Nou episod în scandalul prețurilor majorate Ministrul Agriculturii se întâlnește iar cu reprezentanţii retailerilor

 
Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, se întâlneşte astăzi cu reprezentanţii retailerilor pentru a discuta din nou despre preţurile la alimente, informează B1 TV.

Premierul Victor Ponta a declarat că nu exclude şi măsuri mai drastice în acest caz, la fel ca cele luate de alte state europene, când nu s-a respectat piaţa concurenţială.

Astfel, ministrul Agriculturii speră să obțină de la reprezentanţii retailerilor o garanție că vor reveni la prețurile inițiale, cele care erau când premierul Victor Ponta a anunțat reducerea TVA-ului.

În urma unei vizite într-un hipermarket din Capitală, Daniel Constantin a spus că ei care nu vor respecta legea în ceea ce privește reducerea TVA de la 1 iunie și care au mărit deja prețurile, pentru a le scădea apoi la data menționată, vor fi pedepsiți conform legii.

După ce Executivul a anunţat că scade TVA-ul la alimente, unii dintre cei mai importanţi comercianţi de pe piaţa din România fac tot posibilul pentru a profita la maximum de pe urma acestei măsuri. 

Metoda practicată: cresc preţurile treptat înainte de 1 iunie, data când taxa pe valoare adăugată va scădea la 9%. Un experiment realizat B1 TV arată că numai în două săptămâni de la anunţul premierului Victor Ponta, unele preţuri s-au majorat şi cu 30%. î


Sursa: B1 TV

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.