Stiri calde

Ministrul apărării naționale, Mihai Fifor, a avut o întâlnire cu omologul din Republica Albania, la sediul MApN

Ministrul apărării naționale, Mihai Fifor, a avut miercuri, 31 octombrie, o întrevedere cu omologul din Republica Albania, Olta XHAÇKA, în contextul vizitei oficiale pe care aceasta o efectuează în România.

Potrivit MApN, agenda de discuţii a inclus subiecte referitoare la situaţia de securitate din regiunea Balcanilor de Vest şi cooperarea româno-albaneză în domeniul apărării, în cadrul bilateral şi în contextul NATO, cu accent pe coordonarea eforturilor celor două state pentru contracararea ameninţărilor la adresa securităţii Alianţei Nord-Atlantice şi întărirea posturii de descurajare și apărare. În acest sens, cei doi miniştri au exprimat interesul pentru aprofundarea relaţiilor în domeniul apărării, prin intensificarea dialogului politico-militar la nivel înalt şi a contactelor la nivelul categoriilor de forțe.

În ceea ce priveşte situaţia de securitate din regiunea Balcanilor de Vest, a fost evidenţiată complexitatea ameninţărilor şi importanţa continuării eforturilor de stabilizare. În acest context, ministrul Mihai Fifor a subliniat importanţa parcursului european al statelor din regiune. De asemenea, ministrul apărării naţionale a apreciat contribuţia şi implicarea Albaniei în cadrul procesului Reuniunilor miniștrilor apărării din Europa de Sud-Est (SEDM).

"În contextul preluării, de către România, a Președinției Consiliului UE, începând cu ianuarie 2019, am punctat că stabilitatea regiunii Balcanilor de Vest reprezintă una dintre prioritățile în domeniul apărării. În acest sens, am propus partenerului albanez o intensificare a cooperării dintre cele două state, având în vedere interesele noastre comune în direcția asigurării unui climat de securitate și stabilitate într-o regiune greu încercată de amenințări complexe, volatile și situații conflictuale ce se pot agrava în orice moment. Există potențial de cooperare între România și Albania, am convenit cu omologul de la Tirana să fie demarate discuțiile la nivel de experți în perioada imediat următoare, astfel încât toate proiectele discutate în cadrul acestei vizite oficiale la București să se concretizeze în beneficiul forțelor noastre armate", a adăugat Mihai Fifor.


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cine face parte din noua conducere PSD, în urma votului din cadrul congresului

29 Jun 2019 1001

Senatorul de Constanţa Nicolae Moga, ales vicepreşedinte al Senatului

19 Jun 2019 1299

Proiect de lege pentru creșterea vârstei de pensionare a militarilor. Ce mesaj a transmis senatorul Mihai Fifor

29 May 2019 2237

Video din momentul impactului Constanţa. Militar implicat într-un accident rutier grav în septembrie cere ajutorul medicilor (video)

09 May 2019 4802

Vești bune pentru militari. Statutul cadrelor militare, adoptat în Senat. Ce prevede acesta

08 Apr 2019 12205

Veste bună pentru militari! Ce se întâmplă cu Legea nr. 384/2006 privind statutul soldaţilor şi gradaţilor profesionişti

18 Mar 2019 1994

Azi va fi depusă la Parlament propunerea de modificarea Legii pensiilor militare pentru poliţişti, militari şi funcţionarii cu statut special

11 Mar 2019 25100

Fostul ministru al Apărării, Mihai Fifor, despre întâlnirea cu reprezentanţii LMP. Ce le-a transmis militarilor (galerie foto)

15 Feb 2019 3443

Mihai Fifor "Bugetul este o prioritate, sigur că da "

03 Feb 2019 402

Mihai Fifor "Mă întreb dacă președintele Klaus Iohannis a înțeles unde se afla"

22 Jan 2019 489

Mihai Fifor „Decizia istorică de azi a CCR trebuie să repună lucrurile pe făgaşul lor firesc”

16 Jan 2019 407

Mihai Fifor „Distinsul domn Junker confundă Palatul Victoria cu Palatul Cotroceni”

29 Dec 2018 540

Mesaj al senatorului Mihai Fifor pentru militari de Crăciun. „Sfânta Sărbătoare a Crăciunului să va adune sănătoși alături cu toți cei dragi“

24 Dec 2018 876

Senatorul Mihai Fifor a fost ales preşedinte al Consiliului Naţional al PSD, cu unanimitate de voturi,

16 Dec 2018 370

PSD se reuneşte în şedinţă Mihai Fifor va fi validat preşedinte al Consiliului Naţional

16 Dec 2018 441