Ministrul afacerilor interne, la prima ședință a Comisiei Tehnice Centrale pentru pregătirea referendumului pentru revizuirea Constituției


Astăzi, 26 septembrie a.c., la sediul Ministerului Afacerilor Interne a avut loc prima ședință a Comisiei tehnice centrale pentru coordonarea activităților de organizare a referendumului național pentru revizuirea Constituției din zilele de 6 şi 7 octombrie 2018. Ședința a fost condusă de ministrul afacerilor interne, Carmen Dan, în calitate de președinte al Comisiei.

”Spre deosebire de procesele electorale din ultimii ani, acest referendum se va desfășura pe parcursul a două zile, ceea ce presupune eforturi suplimentare din partea tuturor celor angrenați în organizare. În plus, perioada pe care o avem la dispoziție pentru pregătirile necesare este mai scurtă, ceea ce a presupus unele măsuri organizatorice specifice care să permită organizarea referendumului în bune condiții, fără a afecta drepturile electorale ale cetățenilor”, a subliniat ministrul Carmen Dan.


Astfel, imprimarea buletinelor de vot va fi asigurată de către Regia Autonomă „Monitorul Oficial”, confecționarea ștampilelor cu mențiunea „Votat” de către „Monetăria Statului”, iar confecţionarea timbrelor autocolante de către „Imprimeria Naţională”.

Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale a pus la dispoziția Regiei Autonome ”Monitorul Oficial” hârtia necesară, respectiv 72,5 tone, pentru imprimarea buletinelor de vot. Imprimarea buletinelor se va finaliza în următoarele zile.

În ceea ce privește confecționarea ștampilelor cu mențiunea „Votat” și confecţionarea timbrelor autocolante de către „Imprimeria Naţională”, ambele procese au fost deja începute.

Până la acest moment, toate activitățile stabilite prin Hotărâre a Guvernului privind aprobarea Programului calendaristic al referendumului național sunt în grafic.

De asemenea, la nivelul MAI a fost elaborat Planul general de măsuri al MAI privind asigurarea ordinii și siguranței publice pe timpul desfășurării referendumului național.

La ședință au participat reprezentanți ai ministerelor și ai celorlalte organe de specialitate ale administrației publice centrale cu atribuții în organizarea referendumului. Totodată, au fost prezenți în sală o parte dintre prefecți, ceilalți fiind în legătură prin sistem videoconferință.

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cum va fi vremea în zilele următoare, în Dobrogea?

25 Apr 2024 222

Baschet CSM Constanța a cedat dramatic în primul meci cu BC CSU Sibiu

25 Apr 2024 291

Firme Constanța Agro Land Creative și-a schimbat denumirea și obiectul principal de activitate

25 Apr 2024 207

Reguli de circulație, jocuri și desene la Constanța. Întâlnire între polițiști și copii (FOTO)

25 Apr 2024 215

Mercur în mers direct în Berbec- 25 Aprilie 2024- O nouă perspectivă…

25 Apr 2024 300

Schimbări în cadrul Dana Africana SRL, firma unei femei din Tulcea

25 Apr 2024 257

Trafic îngreunat pe Autostrada A2 București - Constanța!

25 Apr 2024 346

Firme Constanța Gammadyne PVC Fabrik SRL își deschide un nou punct de lucru

25 Apr 2024 302

Constanța SAJ suplimentează echipajele de prim ajutor în minivacanța de Paște și 1 Mai

25 Apr 2024 289

Ședință CLM Aleșii locali, chemați să adopte un PUZ care va permite construcția de blocuri de până la 10 etaje în Tomis Nord, investiție cu care riveranii nu sunt de acord (DOCUMENTE)

25 Apr 2024 460

Declarații de avere Constanța Viorel - Florin Brătianu, secretar general la Primăria Lumina, averea și interesele (DOCUMENTE)

25 Apr 2024 268

#DobrogeaDigitală Cernavodă în anul 1879 - „Este susceptibil de a deveni o piață importantă“

25 Apr 2024 449

Curtea de Apel Constanța, motivare importantă în cazul tragediei de la 2 Mai! „Nu rezultă suspiciuni care ar putea pune sub semnul îndoielii imparțialitatea şi obiectivitatea judecătorilor de la Mangalia“

25 Apr 2024 527

Vergil Chițac a emis dispoziția privind stabilirea locurilor speciale pentru afisaj electoral. Unde vor fi amplasate (documente)

25 Apr 2024 302

Corina Andreea Buzilă, noul președinte al Judecătoriei Măcin! Avere și interese (DOCUMENTE)

25 Apr 2024 289