Ministrul Marius Bostan - „Cartele prepay din România s-au folosit și pentru alte lucruri”

 
Marius Bostan, ministrul Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională, a făcut astăzi declaraţii, în cadrul evenimentului WeLoveDigital.forum, organizat de Profit.ro, referitore la cartele prepay din România care au mai fost folosite și pentru alte lucruri, precizând că reglementarea acestui segment se află în lucru în cadrul unui grup inter-instituțional.
 
„Există un grup inter-instituțional care lucrează la această problemă. Noi am considerat prioritate Legea securității cibernetice și deja, astăzi, pleacă în circuitul de avizare, în interiorul Guvernului, această lege. Avem o preocupare și în privința cartelelor prepay. Este o chestiune care ar trebui reglementată. În urma consultărilor cu grupul inter-instituțional vom vedea ce se va întâmpla (...) Personal, aș pleda pentru detașarea problemelor cu cartelele prepay într-o singură reglementare și tratarea părții cu accesul la wi-fi în altă reglementare pentru că sunt oarecum diferite. Această problematică are legătură cu mai multe instituții — Ministerul Justiției, DIICOT, Parchet (...) Nu pot decât să repet ceea ce a spus premierul. Este evident că dacă a declarat asta premierul României, nu pot să contrazic ceea ce a spus. Este o realitate, ne izbim de ea. Cartele de acest gen din România s-au mai folosit și pentru alte lucruri. Probabil că erau mai ieftine”, a spus Bostan, notează agerpres.ro.
 
Ministrul a mai precizat de asemenea că, din punctul său de vedere, este nevoie ca subiectul cartelelor prepay și cel al accesului la wi-fi să fie tratate prin reglementări separate.
 
„După cum știți, această lege a fost supusă atenției, împreună cu accesul la wi-fi. Era tratată într-o reglementare care a fost declarată neconstituțională, după cum știți anul trecut. În momentul acesta eliminăm viciile de neconstituționalitate constatate de Curtea Constituțională și trebuie să ținem cont de asta (...) Este un proiect complicat și nu ne putem permite să fie declarat din nou neconstituțional. Aș prefera o reglementare foarte simplă, în conformitate cu ce se întâmplă în alte țări europene. În mai mult de jumătate dintre țările Uniunii Europene este reglementată achiziția de cartele prepay. Mergi să-ți cumperi o cartelă prepay și îți lași datele totuși din buletin. Asta, însă, nu va elimina total riscurile, dar va micșora fereastra de oportunitate pentru acțiunile de infracționalitate și de terorism”, a afirmat ministrul Comunicațiilor, p0otrivit aceleiaşi surse.
 
Tot el a adăugat faptul că inclusiv în Belgia este nevoie de datele personale ale celui care dorește să cumpere o cartelă preplătită.
 
„Eu încerc că spun că și în Belgia există acest sistem. Dacă vrei să-ți cumperi o cartelă prepay de la un operator important trebuie să-și lași și datele din buletin. Din cauza acelui pachet Big Brother lumea s-a confuzat, a amestecat lucrurile”, a completat Marius Bostan.
 
Vă reamintim că, premierul Dacian Cioloș a declarat, ieri, că este nevoie de un control al vânzării cartelelor prepay din România, acestea fiind, se pare, folosite în ultima perioadă în pregătirea unor atentate în altă parte, în Uniunea Europeană.


Sursa foto: wall-street.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Traian Băsescu ”Un prostălău incompetent şi obedient îl va înlocui pe Marius Bostan, spre salvarea interesului naţional”

06 Jul 2016 2126

Patru miniștrii zboară din funcție. Noi numiri la Transporturi, Comunicații, Educație și Departamentul Românilor de Pretutindeni

05 Jul 2016 2439

Și senatorii din Comisia de învățământ îi cer demisia ministrului Bostan!

29 Jun 2016 1616

Se cere capul ministrului Comunicațiilor pentru că nu mai vrea învățământ gratuit în România!

29 Jun 2016 1564

Toţi românii care au cartele prepay vor primi acest SMS. Va fi LEGE

31 Mar 2016 3332

Ministrul Comunicațiilor solicită discutarea în regim de urgență a proiectului Legii securității cibernetice

25 Mar 2016 1466

Comunicat MAE - Sesiunea inaugurală a Consiliului Consultativ Mass-Media România-Republica Moldova

29 Feb 2016 948

Primarii de comune, îndemnaţi să introducă internet în comunitățile lor

22 Feb 2016 1748

Ministrul Bostan susţine că nu sunt programate concedieri la Poştă, dar cere reguli

19 Jan 2016 2079

Marius-Raul Bostan, ministrul propus pentru portofoliul Societății Informaționale, a primit aviz favorabil

16 Nov 2015 1574