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Incendiu în judeţul Constanţa. Arde o brutărie

22 May 2019 477

Revista presei locale

22 May 2019 101

Anunţul făcut de ministrul sănătăţii. Cu ce aparat va fi dotat Spitalul Judeţean Constanţa şi la ce foloseşte

22 May 2019 289

BC Athletic a încheiat sezonul în Liga Naţională Andrei Talpeş - „Nu ne-am făcut de râs. În ediţia viitoare, ne propunem mai mult“ (galerie foto)

22 May 2019 291

Un constănţean a condus un autoturism fără permis de conducere şi a refuzat să i se recolteze probe biologice

22 May 2019 271

Radu Mazăre, în arest. A fost la ÎCCJ, la o zi după aducerea sa în ţară. Ce urmează să se întâmple cu fostul primar din Constanţa

22 May 2019 296

Mărul discordiei dintre doi vecini din Constanţa. Zece ani prin tribunale pentru graniţa dintre proprietăţi

22 May 2019 289

A început Bacalaureatul olimpicilor 2019. Cine sunt elevii din Constanţa şi de la ce licee provin

22 May 2019 393

#citeşteDobrogea Rasova, aşezare românească de pe malul Dunării (II)

22 May 2019 229

Candidatul independent George Simion, prezent la Constanţa „Nu am venit la Constanţa să mă bat cu pumnul în piept că voi realiza vreun spital regional sau că voi reface Cazinoul“ (galerie foto)

22 May 2019 408

Rovana Plumb (PSD) - „Dorim ca românii să trăiască mai bine în ţara lor, iar România să se bucure de respect în cadrul Uniunii Europene“

22 May 2019 282

Președintele Klaus Iohannis a lansat volumul „EU.RO - Un dialog deschis despre Europa”, la Craiova

21 May 2019 260

Marea Neagră se alătură celorlalte bazine maritime învecinate cu UE Conferința ministerială privind adoptarea Agendei maritime comune pentru Marea Neagră

21 May 2019 378

Astrocafe.ro Horoscop pentru saptamana 20 - 26 mai 2019

21 May 2019 272

Potop la Medgidia, județul Constanța. Mai multe străzi au fost inundate (video)

21 May 2019 5364