Stiri calde

Ministrul apărării al Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Gavin Williamson, în vizită la Baza Aeriană de la Mihail Kogălniceanu (video)

Ministrul apărării naționale, Mihai Fifor, s-a întâlnit joi, 2 august, la sediul M.Ap.N., cu ministrul apărării al Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Gavin Williamson, aflat în vizită oficială în România.

Potrivit MApN, pe durata întrevederii, cei doi oficiali au abordat subiecte de actualitate privind cooperarea bilaterală în domeniul apărării, dar și teme importante ale agendei Alianţei Nord-Atlantice. În acest context, au avut un schimb de opinii cu privire la extinderea şi diversificarea cooperării dintre România şi Marea Britanie atât în cadrul aliat, cât şi bilateral, în beneficiul forţelor armate ale celor două state.

De asemenea, au fost analizate modalitățile concrete de implementare a deciziilor celui mai recent Summit al NATO, care a avut loc luna trecută la Bruxelles, cu accent pe intensificarea eforturilor aliate pe palierul descurajării și apărării, al reformei structurii de comandă a Alianței Nord-Atlantice și pe cel al proiectării stabilității.

Un alt subiect abordat de cei doi miniștri a fost viitorul cadru al colaborării Marii Britanii cu Uniunea Europeană, Mihai Fifor afirmând faptul că țara noastră va sprijini ideea menținerii unor relații strânse, inclusiv din perspectiva securității şi apărării.

Ministrul român al apărării a mulțumit omologului său pentru angajamentul constant şi solid al Marii Britanii în România, pe toate cele trei dimensiuni operaţionale - terestră, aeriană şi maritimă, ca dovadă a trendului ascendent al relației bilaterale.

Tot astăzi, cei doi oficiali s-au deplasat în Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu, unde s-au întâlnit cu militarii din compunerea detașamentului Forțelor Aeriene Regale ale Marii Britanii dislocat în România pentru executarea misiunilor de poliție aeriană întărită, precum și cu personal din Forțele Aeriene Române care își desfășoară activitatea în Baza 57 Aeriană.

”În anul 2018, Forţele Navale Britanice au participat cu nave ultramoderne (distrugătorul T45 HMS Duncan) la misiuni specifice de antrenament în Marea Neagră, în timp ce Forțele Terestre ale Marii Britanii au avut o participare constantă la exerciții comune cu militari români. Forțele Aeriene Britanice, care anul acesta împlinesc 100 ani de la înființare, au dislocat în Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu, pentru al doilea an consecutiv, un detașament de avioane Eurofighter Typhoon, în vederea instruirii  împreună cu militari din forțele aeriene și navale ale României, în scopul creșterii interoperabilității la nivel aliat şi executării unor misiuni de poliție aeriană consolidată, între 1 mai și 31 august. De asemenea, ofiţeri britanici de stat major încadrează funcții în Comandamentul Diviziei Multinaționale de Sud-Est şi în Unitatea NATO de Integrare a Forțelor/NFIU de pe teritoriul României” - au transmis reprezentanții MApN. Sursa foto-video: Facebook/MApN

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Caporal, reținut pentru agresiune sexuală. Ce spune Ministerul Apărării Naționale

15 Jun 2019 5555

Şeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă, la EUMACS 2019

13 Jun 2019 522

Judeţul Constanţa. Locuinţe, casă de cultură şi bază sportivă în locul unei cazărmi. Şi locuinţe pentru militari (galerie foto+document)

12 Jun 2019 4996

MApN Andrei Ignat, secretar de stat al Departamentului pentru Armamente, eliberat din funcție

08 Jun 2019 558

Şeful Statului Major al Apărării, la întâlnirea Comitetului politic și de securitate

07 Jun 2019 439

Militarii români participă la activitățile dedicate împlinirii a 75 de ani de la debarcarea din Normandia

06 Jun 2019 341

Ceremonie de acordare a primului grad de ofițer, absolvenților români ai academiilor militare din SUA (galerie foto)

05 Jun 2019 637

Șeful Statului Major al Apărării, întrevedere cu secretarul de stat pentru Forțele Terestre ale SUA, la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu

03 Jun 2019 333

Ceremonii militare și religioase dedicate Zilei Eroilor, organizate în toate marile garnizoane din țară

03 Jun 2019 364

UM 02022 Constanţa scoate la concurs două posturi

03 Jun 2019 775

MApN. Ceremonii de deschidere a exercițiului Saber Guardian 2019

03 Jun 2019 345

Posturi vacante la Unitatea Militară 02049 Constanţa

03 Jun 2019 841

Intervențiile personalului M.Ap.N. în sprijinul populației afectate de ploi și inundații

02 Jun 2019 308

Armata are nevoie de oameni. Peste 1500 de locuri libere. Câte sunt în fiecare judeţ. La Constanţa sunt cele mai multe vacante

02 Jun 2019 11370

Unitatea Militară 01556 Mangalia angajează personal civil. Nu este obligatorie vechimea

01 Jun 2019 14866