Stiri calde

Ministrul Apărării din Marea Britanie vizitează astăzi Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu

Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, se va întâlni, astăzi cu omologul britanic, Gavin Williamson, care efectuează o vizită oficială în România. La finalul convorbirilor, cei doi oficiali vor susţine declaraţii de presă.
Ulterior, în cursul după-amiezii, miniştrii Fifor şi Williamson se vor deplasa în Baza 57 Aeriană „Mihail Kogălniceanu”, unde se vor întâlni cu piloţii şi personalul tehnic care deservesc cele patru aeronave Typhoon ale Forţelor Aeriene Britanice şi cu personalul român din baza militară.
În iunie, cei doi oficiali au avut o întrevedere în marja reuniunii miniştrilor apărării din statele membre ale NATO de la cartierul general al Alianţei.
Vă reamintim, un detaşament britanic format din aproximativ 160 de militari (piloţi şi personal tehnic) execută, până la 31 august, misiuni de poliţie aeriană întărită cu patru aeronave Eurofighter Typhoon, alături de aeronavele MiG-21 LanceR şi militari ai Forţelor Aeriene Române. Este a doua oară când un detaşament britanic este dislocat în baza aeriană din Mihail Kogălniceanu pentru misiuni de poliţie aeriană împreună cu FAR, primul fiind dislocat în perioada 1 mai - 31 august 2017.

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Preşedintele Klaus Iohannis se întâlneşte mâine cu miniştrii Apărării, de Interne şi de Externe

28 Dec 2014 951

Ce masini prefera guvernantii Cei mai "motorizati" ministri

01 Aug 2011 1383