Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu a declarat că Guvernul nu va face o nouă propunere de rectificare bugetară

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat, marţi seară, că Guvernul nu va face o nouă propunere de rectificare bugetară, întrucât au fost programate plăţi "necesare şi urgente", iar avizul CSAT este unul consultativ. Vasilescu a menţionat că decizia va aparţine juriştilor, care discută pentru a vedea cum se poate ieşi din acest "impas", conform RomaniaTV.net. 
  
Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat la România TV că preşedintele Klaus Iohannis a recunoscut că Guvernul are bani de salarii şi pensii, dar că problema ar fi bugetul SRI, despre care a spus că este mai mare decât al altor ministere, precum cel al Energiei sau cel pentru Mediul de Afaceri.
 
Ea a mai spus că Guvernul nu putea să prevadă inundaţiile din primăvară, pentru care a fost nevoie de bani, iar acum este necesară suplimentarea fondurilor pentru a se plăti despăgubiri pentru cei afectaţi de pesta porcină africană.
 

Întrebată dacă se va face o nouă propunere de rectificare bugetară, Vasilescu a afirmat: "Nu există aşa ceva, să facem o nouă rectificare bugetară, nu există, pentru că am programat toate aceste plăţi care sunt necesare şi urgente. Facem acum o nouă rectificare? Ne trimite acasă ca pe şcolari, duceţi-vă şi refaceţi-vă temele şi veniţi la mine şi lăsaţi-mi banii de la serviciile secrete şi de la Administraţia Prezidenţială în pace? Nu înţelege că nu e şeful Guvernului, are alte atribuţii, iar acel aviz e consultativ. Foarte bine, nu s-au înţeles în CSAT, ieşea aviz negativ şi mâine puteam să facem rectificarea bugetară".

 
Ministrul Muncii a spus că se aşteaptă ca juriştii să se pronunţe pentru a vedea care este ieşirea din acest "impas".
 

"Aşteptăm ca juriştii să se pronunţe (...) noi nu putem să renunţăm la ceea ce ne-am propus să facem în această rectificare bugetară. Este o decizie pe care o vor lua juriştii, ştiu că la ora actuală se discută ca să vedem cum ieşim din acest impas", a spus Vasilescu.

 
Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, marţi, că nu s-a putut obţine consens în CSAT pentru emiterea avizului necesar rectificării bugetare şi, prin urmare, întrucât consideră că este necesară rectificarea bugetară, a suspendat şedinţa Consiliului, pentru a da timp Guvernului să elaboreze un nou proiect.
 
 RomaniaTV.net. 
Sursa foto: Facebook/Lia Olguța Vasilescu

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Consiliul Local Municipal Constanța votează prima rectificare bugetară din acest an Se iau bani de la învățământ, protecția mediului și dezvoltare și se dau la asistență socială, cultură, recreere și religie!(DOCUMENT)

26 Mar 2024 704

Guvernul a aprobat prelungirea plafonării preţului poliţelor RCA pentru încă trei luni

29 Dec 2023 811

Senatul a adoptat tacit proiectul de lege de aprobare a OUG 90/2023 privind unele măsuri de reducere a cheltuielilor bugetare pe anul 2023

27 Nov 2023 1002

Surse Guvernul ar urma să realizeze o rectificare bugetară la finalul anului

08 Nov 2023 811

Stelian Ion despre rectificarea Legii CSM „Ne vom trezi cu legi modificate peste noapte"!

03 Nov 2023 821

Premierul Marcel Ciolacu Rectificarea bugetară va fi făcută atunci când „va fi nevoie"

24 Oct 2023 860

Premierul Marcel Ciolacu Deficitul bugetar al României ar putea creşte, în acest an, până la 5,7%

18 Oct 2023 901

Surse Guvernul va face în acest an două rectificări bugetare

24 Aug 2023 849

Schimbarea la față a Constanței, amânată sine die!

30 Jul 2023 1949

LIVE TEXT Casa de Asigurări de Sănătate Constanța organizează o conferință referitoare la finalizarea sesiunii de contractare a serviciilor medicale, medicamente și dispozitive medicale (FOTO +VIDEO)

04 Jul 2023 1169

Rectificare bugetară la Constanța! Ce bugete au fost diminuate și ce lucrări au primit fonduri suplimentare

28 May 2023 1169

Lucrări de întrețiere și reparații pe rețeaua feroviară din Constanța și alte 4 orașe (FOTO)

24 Apr 2023 1041

Guvernul a aprobat cea de-a doua rectificare bugetară pozitivă din acest an

17 Nov 2022 1009

Consiliul local al municipiului Constanţa a aprobat o nouă rectificare bugetară și indicativii tehnico-economici pentru Policlinica Municipală

14 Nov 2022 1621

Proiect în transparență Modificări în bugetul de venituri și cheltuieli ale Aeroportului Internațional Mihail Kogălniceanu Constanța

28 Sep 2022 1359