Stiri calde

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu a declarat că Guvernul nu va face o nouă propunere de rectificare bugetară

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat, marţi seară, că Guvernul nu va face o nouă propunere de rectificare bugetară, întrucât au fost programate plăţi "necesare şi urgente", iar avizul CSAT este unul consultativ. Vasilescu a menţionat că decizia va aparţine juriştilor, care discută pentru a vedea cum se poate ieşi din acest "impas", conform RomaniaTV.net. 
  
Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat la România TV că preşedintele Klaus Iohannis a recunoscut că Guvernul are bani de salarii şi pensii, dar că problema ar fi bugetul SRI, despre care a spus că este mai mare decât al altor ministere, precum cel al Energiei sau cel pentru Mediul de Afaceri.
 
Ea a mai spus că Guvernul nu putea să prevadă inundaţiile din primăvară, pentru care a fost nevoie de bani, iar acum este necesară suplimentarea fondurilor pentru a se plăti despăgubiri pentru cei afectaţi de pesta porcină africană.
 

Întrebată dacă se va face o nouă propunere de rectificare bugetară, Vasilescu a afirmat: "Nu există aşa ceva, să facem o nouă rectificare bugetară, nu există, pentru că am programat toate aceste plăţi care sunt necesare şi urgente. Facem acum o nouă rectificare? Ne trimite acasă ca pe şcolari, duceţi-vă şi refaceţi-vă temele şi veniţi la mine şi lăsaţi-mi banii de la serviciile secrete şi de la Administraţia Prezidenţială în pace? Nu înţelege că nu e şeful Guvernului, are alte atribuţii, iar acel aviz e consultativ. Foarte bine, nu s-au înţeles în CSAT, ieşea aviz negativ şi mâine puteam să facem rectificarea bugetară".

 
Ministrul Muncii a spus că se aşteaptă ca juriştii să se pronunţe pentru a vedea care este ieşirea din acest "impas".
 

"Aşteptăm ca juriştii să se pronunţe (...) noi nu putem să renunţăm la ceea ce ne-am propus să facem în această rectificare bugetară. Este o decizie pe care o vor lua juriştii, ştiu că la ora actuală se discută ca să vedem cum ieşim din acest impas", a spus Vasilescu.

 
Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, marţi, că nu s-a putut obţine consens în CSAT pentru emiterea avizului necesar rectificării bugetare şi, prin urmare, întrucât consideră că este necesară rectificarea bugetară, a suspendat şedinţa Consiliului, pentru a da timp Guvernului să elaboreze un nou proiect.
 
 RomaniaTV.net. 
Sursa foto: Facebook/Lia Olguța Vasilescu

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

USR și PNL cer anchetă parlamentară privind ultima rectificare bugetară efectuată de Guvernul Dăncilă în 2018

10 Feb 2019 300

Cum arată propunerea de rectificare bugetară pe 2018 a primarului Constanţei, Decebal Făgădău? (document)

17 Jan 2019 664

Transformarea RATC în CT BUS şi rectificarea bugetară, pe ordinea de zi a Comisiei pentru servicii publice şi turism a Consiliului Local Municipal Constanţa (documente)

14 Jan 2019 1084

Cu ce bani se alege judeţul Constanţa în urma rectificării bugetare. Ordonanţa a fost publicată în Monitorul Oficial

28 Nov 2018 585

Guvernul a aprobat a doua rectificare bugetară din acest an. Care sunt ministerele care pierd cei mai mulţi bani

23 Nov 2018 338

Ministerul Finanțelor Publice a elaborat proiectul celei de a doua rectificări bugetare din acest an. Ce ministere vor primi bani în plus

21 Nov 2018 344

Eugen Teodorovici, noutăţi despre rectificarea bugetară

15 Nov 2018 717

Decebal Făgădău - „Am ieftinit gigacaloria. Plătim în avans astfel încât CET să dea drumul la apă caldă. Porniţi instalaţiile!“

03 Oct 2018 2980

CLM aprobă rectificarea bugetară pentru suplimentarea bugetului RADET pentru subvenționarea energiei termice (galerie foto)

02 Oct 2018 2102

CLM a aprobat rectificarea bugetară de aproximativ 30 de milioane de lei. Situaţia reală a datoriilor şi penalităţilor Primăriei Constanţa, în varianta PNL

28 Sep 2018 1096

Programul Rabla va fi reluat de luni. Vor fi disponibile 30.000 de noi prime de casare

15 Sep 2018 798

Rectificarea bugetară 2018. Cât a primit fiecare localitate din judeţul Constanţa. Multe nu s-au ales cu nimic

10 Sep 2018 3051

Ordonanţa de urgenţă a Guvernului cu privire la rectificarea bugetului de stat, publicată în Monitorul Oficial

07 Sep 2018 421

​Președintele Klaus Iohannis condamnă adoptarea proiectului rectificării bugetare de către Guvern fără avizul CSAT

05 Sep 2018 424

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, susține că întârzierea rectificării bugetare generată de lipsa avizului CSAT provoacă pagube României

04 Sep 2018 295