Stiri calde

Ministrul Turismului, Bogdan Gheorghe Trif, interesat de problematica practicării turismului în județul Tulcea, cu precădere în Delta Dunării

Ministrul Turismului, Bogdan Gheorghe Trif, s-a aflat miercuri, 21 martie, într-o vizită de lucru la Tulcea. Cu acest prilej,  la sala „Mihail Kogălniceanu”  a Consiliului Județean a avut loc o întâlnire oficială în cadrul căreia a fost abordată problematica practicării turismului în județul Tulcea, cu precădere în Delta Dunării. Alături de președintele Consiliului Județean, Horia Teodorescu și oaspetele ministerial, la întrunire au mai fost prezenți vicepreședintele Dumitru Mergeani, administratorul public al județului, Vasile Strat, deputații Mirela Furtună, Anișoara Radu și Lucian Eduard Simion, prefectul județului, Lucian Furdui, viceprimarul Andaluzia Luca, guvernatorul RBDD, Mălin Matei Mușetescu, directorul INCDDD, Marian Tudor, mai mulți primari din județ  precum și numeroși reprezentanți ai agenților economici cu activitate în turism.

„Domnule președinte, vreau să vă spun că aici mă simt ca acasă, vin de copil în deltă și, de două ori pe an, îmi fac timp să ajung în această zonă minunată a țării noastre. După părerea mai multor specialiști, Delta Dunării este cel mai frumos loc din Europa, poate unul dintre cele mai frumoase locuri din lume. Este singura deltă declarată în integralitatea ei sit UNESCO și, cel mai important, se află aici, în România, în Tulcea. Un profan ar putea spune că aveți o abundență de turiști și, într-adevăr, numărul turiștilor crește de la an la an. Însă dacă stăm să ne uităm la numărul de turiști străini, undeva la 24.000 în 2017, și facem o comparație plastică, dacă i-am duce pe acești turiști pe Stadionul Național, la un meci al echipei naționale, probabil n-am umple stadionul nici pe jumătate. Ceea ce ne dă balanța negativă raportată la potențialul uriaș pe care îl avem în Delta Dunării. Ne dorim ca împreună să găsim soluția acestei probleme“, a declarat ministrul Turismului, Bogdan Gheorghe Trif.

În cadrul discuțiilor, au fost abordate problemele existente în turismul tulcean, în special în cel deltaic, cum ar fi cele legate de funcționarea Aeroportului „Delta Dunării”, practicarea turismului la negru, lipsa personalului de specialitate și, mai grav, lipsa personalului, în general, lipsa fondurilor destinate promovării la nivelul primăriilor, revigorarea turimului tradițional etc.

În ceea ce privește disfuncțiile existente la nivelul aeroportului tulcean, președintele Horia Teodorescu a ținut să sublinieze: „Vreau să precizez, domnule ministru, că niciodată nu s-a pus problema ca Aeroportul Delta Dunării să fie închis. Într-adevăr, s-a pus problema reducerii cheltuielilor în baza bugetului disponibil, dar suntem în momentul de față în discuții pentru achiziționarea unei mașini de stins incendii, adecvată traficului aerian. Ceea ce trebuie să se știe este că, în luna decembrie, am intrat într-o altă analiză, a Autorității Aeronautice Române, prin care urma să fim clasificați în baza noilor condiții impuse de Comisia Europeană. Sunt reguli mult mai drastice decât cele existente până la acel moment, reguli în urma cărora aeroportul a fost declasificat. Sper ca într-un timp record să rezolvăm și problema declasificării aeroportului, astfel încât avioanele charter cu turiști, care ne interesează pe noi, să poată veni în acest sezon în Delta Dunării“.

Reprezentanții investitorilor din turism și-au prezentat punctele de vedere, venind și cu unele propuneri vizând calificarea personalului din unitățile de cazare și alimentație publică din Delta Dunării, inițierea unei taxe de promovare la nivelul administrațiilor locale și alte inițiative care să determine practicarea unui turism durabil și de calitate la nivelul județului Tulcea.

Ministrul Bogdan GheorgheTrif și-a manifestat întreaga disponibilitate de a veni în sprijinul autorităților județene și locale precum și al agenților economici, în acest sens domnia sa urmând să primească luni, 26 martie, la București o delegație a județului nostru în vederea rezolvării punctuale a tuturor problemelor semnalate la Tulcea.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Unic în România Ce au descoperit oamenii ieşiţi la plimbare în Delta Dunării

15 Jan 2019 586

Un imobil trece din administrarea Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării“ la MApN. Despre ce este vorba

15 Jan 2019 766

Ce sat din Delta Dunării va putea atrage fonduri europene pentru reţeaua de canalizare

03 Jan 2019 803

ITI Delta Dunării, conferinţă pe tema "Armonia Om – Natură" - reperul Strategiei de Dezvoltare Durabilă a Deltei (galerie foto)

05 Dec 2018 593

Strategia Integrată de Dezvoltare Durabilă a Deltei Dunării, în conferință privind Armonia Om - Natură, la Tulcea (galerie foto)

04 Dec 2018 560

Strategiile de dezvoltare durabilă a Deltei Dunării, în discuție la Tulcea

22 Nov 2018 628

Revelion 2019 Pulsul staţiunilor din judeţul Constanţa, al Deltei Dunării şi al litoralului bulgăresc

07 Nov 2018 753

Acțiune pentru prevenirea braconajului piscicol în Delta Dunării. Tone de pește au fost confiscate de la suspecți de braconaj

03 Nov 2018 376

Delta Dunării poate fi explorată virtual, din această săptămână

30 Oct 2018 476

Tone de pește confiscate de polițiști în urma unei acțiuni în zona Deltei Dunării. Cea mai mare cantitate, confiscată de la un tânăr din județul Constanța

28 Oct 2018 1135

Tulcea S-a finalizat procesul de selecție a proiectelor, pentru Asociația Grup Local pentru Pescărie Durabilă în Delta Dunării (galerie foto)

24 Oct 2018 333

S-a reunit Comitetului Consultativ al ADI ITI Delta Dunării. Ce teme s-au discutat

11 Oct 2018 325

Proiectul „Transdanube.Pearls - Rețea de mobilitate sustenabilă de-a lungul Dunării“, la Tulcea. Vizită de studiu în Delta Dunării

08 Oct 2018 973

Accident în Delta Dunării. Un tânăr a murit înecat după ce barca în care se afla s-a lovit de o buturugă

25 Sep 2018 5015

Județul Constanța Acțiuni pentru prevenirea braconajului piscicol

15 Sep 2018 1004