UPDATE 2 Ministrul Dan Costescu – „Principala mea preocupare pentru care am venit la Constanța a fost Portul” (galerie foto)

 
Ministrul Transporturilor, Dan Costescu, este prezent în aceste momente în Constanța, la Baza Nautică CERONAV, unde susține o conferință de presă, asta dipă ce de dimineață a vizitat Portul Constanţa, unde a purtat mai multe discuţii atât cu sindicaliştii, cât şi cu operatorii portuari. La discuţii au participat şi reprezentanţii Companiei Naționale „Administrația Porturilor Maritime“ Constanța (CN APMC).
 
„Principala mea preocupare pentru care am venit la Constanța a fost Portul Constanța. Am avut discuții atât cu cei din conducerea portului, cât și cu reprezentanții operatorilor portuari și ai sindicatelor. Mi s-au semnalat o multime de probleme”, a precizat ministrul Dan Costescu în cadrul conferinței.
 
Unul dintre subiecte a fost cererea opertorilor portuari privind posibilitatea subînchirierii sau subconcesionării în port. De asemenea, un alt punct de discuție a fost masterplanul portului.
 
„Masterplanul portului trebuie să fie armonizat cu întreg masterplanul de transport la nivel de țară”, a menționat ministrul. 


UPDATE 2, ora 16.10:
 

Referitor la podul de la Agigea, ministrul Transporturilor nu a dorit să avanseze nicio dată la care ar putea fi închis podul de la Agigea. 
 
„Mai sunt două hobane de schimbat și terminăm. Problema acolo nu e tehnică, este de natură financiară”, a precizat Dan Costescu.
 
La finalul conferinței, ministrul a primit din partea directorului CERONAV, Ovidiu Sorin Cupșa un album cu Constanța, menționând că soția acestuia este din Constanța. 



UPDATE 1, ora 15.46:

„Am făcut o armonizare a listei de investiții care se va axa pe mai multe coordonate. Un prim program va fi operațiunea de dragare, referindu-ne la eliminarea mameloanelor de stâncă ce îngreunează navigația în zonele care au rămas la același nivel ca în anii 70”, a spus ministrul transporturilor.
 

Condorm spuselor lui Dan Costescu, această investiție realizată pe Poim va costa 39 de milioane de euro. Alte 5 milioane de euro vor fi utilizate pentru lucrări de dragare de mentenanță, care va începe în cel mai scurt timp. În cel mult o lună va fi în procedură de achiziție publică. Banii vor proveni de la buget în acest caz. 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Discuții ale ministrului Afacerilor Interne cu reprezentanții aeroporturilor din țară, inclusiv Constanța și Tulcea

11 Mar 2024 421

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu „1 miliard de euro pentru investiții în Portul Constanța!”

07 Mar 2024 626

Noi discuții între ministrul Transporturilor și patronatele din transportul rutier

13 Feb 2024 522

Ministrul Transporturilor și oameni de afaceri din Kazahstan, în Portul Constanța (GALERIE FOTO)

31 Jan 2024 614

Continuă dialogul dintre ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, și confederațiile și federațiile rerezentative din domeniul rutier

23 Jan 2024 562

Guvernul a aprobat soluțiile Ministerului transporturilor și infrastructurii pentru rezolvarea revendicărilor solicitate de către transportatorii rutieri

18 Jan 2024 592

Grindeanu, întâlnire cu transportatorii. Ce s-a convenit în urma discuţiilor

16 Jan 2024 663

Premierul Ciolacu; întâlniri de lucru în contextul protestelor transportatorilor şi fermierilor

14 Jan 2024 791

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii se arată deschis la discuții cu reprezentanții protestatarilor

13 Jan 2024 554

Ministrul Sorin Grindeanu Ministerul Transporturilor nu a primit în ultimele 2 - 3 săptămâni cereri din partea transportatorilor pentru discuţii sau consultări

12 Jan 2024 699

Discuții între Ministrul Transporturilor și reprezentanții Confederațiilor și Asociațiilor relevante de transportatori

11 Jan 2024 562

Cinci persoane au murit după impactul dintre un avion al Gărzii de Coastă japoneze cu un avion de pasageri

02 Jan 2024 766

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu S-a deschis circulaţia pe încă 8,7 km ai Autostrăzii de Centură Bucureşti (VIDEO)

30 Dec 2023 693

SURSE Directorul general al TAROM, Bogdan Popescu, a demisionat din funcție

29 Dec 2023 689

Guvern Premierul Ciolacu și Sorin Grindeanu, vor verifica mâine, 15 decembrie, stadiul lucrărilor la Autostrada Transilvania - secțiunea Chețani-Câmpia Turzii

14 Dec 2023 709