Mircea Banias este dezamăgit – „A fost o greșeală de desemnare a candidatului”

În această după-amiază, a avut loc o conferință de presă susținută de președintele filialei județene ALDE Constanța, senatorul Mircea Banias.
 
„Pentru ALDE e primul scrutin la care participă de la înființare. În 19 luni am reușit un scor pese pragul electoral și am speranța ca la alegerile din toamnă scorul va fi unul și mai bun. Majoritatea organizațiilor ALDE au reușit să aibă reprezentanți în consiliile județene la nivel național. Noi am fost perfecți ca un partid liberal. PNL s-a îndepărtat de la principiile liberalismului prin modul în care se manifestă în România și credem că oamenii au înțeles că adevăratul partid liberal e ALDE. Avem câteva obiective pe termen scurt și lung, unul dintre ele este să avem rezultate cât mai bune la alegerile din toamnă. Am constatat și că în localități unde ALDE nu a avut o locomotivă, adică un candidat la primărie, ALDE a obținut scoruri bune și la consiliul local și la cel județean. Vreau să îl felicit pe Viorel Ionescu, primarul nostru de la Hârșova. Vreme de patru ani cât a fost consilier a reușit să convingă oamenii de capacitățile sale și i-a determinat să îi acorde votul lui. Din socoteala noastră avem 28 de consilieri localișsi alți trei  consiliri județeni. În Constanța în continuare exiată un bazin electoral care votează cu drepata. Faptul că dreapata a fost divizată a fost un avantaj pentru candidatul de stânga. E un handicap la fel de mare ca aceste alegeri s-au făcut într-un singur tur de scrutin. Urmează chiar în acest manadat să propunem revenirea la alegerile din două tururi. Cât despre rezultatul din muncipiul Constanța, sunt dezamăgit. A fost o greșeală a partidului desemnarea candidatului care ne-a costat intrarea în consiliul local. Doar câreva zecimi de procent au lipist ca ALDE să fie reprezentată în Consiliul Local. Ca orice altă entitate și un partid are viață internă și sperăm ca fiecare să învețe din aceste greșeli. Îi cer (n.r. lui Gigi Chiru) să vină să explice de ce a obținut acest scor. S-a tot vorbit că după alegerile locale majoritatea parlamentarilor formată din PSD, UNPR și ALDE se va coaliza pentru depunera unei moțiuni de cenzură. Eu personal nu cred că este o mișcare tocmai potrivită, așa cum nu cred c a fost potrivită nici destituirea lui Victor Ponta din funcția de premier. Însă referitor la algerile din toamnă obievtivul nostru este să scoatem senatori și parlamentari ALDE în toate județele. În aproape toate județele din țară se pit face majorități PSD- ALDE. Referitor la alianțele care se fac între ALDE și alte formațiuni pentru crearea de majorități în CL am dat libertatea tuturor organizațiilor loacle să facă alianțe cu cine consideră oportun, deși eu personal cred că cel mai bine e să ne aliem cu PSD-ul”, a declarat Mircea Banias în cadrul conferinței.
 
În ceea ce privește la alianța în Consiliul Județean, acesta spune că au fost disuții de principiu cu PSD.
 
Referitor la persoana pe care Banias o vede ca vicepreședinte la CJC, acesta spune că îl vede pe Daniel Learciu în această calitate dar și pe fratele său care crede că are expertiza necesară. De asemenea președintelui ALDE Mircea Banias a spus că speră să obțină mai multe funcții de viceprimar la Ghindărești, la Hârșova, Ion Corvin și la Cernavodă.
 
„Sunt disponibil să vorbesc și cu cei de la PNL dar nu am avut semnale din partea domnului Dragomir”, a mai spus Banias. 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

#Dobrogea145 Mircea Marius Banias, deputat PNL Constanța, mesaj de Ziua Dobrogei

23 Nov 2023 1139

Deputatul PNL Mircea Marius Banias, avere și interese (DOCUMENTE)

03 Sep 2023 1471

Gala Femeilor Liberale, un eveniment dedicat femeilor din Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

11 Mar 2023 1821

LIVE VIDEO+TEXT. PNL Constanța Conferință de presă. Sănătatea este adusă în centrul atenției (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Feb 2023 1623

Deputatul Mircea Banias și Laurenţiu Mironescu, cooptați în Euro River Transport SRL

14 Feb 2023 2194

Declarații de avere! Mircea Marius Banias, fost senator, în prezent deputat – averea și interesele! Din 2013 până în prezent (DOCUMENTE)

11 Aug 2022 2851

Ce activitate au avut și cât de bogați au devenit parlamentarii constănțeni după primul an de mandat (VI) (DOCUMENTE)

13 Dec 2021 3995

PNL Constanța pierde un parlamentar. Deputatul Bogdan Bola a demisionat din partid

25 Nov 2021 3726

Județul Constanța Ludovic Orban va participa mâine la o acțiune de ecologizare în Techirghiol

26 May 2021 1843

Vrea banii înapoi! Emil, fratele deputatului Banias, pregătit să “execute” un fost prefect și un ex-președinte al Consiliului Județean Constanța!

01 Apr 2021 3778

Interpelarea ministrului Sănătății. Deputații PNL de la Constanța și Tulcea, front comun pentru înființarea unui spital regional

11 Feb 2021 3362

#alegeriparlamentare2020 Mircea Banias a votat!

06 Dec 2020 1865

#alegeriparlamentare2020Candidații PNL Constanța pentru Parlamentul României au proiecte concrete și realizabile

25 Nov 2020 3085

Senatorul Vergil Chițac, depistat cu COVID-19, face parte din două comisii. Cine sunt colegii lui

18 Mar 2020 3312

Deputatul de Constanța, Mircea Banias, depistat pozitiv pentru COVID-19

16 Mar 2020 3749