Ministrul Turismului , despre litoralul românesc „Am găsit lucruri și bune și mai puțin bune“

Ministrul Turismului, Bogdan Gheorghe Trif a anunțat la Constanța că va fi creat un grup de lucru care va fi compus din autorități locale, reprezentanți ai Ministerului Turismului care vor îndruma și consilia agenții economici.
 

"Avem unități hoteliere bine puse la punct. Avem unități de alimentară publică care pot concura cu cele mai bune din lume. România are potențial. Putem să îi depășim pe vecini. Grupul de lucru se va ocupă cu consolidare și îndrumare. Ne dorim acțiuni constructive. Trebuie descentralizat serviciul de autorizare de la Ministerul Turismului care va fi preluat de autoritățile locale. De asemenea consider extrem de importantă deschiderea birourilor externe de informare turistică" a punctat ministrul Turismului

 
Tot el a anunțat că de ieri în Delta Dunării, pensiunile se pot autoriza dacă au o suprafață de 200 mp. Ministrul spune că a vizitat stațiunile de pe litoral, unde a găsit și lucruri bune și mai puțin bune.

La rândul său, Mohammad Murad, preşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc, a atras atenția asupra unei crize acute de forță de muncă calificată. 

"Pe litoral sunt 5000 de locuri de muncă. În prezent, ne confruntăm cu o criză a locurilor de munca", a punctat Murad.

Primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău a menționat că Stațiunea Mamaia este curată și pregătită pentru sezonul estival.

"Avem și un calendar dinamic de evenimente. Telegondola va funcționa. La fel și autobuzele etajate. Anul acesta parcă suntem mai pregătiți pentru noul sezon estival decât în restul anilor. Cluburile din nordul stațiunii sunt deja angrenate în ceea ce înseamnă viitorul sezon" a subliniat Decebal Făgădău. 


De asemenea ministrul Turismului va fi de 1 mai pe litoral, ceea ce recomandă tuturor românilor. 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Mishu

23 Apr, 2018 17:14

Daca ar fi platiti cu un salariu decent , nu ar mai fi lipsa de forta de munca...

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.