Ministrul Mihai Fifor s-a întâlnit cu șefii de promoție de la colegiile militare naționale. Unde își vor continua studiile aceștia

Cei cinci elevi care au fost șefi de promoție ai colegiilor militare naționale, promoția intitulată „Centenarul Marii Uniri”, au fost felicitați astăzi, 30 iulie, de către ministrul apărării naționale, Mihai Fifor, în cadru unei ceremonii care a avut loc la sediul M.Ap.N.

Potrivit MApN, ministrul Fifor le-a urat succes Teodorei Grecu, Alinei Andreea Gheorghe, Adinei Maria Vaman,  Dalianei Maria Moldovan şi lui Alexandru Andrei Puşcaşu, mulțumindu-le pentru rezultatele obținute.

“Sunteți vârfurile generației dumneavoastră și lucrul acesta trebuie să vă responsabilizeze, să vă facă să fiți conștienți de faptul că reprezentați un model și că, de modul în care dumneavoastră veți evolua în carieră în perioada următoare, depinde foarte mult cum va arăta generația care vine din urmă. Întotdeauna ne construim identitatea raportându-ne la modele. Vă apreciez foarte mult, sunt mândru de voi și vă mulțumesc pentru efortul făcut”, a spus ministrul apărării naționale.

La final, ministrul Fifor le-a oferit celor cinci absolvenți însemnele Ministerului Apărării Naționale, ca apreciere a rezultatelor obținute de-a lungul celor patru ani de studii liceale.

Teodora Grecu a absolvit Colegiul Naţional Militar ,,Mihai Viteazul” din Alba Iulia cu media 9,77 și a fost admisă prima, cu media 9,99, la Programul de studii Calculatoare şi sisteme informatice pentru apărare şi securitate naţională a Academiei Tehnice Militare „Ferdinand I” din București. Preocupată îndeosebi de științele exacte, Teodora a participat și a obținut rezultate deosebite la olimpiadele școlare de fizică și de științele pământului (olimpiadă interdisciplinară a patru ştiinţe exacte - fizică, chimie, biologie şi geografie).

Alina Andreea Gheorghe, șefa de promoție a Colegiului Naţional Militar „Dimitrie Cantemir” din Breaza, a avut, la finalul celor patru ani de studiu, media 9,95, obținând, în ultimii trei ani de școală, media 10. Pasionată de matematică, ea a câștigat numeroase premii în acest domeniu și a ales să continue studiile la Academia Tehnică Militară, secția Calculatoare şi sisteme informatice pentru apărare şi securitate naţională.

La Colegiul Naţional Militar „Ştefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc a fost înregistrată, în acest an, o premieră, doi elevi având aceeași medie după finalizarea celor patru ani de studiu. Astfel, cu 9.67, Adina Maria Vaman şi Alexandru Andrei Puşcaşu sunt  şefii promoţiei „Centenarul Marii Uniri” la această instituție de învățământ. Pasiunea Adinei, limba engleză, i-a adus acesteia numeroase satisfacții la concursuri și olimpiade naționale. Ea a optat pentru continuarea studiilor la aceeași facultate din cadrul Academiei Tehnice Militare ca și colegele mai sus meționate. Alexandru Andrei Puşcaşu a înregistrat rezultate remarcabile la concursurile și olimpiadele școlare de matematică și a fost admis primul, cu media 9,95, la Programul de studii Aeronave și motoare de aviație a Academiei Tehnice Militare.

Daliana Maria Moldovan, şefa de promoţie a Colegiului Naţional Militar ,,Tudor Vladimirescu” din Craiova, a renunțat, în clasa a X-a, la Liceul Teoretic Petru Maior din Ocna Mureş pentru a se transfera la nou-înființatul (la acea vreme) colegiu militar. Media cu care a absolvit cei patru ani de studiu a fost 9,66, iar la finalul clasei a XII-a i s-a acordat Premiul „General de divizie Florin Ţenescu (şef de promoţie în 1902)”. Daliana Maria este ”boboc” la Academia Navală ,,Mircea cel Bătrân" din Constanţa, Facultatea de Inginerie Marină, specializarea Navigație, hidrografie și echipamente navale, unde a fost admisă cu media 9,50.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Generalul Marin Dragnea, președintele Asociației Naționale a Veteranilor de Război, a trecut la cele veșnice

13 Feb 2020 2817

Mihai Fifor, fost ministru de Interne, şi Răzvan Cuc, fost ministru al Transporturilor, sunt chemaţi la DNA Timișoara

13 Dec 2019 1603

Ludovic Orban a decis Bogdan Despescu, fostul șef al Poliției Române, a fost numit secretar de stat

29 Nov 2019 3155

UPDATE. Demisii în cadrul CEx-ului PSD Radu Moldovan și Dragoș Benea au cerut ca întreaga conducere a partidului să demisioneze

26 Nov 2019 2280

A murit Bogdan Niculescu Duvăz. Fost deputat de Constanţa, Tulcea, şi Argeş. Cel mai mult a fost de Constanţa

17 Nov 2019 4794

Documentar ZIUA de Constanta Lista completă a prim-miniştrilor României de după Revoluţia din 1989 (galerie foto)

05 Nov 2019 5216

Viceprim-ministrul Mihai Fifor, întrevedere cu delegația Parlamentului Republicii Moldova

05 Oct 2019 1728

Viorica Dăncilă a convocat CEx al PSD, la Parlament

01 Oct 2019 1835

Felix Stroe - „În nucul care nu are nuci nu dai cu reteveiul!“ Ce le-au transmis liderii PSD seniorilor din partid (galerie foto)

02 Sep 2019 4239

Mamaia. Ce s-a discutat, la PSD, despre pensiile militare

01 Sep 2019 8192

Dăncilă huiduită din nou la Mamaia. Conducerea PSD faţă în faţă cu pensionarii din Constanţa (Galerie foto+Video)

01 Sep 2019 3516

LIVE TEXT Preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, prezentă la Constanţa, la Şcoala de vară a femeilor (galerie foto + video)

30 Aug 2019 5170

Programul complet al Şcolii de Vară a Femeilor Social-Democrate Mamaia. Viorica Dăncilă, Eugen Teodorovici şi Mihai Fifor şi-au anunţat prezenţa

29 Aug 2019 2036

Premierul Viorica Dăncilă a transmis președintelui propunerile de noi miniştri pentru Educaţie, Justiţie şi Interne

26 Aug 2019 1626

Mihai Fifor revoluţionează MAI. Se va regândi managementul fiecărui post de conducere. Ce spune despre şefia inspectoratelor de poliţie

24 Aug 2019 2025