Stiri calde

Ministrul Apărării, Gabriel Leș, la TVR, despre rachete, elicoptere, transportoare și salariile militarilor (video)

Ieri, la televiziunea publică, ministrul Apărării, Gabriel-Beniamin Leș a vorbit despre buget generos pentru achiziții militare în România, despre dotările învechite ale Armatei Române și necesitatea modernizării.

Toate acestea au fost discutate într-un interviu difuzat la emisiunea Ultima Ediţie, pe TVR1, realizat de Claudiu Lucaci.

Cu această ocazie ministrul a declarat că ”Una dintre cele mai bune resurse pe care Ministerul Apărării le are este resursa umană. Este una extrem de bine pregătită, apreciază Ministrul Apărării. Gabriel Leș a precizat că militarii români sunt bine cotați în rândul țărilor partenere și a subliniat cât de important este ca Armata Română să dispună de tehnică modernă”.

La final Claudiu Lucaci a spus:

Am vorbit despre toate acesteaechipamente, despre tehnica militară, dar să ne întoarcem la oameni. Mai au nevoie și de altceva. Mai au nevoie de condiții bune de a trăi în condiții cât mai bune, într-o meserie destul de dificilă, putem spune chiar periculoasă. Cu salarizarea cum mai sunteți acum având în vedere ca legea a trecut deja.


Salarizarea angajaților din Apărare este extrem de importantă, amintește Gabriel Beniamin Leș.
 
"Legea a fost trimisă în Parlament. Militarii au fost văduviți de ceea ce înseamnă condiții decente de muncă. Condițiile de salarizare au fost destul și extrem de reduse. Cred că, cu această lege unică a salarizării, se va rezolva. Toate calculele pe care le avem acum vor duce la creșteri salariale începând de la soldat. Creșterea este mare, în general la salariile foarte mici. La soldatul profesionist, o creștere de peste 250, 280 la sută".
 


Despre salarizare la minutul 16 spre final: 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Irimia Georgica

02 May, 2017 09:52

Odata cu crestera salariilor militarilor in rezerva ,Domnule Ministru a-ti promis ca o sa propuneti spre completare la L223/2015 art.19 si 21 amendamente pentru a putea beneficia de pensie cu scaderea grupei de munca si militarii trecuti in rezerva la varsta de 40 de ani din motive neimputabile lor si vad ca acest lucru nu s-a intamplat. Atat timp cat am realizat vechimea in specealitate de 15 ani care se cere in L223/2015 , de ce suntem bagati la art.19 la fel cu cei cu o vechime in specealitate de doar 10 ani care normal neavand vechimea in specealitate de 15 ani nu pot beneficia altfel. O sa spuneti ca nu am realizat vechimea efectiva de 25 de ani la data trecerii in rezerva asa cum prevede legea , deaceea va intreb....? ce rost mai are vechimea in specealitate in cazul nostru si de ce noua nu ni se adauga la vechimea efectiva (cumulata), vechimea realizata anterior armatei (tinand cont ca am venit in armata prin transfer) la fel ca la cei in activitate si vechimea realizata ulterior armatei cum ar fi somajul (de la trecerea in rezerva) , vechimea realizata ulterior asa cum li s-a adaugat cadrelor militare care dupa trecerea in rezerva au putut cumula la vechimea efectiva , vechimea realizata in viata civila pana la intrarea in vigoare a L223/2015. De ce lor se poate si noua nu ? tinand cont ca am fost dati afara din sistem dupa 17-19 ani de armata (participanti in teatre de operatii externe ca Afganistan si Irak), avand la trecerea in rezerva majoritatea dintre noi o vechime efectiva de 22 , 23 ani , nu am beneficiat de ordonante asa cum au beneficiat cadrele militare inclusiv pana in 2010 si nici de salarii compensatorii,pensie anticipata , pensie anticipata partial asa cum beneficiaza cei in activitate conf L223/2015 . Eu cred ca am fost discriminati din toate punctele de vedere , deaceia asatept unele reglementari la 223/2015 asa cum a-ti promis LIGII MILITARILOR PROFESIONISTI ca raspuns la 8 din cele 11 amendamente propuse de ei dumneavoastra si reprezentantilor MApN.

Articole asemanatoare

Ministrul Apărării Mihai Fifor a demisionat. Ce funcţie a primit. Dragnea şi Dăncilă despre fostul ministru. Declaraţia lui Fifor

20 Nov 2018 768