Ministrul Turismului, întâlnire cu reprezentanții ANPC. Ce subiecte au fost analizate

Ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre, a avut astăzi o primă întâlnire cu reprezentanții Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), autoritățile locale din stațiunile turistice de pe raza județului Prahova cât și cu agenții economici din această zonă. Potrivit reprezentanților Ministerului Turismului, întâlnirea de lucru, prilejuită de comandamentul de iarnă pentru sezonul 2017-2018 a fost organizată de ANPC, gazda întâlnirii fiind primarul stațiunii Sinaia, Vlad Oprea. Întâlnirea a avut loc la Cazinoul din Sinaia, obiectiv turistic reprezentativ pentru infrastructura de agrement a stațiunii de pe Valea Prahovei.

 „Laud această inițiativă a Ministerului Turismului și ANPC. Este normal să existe astfel de discuții cu agenții economici, astfel încât calitatea servciilor din turism să fie cât mai bună, iar beneficiarii serviciilor să fie cât mai mulțumiți. Mi-ar fi plăcut să fie prezenți și reprezentanții altor primării. Consider că această discuție ar putea să fie un prim pas spre o mai bună colaborare și să ne revedem o dată sau de două ori pe an, să fructificăm aceste discuții. Sper ca discuțiile de astăzi să fie lucrative pentru toate părțile implicate”, a declarat Bogdan Toader, președintele Consiliului Județean Prahova, în deschiderea dezbaterilor.

Discuțiile între ministru, reprezentanții autorităților și agenții economici au fost centrate pe tema unei bune colaborări între părți, astfel încât România să aibă de câștigat din turism. Alte teme de discuție au inclus proiectele pe care primăriile localităților turistice le pot depune în vederea obținerii finanțării în cadrul Master-planului de investiții în turism.
         
Proiectele depuse sunt destinate exclusiv dezvoltării infrastructurii de agrement. Anul acesta au fost admise ca eligibile 146 de proiecte pentru dezvoltarea infrastructurii de agrement, dintr-un total de peste 1.200 de proiecte depuse. Cele care au fost respinse fac referire la finanțări care intră în sfera de competență a altor ministere. În prezent, există un fond de 25 de milioane de lei din care se vor putea cofinanța aceste proiecte, cu condiția să fie respectate criteriile de eligibilitate. De menționat este faptul că nu există o limită de buget impusă, dar finanțările se vor realiza în mod etapizat, astfel încât să poată beneficia de bugetele anuale cât mai multe localități.
         
O altă problemă dezbătută în cadrul întâlnirii de la Sinaia a fost cea a strategiei comune de dezvoltare a zonei schiabile.

„Cred că trebuie să ne gândim la un turism integrat, astfel încât, cu un singur skipass, turistul să aibă acces pe toate pârtiile de schi. Chiar dacă există domeniu de stat și domeniu privat, ar trebui să avem o colaborare între toate părțile. Trebuie să lăsăm orgoliul la o parte, indiferent de coloratura politică, pentru că discutăm despre turism. Vreau să discutăm deschis și să existe un dialog între tot ce înseamnă stat și privat. Eu personal cred că s-ar putea găsi soluții pentru a avea un singur skipass pe toată suprafața județului Prahova. Probabil vom avea aceeași discuție și cu colegii de la Brașov, la întâlnirea de mâine”, a declarat ministrul Mircea Dobre.

Pe 12 decembrie a. c., ora 11:00, va avea loc cea de-a doua întâlnire pe aceeași tematică, organizată de Ministerul Turismului și Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor, în județul Brașov, la Centrul de Agrement și Divertisment din stațiunea Poiana Brașov.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Problemele șantierului naval Damen Shipyards Mangalia, discutate la sediul Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului (MEAT)

20 Mar 2024 610

OFICIAL OMD Municipiul Tulcea a obținut avizul legal de la Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului

29 Dec 2023 616

Fostul administrator public al judeţului Constanţa, Mirela Matichescu, noul manager al OMD Mamaia Nord

21 Dec 2023 1363

UPDATE La Pavilionul Expozițional Constanța Ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, prezent la Târgul Internațional al Întreprinderilor Mici și Mijlocii - EDIȚIA 2023 (Galerie FOTO+VIDEO)

24 Nov 2023 1135

Guvernul RomânieiMarcel Ciolacu - În vizită în municipiul Craiova

23 Oct 2023 686

OMD Mamaia Nord, modificări ale actului constitutiv. Dosarul a fost depus la Judecătoria Constanța

04 Oct 2023 914

Ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, prezent pe litoral. OMD Mamaia Nord este funcțională (DOCUMENT)

14 Aug 2023 1060

Președintele ANPC, Horia Constantinescu, în control pe litoral în minivacanța de 1 Mai (VIDEO)

01 May 2023 1100

Ministrul Turismului Turismul românesc are nevoie de onestitate, nu de bârfe sau de ştiri false

14 Apr 2023 1072

Dezastru la Costinești Ministrul antreprenoriatului și turismului, Constantin-Daniel Cadariu a vizitat stațiunile de pe litoral

11 Apr 2023 1053

ANAT solicită Primului Ministru amânarea începerii anului școlar pentru data de 18 septembrie

09 Feb 2023 974

LIVE VIDEO+TEXT Miniștrii Turismului și Mediului, în vizită oficială la Constanța. Exploatarea turistică a plajelor, pe ordinea de zi (GALERIE FOTO+VIDEO)

18 Oct 2022 1561

LIVE VIDEO. Constanța Dezbateri pe tema exploatării turistice a plajelor extinse. Participă ministrul Mediului și ministrul Turismului (VIDEO)

18 Oct 2022 1488

Constantin-Daniel Cadariu, ministrul antreprenoriatului și turismului, și Tánczos Barna, ministrul mediului, vin la Constanța!

14 Oct 2022 1226

Ministerul Antreprenoriatului Începe a treia ediție a programului Start-Up Nation România

12 Jul 2022 1140