Stiri calde

Ministrul Turismului, întâlnire cu primarii stațiunilor balneare din România. Ce mesaj a transmis Bogdan Trif

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, și președintele Comisiei Naționale de Strategie și Prognoză, Ion Ghizdeanu, alături de toți primarii stațiunilor balneoclimaterice din România

Potrivit unui comunicat transmis de Ministerul Turismului, la solicitarea ministrului Bogdan Trif, la sediul Ministerului Turismului a avut loc o întâlnire cu cei 34 de primari ai stațiunilor balneare din țara noastră.

"Pentru Guvernul României turismul balneo este o prioritate, de aceea este foarte important să vă comunic măsurile ce vin în sprijinul autorităților locale pentru dezvoltarea stațiunilor. Este foarte important să menționez că stațiunile balneo vor primi finanțare pentru proiectele pentru dezvoltarea infrastructurii turistice în cuantum egal cu cea acordată stațiunilor de interes național.Totodată vă rog să înaintați cât mai multe proiecte care ar putea să primească finanțare din partea Ministerului Turismului.

Venim în întâmpinarea dumneavoastră cu o modificare foarte importantă care să vă ajute să obțineți mult mai ușor bani de la Ministerul Turismului și anume prezentarea documentației doar la nivel de studiu de fezabilitate, fără a mai fi nevoie de proiectul tehnic la depunerea documentelor pentru finanțare. În plus, Guvernul României a aprobat programul de finanțare a investițiilor pentru modernizarea și dezvoltarea stațiunilor balneare, unde procentul de finanțare este de 100%.

Acest program este un sprijin financiar important pentru autoritățile publice locale care vor să investească în infrastructura turistică balneară”, a declarat ministrul Turismului, Bogdan Trif.

Atât modificările aduse de ministerul Turismului legislației privind finanțarea proiectelor turistice, respectiv masterplanului de investiții în turism, cât și înființarea programului de finanțare pentru stațiunile balneare sunt esențiale pentru dezvoltarea turismului de sănătate din România având în vedere că în țara noastră se regăsește o treime din izvoarele naturale minerale din Europa.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Proiectul „Vacanță în siguranță fără droguri”. Activități preventive la Eforie Sud și 2 Mai

16 Jul 2019 347

În sezonul estival, polițiștii români încep misiunile de suport operativ în state europene

30 Jun 2019 490

Sondaj de opinie Credeţi că litoralul românesc este pregătit să întâmpine turiştii?

13 May 2019 700

Ce firmă va asigura transportul între Mangalia şi staţiunile din municipiu (document)

13 Apr 2019 1342

New Costineşti! Ca-n Dubai! Ministrul Trif reînvie ideea înfiinţării noii staţiuni dintre Costineşti şi 23 August

29 Mar 2019 1054

Guvernul a aprobat schema de minimis privind "Programul de finanţare a investiţiilor pentru modernizarea şi dezvoltarea stațiunilor balneare”

15 Feb 2019 573

Sondaj de opinie Mamaia Nord, considerată de turiștii participanți la sondaj cea mai bună stațiune de pe litoralul românesc

20 Aug 2018 652

Avarie RAJA. Apă cu presiune scăzută în staţiunile din sudul litoralului

15 Aug 2018 799

Sondaj de opinie Care este cea mai bună staţiune de pe litoralul românesc unde aţi ales să vă petreceţi concediul?

13 Aug 2018 892

„Avem doar nişte orăşele sufocate de gunoaie şi betoane“ Majoritatea constănţenilor respondenţi cred că staţiunile de pe litoral nu sunt pregătite să întâmpine turiştii

30 Apr 2018 895

Ţuţuianu - „Nu toate staţiunile din sudul litoralului sunt pregătite să-şi întâmpine oaspeţii în minivacanţă!“

28 Apr 2018 580

Sondaj de opinie Credeţi că staţiunile de pe litoral sunt pregătite să întâmpine turiştii?

23 Apr 2018 1530

Care sunt staţiunile de pe litoral unde românii şi-au făcut rezervare pentru minivacanţa de 1 mai?

22 Apr 2018 1631

Litoralul Mării Negre. Stațiuni din 1964

31 Mar 2018 696

Ministerul Turismului vrea să ateste stațiuni și zone turistice ca fiind de interes național. Mamaia Nord – Năvodari, în cărţi

08 Dec 2017 905