Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea a vizitat Spitalul municipal din Săcele. Ce a declarat după controlul efectuat

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat marţi, după ce a vizitat Spitalul municipal din Săcele, că această unitate medicală ar merita să fie premiată pentru ceea ce reprezintă în zonă, declarându-se impresionată de condiţiile pe care le-a găsit aici, informează Agerpres.ro

'Din punctul meu de vedere, aşa ar trebui să arate un spital mic, de suport, care să deservească spitalele mari, n-am avea atâtea prezentări în urgenţă dacă fiecare spital mic ar înţelege că aşa trebuie să arate. Este adevărat că este mult mai uşor să ţii curăţenie într-un spital mic, cu un număr mai redus de pacienţi, dar, pe de altă parte, spitalele mari au un număr mai mare de personal. (...) Sunt foarte plăcut impresionată, am văzut aparatură pe care n-am văzut-o în spitale judeţene (...), semn că cineva s-a preocupat şi a ştiut clar ce trebuie să facă', a afirmat Pintea, adăugând că închiderea acestui spital în 2010 s-a dovedit o decizie pripită.


Totodată, ea a spus, răspunzând unei întrebări, că acest spital ar merita să fie premiat. 'Cred că sunt anumite spitale care ar merita să le premiem pentru ceea ce reprezintă în zonele lor'.

Ministrul Sănătăţii a vizitat marţi spitalul de la Săcele, intrând inclusiv într-una dintre toalete, a stat de vorbă cu personalul medical, dar şi cu un pacient, după ce, anterior, a avut în Braşov o întâlnire cu directorii de spitale din judeţ.

'Am avut o discuţie constructivă, pe care cred că managerii spitalelor din judeţ şi-au dorit-o, dar nu se aşteptau la ea. Mi-a fost greu să fiu nevoită să explic public, dar cred că au înţeles tot ceea ce Ministerul Sănătăţii doreşte să facă pentru spitalele din judeţul Braşov, şi nu numai, în următoarea perioadă. Am analizat fiecare spital în parte, am cerut suplimentarea listelor de investiţii. Am şi înţeles de ce au dorit acest lucru unii, pentru că au făcut ani de zile solicitări şi nu au primit nimic', a declarat Pintea, după întâlnirea cu directorii de spitale, care s-a desfăşurat la Prefectura Braşov. 

Sursa: Agerpres.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATEAccident în dreptul Hanului Morilor, județul Constanța. O mașină a părăsit carosabilul

19 Apr 2024 463

O femeie angajată în Armată, arestată preventiv! Și-a bătut crunt fetiţa de două luni

18 Apr 2024 442

A fost a înfiinţat Registrul Naţional Unic al Pacienţilor Arşi

16 Apr 2024 308

Sorin Ciutureanu, revocat din Consiliile de Administrație ale spitalelor aflate în subordinea CJ Constanța (DOCUMENT)

16 Apr 2024 738

IGPR InfotraficTrafic alternativ pe DN 1H

15 Apr 2024 242

UPDATE Accident rutier în municipiul Constanța. Trei victime sunt implicate

14 Apr 2024 1197

UPDATE Incendiu violent într-un apartament de pe Bulevardul Gara Obor din București! Mai multe persoane, transportate la spital (GALERIE FOTO)

14 Apr 2024 1055

Accident rutier noaptea trecută în Stațiunea Mamaia! O mașină a intrat într-un gard de beton

14 Apr 2024 713

UPDATE Accident rutier în sensul Kaufland Palazu spre Ovidiu, județul Constanța (FOTO)

13 Apr 2024 852

Anchetă la Spitalul Clinic de Urgență Sf. Pantelimon București! Mai mulți pacienți ar fi decedat după administrarea incorectă a unui medicament

11 Apr 2024 540

UPDATE. Accident rutier, la intrarea în Neptun, județul Constanța. Pompierii intervin (Galerie FOTO)

11 Apr 2024 1273

Spitalul Orășenesc Hârșova, obligat să achite peste 15.000 de euro pentru medicamente! Dosarul, în rercurs la Curtea de Apel Constanța

11 Apr 2024 356

Doliu în lumea fotbalului. Un jucător important s-a stins din viață

10 Apr 2024 1426

UPDATE Unui bărbat i s-a făcut rău pe stradă, în Constanța. A fost transportat la spital

10 Apr 2024 895

Expert Chim Consum SRL, cu mai multe contracte publice, cere să intre în insolvență!

09 Apr 2024 609